Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA verdiktas: „Rusijos futbolininkai neatsakingi už šalies politiką“

Tarptautinė futbolo federacijų sąjunga (FIFA) neturi minčių uždrausti Rusijos futbolo rinktinei dalyvauti 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje ir kol kas nesirengia atiminėti iš Rusijos teisę rengti planetos pirmenybes 2018 metais. Leidinys „The Wall Street Journal“ cituoja FIFA generalinio sekretoriaus Jeronime Valcke atsiųstą laišką JAV senatoriams, kurie reikalavo FIFA imtis griežtų sankcijų prieš Krymą okupavusią ir prie savo žemių prijungusią Rusiją.
FIFA (asociatyvi nuotr.)
FIFA (asociatyvi nuotr.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš FIFA atstovo laiško tapo aiški šios organizacijos filosofija karų, konfliktų ir boikotų klausimais – nacionalinės futbolo rinktinės negali atsakyti už savo šalių vadovų poelgius.

„Rusijos futbolininkai niekaip negali būti atsakingi už šalies vedamą politiką ir valstybės vadovų sprendimus“, – buvo rašoma laiške.

JAV senatoriai tuoj pat nusiuntė atsakymą J.Valcke ir savo laiške pareiškė, kad „...FIFA atsisako nubausti Rusiją už jos Krymo aneksiją ir ignoruoja savo organizacijos istoriją, kai buvo diskvalifikuota Jugoslavija“.

Jie priminė, kad Jugoslavija 1992 metais diskvalifikuota iš Europos čempionato ir 1994-siais iš planetos pirmenybių, nes „elgėsi neteisiškai vykstant Balkanų karui“.

Kovo pradžioje JAV senatoriai Markas Kirkas ir Danas Coatesas kreipėsi į Tarptautinę futbolo federaciją (FIFA) su pasiūlymu izoliuoti Rusiją nuo tarptautinio futbolo. Amerikiečiai siūlė neleisti rusams varžytis 2014 metų pasaulio čempionate ir atšaukti teisę organizuoti 2018 metų pirmenybes.

Senatoriai siekė, kad FIFA sustabdytų Rusijos futbolo federacijos narystę FIFA organizacijoje. „Ši galimybė turi būti apsvarstyta specialiame FIFA susirinkime dėl Rusijos okupacinės veiklos nepriklausomoje Ukrainos teritorijoje“, – išplatintame pranešime skelbė Markas Kirkas ir Danas Coatesas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius