Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA priėmė istorinį sprendimą – išbandys vaizdo technologijas

Naujasis FIFA prezidentas Gianni Infantino ėmėsi darbo. FIFA kartu su tarptautine futbolo asociacijų valdyba (IFAB) priėmė sprendimą, leidžiantį išbandyti vaizdo kartojimo technologijas teisėjų darbe.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / „Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių technologijos bus bandomos už uždarų durų, įvardijami privalumai ir trūkumai, o nuo 2017-2018 metų sezono ir nacionaliniuose čempionatuose.

Anot IFAB, dvylika lygų ir viena FIFA konfederacija išreiškė susidomėjimą išbandyti būsimas technologijas savo rengiamuose turnyruose.

„Mes priėmėme istorinį sprendimą. FIFA ir IFAB skatina, o ne stabdo debatus dėl technologijų naudojimo futbole. Mes aiškiai parodome, kad klausome sirgalių ir futbolininkų norų“, – teigė Gianni Infantino.

FIFA planuoja ir daugiau pakeitimų. Svarbiausias iš jų, taip vadinamos „trigubos bausmės“ taisyklės pakeitimas, kai baudos aikštelėje prasižengęs futbolininkas ne tik uždirba 11 metrų baudinį, bet gauna raudoną kortelę bei turi praleisti ateinančias rungtynes.

Kitas pakeitimas susijęs su medicininės pagalbos žaidėjams suteikimu. Dabar susižeidus futbolininkui jis turi palikti aikštę ir pagalba jam suteikiama už ribų. Pagal naujas taisykles, jeigu traumą žaidėjas patirs dėl varžovo veiksmų ir pastarasis bus nubaustas geltona ar raudona kortele, pagalbą bus galima suteikti aikštėje.

Taip nuspręsta dėl to, kad prasižengusi ir varžovą suteikusi komanda neturėtų pranašumo, kai nekalta pusė rungtyniauja be vieno žaidėjo.

Trečias pakeitimas – baudos smūgiai. Pagal naujas taisykles baudos smūgio metu kamuolį bus galima spirti bet kuria kryptimi, o ne tik į priekį. Be to, FIFA davė leidimą išbandyti ketvirtojo keitimo galimybę, kai rungtynėms prireikia pratęsimo.

Pastarosios naujovės įsigalios nuo liepos pirmos dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius