-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finalo didvyris Arjenas Robbenas: „Žmonės man sakė, kad finale pelnysiu pergalingą įvartį“

Šeštadienį Londono „Wembley“ stadione vykusio UEFA Čempionų lygos finalo didvyriu tapę olandas Arjenas Robbenas po mačo teigė, kad ne vienas žmogus jam sakė, jog jo smūgis finale atneš pergalę.
Arjeno Robbeno įvartis.
Arjeno Robbeno įvartis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

29-erių metų olandas praėjusių metų Čempionų lygos finale, kuriame bavarai po 11 metrų baudinių serijos nusileido Londono „Chelsea“, pratęsimo metu neįmušė 11 metrų baudinio, galėjusio išplėšti titulą Vokietijos klubui.

Tačiau šiemet olandas nesuklydo ir 90-ąją finalo minutę įmušė pergalingą įvartį į Dortmundo „Borussia“ vartus.

„Dar negaliu patikėti, kas atsitiko – esu pilnas emocijų. Žmonės pastarosiomis savaitėmis man ne kartą sakė „tu pelnysi pergalingą įvartį“. Tai buvo lygios rungtynės tarp lygių varžovų – progų turėjo visi“, – po finalo džiaugėsi A.Robbenas.

„Borussia“ vartininkas Romanas Weidenfelleris: „Mes savimi didžiuojamės. Kovėmės su „Bayern“ Čempionų lygos finale ir turėjome puikų sezoną. Atidavėme visą save, kad iškovotume šį trofėjų – tačiau mes dar sugrįšime“.

Sebastianas Kehlis („Borussia“ saugas): „Mes sužaidėme fantastišką mačą ir davėme jiems tikrai gerą kovą. Galime savimi didžiuotis – kitais metais mes vėl atakuosime“.

„Bayern“ puolėjas Thomasas Mulleris: „Sunku apibūdinti savo jausmus. Esu visiškai nusivaręs nuo kojų, visas kūnas nusėtas mėlynėmis, tačiau kovojau iki galo ir tai atsipirko. Fiziškai šįvakar aš viršijau savo galimybes“.

„Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris: „Turiu pripažinti – kai jie išlygino rezultatą buvau išsigandęs iki apsiš****. Juk atsimenate, kaip viskas susiklostė pernai. Akimirka, kai Arjenas įmušė įvartį – nenusakoma“.

„Bayern“ kapitonas Philippas Lahmas: „Praėjusių metų finale kovojome labai sunkiai, tačiau šiemet tai atsipirko. Mes tai padarėme, pastaruosius mėnesius ir savaites visi labai sunkiai dirbo, labai stipriai stengėsi ir pagaliau mes nugalėjome“.

„Bayern“ treneris Juppas Heynckesas: „Pasakiau savo žaidėjams – žinau, ką reiškia pralaimėti finale, esu tai patyręs prieš „Liverpool“.

Pirmojo kėlinio metu turėjome daug problemų, mums niekaip nepavyko pagauti žaidimo ritmo. Pertraukos metu bandžiau suderinti žaidimą. Manau, kad spaudimą jautė abi komandos – kai laimi Bundeslygą 25-ių taškų skirtumu yra normalu, jog esi laikomas favoritu.

Per pastaruosius metus mes labai daug patobulėjome, pagerinome daug detalių. Aš pats pasidariau griežtesnis ir galiu pasakyti – žaidėjai sekė paskui mane, todėl persirengimo kambaryje vyrauja harmonija.

Ką veiksiu po Vokietijos taurės rungtynių jau buvo nuspręsta praėjusiais metais? Pensija? Ne, jūs viską sužinosite po taurės finalo“.

„Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas: „Pirmiausia ir svarbiausia – norius pasveikinti „Bayern“ su pergale. Jie laimėjo rungtynes, tad apie tai, kas jose vyko, kalbėti neverta. Po mačo reikia gerbti rezultatą ir tai darys visi žaidėjai.

Nemačiau Arjeno Robbeno įvarčio. Jis įmuštas baudos smūgio metu, o mes neteisingai išsidėstėme ir neužsiėmėme tinkamų pozicijų. Turėjome labai sunkų sezoną, tačiau „Bayern“ pergalės neatidavėme – jie turėjo ją iškovoti. Mes nusipelnėme žaisti finale ir šįvakar tai įrodėme“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius