Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA prezidento rinkimuose Micheliui Platini iššūkį mes korėjietis Chung Mong-Joonas

Pietų Korėjos verslininkas ir vienas įtakingiausių Azijos futbolo žmonių Chung Mong-Joonas pasirengęs kandidatuoti FIFA prezidento rinkimuose. Apie tai skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Chung Mong-Joonas
Chung Mong-Joonas / „Scanpix“ nuotr.

Futbolo pasaulyje favoritu pakeisti nuo 1998 metų FIFA'i vadovaujantį Seppą Blatterį laikomas UEFA prezidentas prancūzas Michelis Platini. Pastarasis „Gold Cup“ finalo metu JAV buvo susitikęs su Chung Mong-Joonas  ir aptarė sąžiningų rinkimų principus.

Buvęs FIFA viceprezidentas Chung Mong-Joonas  apie savo kandidatavimą rinkimuose, anot „Reuters“, turėtų paskelbti rugpjūčio viduryje arba rugsėjį. 

61 metų Pietų Korėjos pilietis yra politikas ir verslo magnatas, vienas „Hyundai“ konglomerato savininkų ir vadovų bei vienas įtakingiausių Azijos futbolo žmonių.

Jis labai daug prisidėjo prie pasaulio futbolo čempionato organizavimo Pietų Korėjoje, kai 2002 m. jis vyko šioje šalyje ir Japonijoje. Chung Mong-Joonas yra žinomas ir aršus S.Blatterio kritikas, teigiama, kad ateis diena, kai jis taps Pietų Korėjos prezidentu.

Tuo tarpu „Reuters“ rašo, kad M.Platini stovykla vis stiprėja ir jau turi keturių iš šešių žemynų konfederacijų palaikymą.

Didžiausio skandalo per 111 metų istorija krečiamos FIFA organizacijos prezidentas visuotiniame 209 narių susirinkime bus išrinktas kitų metų vasario 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius