Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolas dar nesibaigė – Čilėje netrukus startuos 2015 metų „Copa America“

Europoje pasibaigus klubiniam sezonui visų futbolo sirgalių akys nuo birželio 11 dienos kryps į Pietų Ameriką. Čilėje startuoja iki liepos 4 dienos vyksiantis 2015 metų žemyno čempionatas – „Copa America“. Jame varžosi 12 komandų su tokiomis žvaigždėmis kaip Lionelis Messi, Neymaras ar Alexis Sanchezas. Trumpai pristatoma visas turnyro komandas.
Neymaras, Edinsonas Cavani, Alexis Sanchezas
Neymaras, Edinsonas Cavani, Alexis Sanchezas

A grupė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

Čilė. Geriausi pasiekimai – 2 vieta 1955, 1956, 1979 ir 1978 m. 3 vieta 1926, 1941, 1967 ir 1991 m.

Neabejotinai silpniausia turnyro grupė šeimininkų sirgaliams teikia vilčių apie galimybę pirmą kartą laimėti turnyrą. Čilę į priekį ves „Juventus“ ir „Arsenal“ žvaigždės atitinkamai Arturo Vidalis ir Alexis Sanchezas, vartuose – puikų sezoną „Barcelona“ klube sužaidęs Claudio Bravo. Šeimininkai turnyre žengs toli, o galutinis rezultatas priklausys nuo lyderių formos ir sugebėjo išlikti sveikais.

Meksika. Geriausi pasiekimai – 2 vieta 1993 ir 2001 m., 3 vieta 1997, 1999 ir 2007 m.

Treneris Miguelis Herrera į rinktinę surinko eksperimentinę sudėtį, paremtą jaunesniais ir mažiau patyrusiais žaidėjais. Komandoje – tik trys ne Meksikoje rungtyniaujantys futbolininkai. Meksika šiame čempionate nesirengia versti kalnų ir, to tikėtis iš komandos būtų naivu. Meksikiečiams svarbiau Šiaurės ir Centrinės Amerikos regionų „Copa de Oro“ turnyras, tad lyderiai liko ilsėtis.

Ekvadoras. Geriausias pasiekimas – 1959 m. užimta 4 vieta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Enneras Valencia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Enneras Valencia

Sunku pasakyti, ar ši komanda sugebės praeiti grupių etapą, tačiau ir praėjusi toliau turnyre nežengs. Ekvadoro sudėtį ypač pakoregavo traumos, o iškrito tokie svarbūs žaidėjai kaip Antonio Valencia, sužaidęs gerą sezoną „Manchester United“ gretose, bei Felipe Caicedo. Nebus ir dar dviejų svarbių atakuojančių žaidėjų, tad mušti įvarčius Ekvadorui bus sunkoka.

Bolivija. Geriausi pasiekimai – 1963 m. čempionai, 2 vieta 1997 m.

A grupėje Bolivija tikrai turi šansų savo pasirodymą turnyre pratęsti ir antrajame etape. Prie rinktinės vairo stojo naujas treneris Mauricio Soria, kuri į komandą pakvietė daugiausia gimtinėje žaidžiančius futbolininkus. Net 20 rinktinės žaidėjų rinktinėje yra sužaidę tiki iki 20-ies mačų, tad turės puikią progą sužibėti.

B grupė.

Argentina. Geriausi pasiekimai – 14 kartų turnyro čempionai, tačiau paskutinis iškovotas dar 1993 m.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Kai komandą į priekį veda toks atakuojantis būrys – Lionelis Messi, Sergio Aguero, Carlosas Tevezas, Angelis di Maria ir Gonzalo Higuainas – tikslas gali būti tik vienas – čempionų titulas. Naujasis treneris Tata Martino gali džiaugtis ir tuo, kad ekipa praktiškai išvengė traumų. Vienintelis į rinktinę kviestas Matteo Musachio nedalyvaus turnyre dėl traumos.

Urugvajus. Geriausi pasiekimai – 15 kartų turnyro čempionai, paskutinis titulas iškovotas 2011 m.

Komandoje vis dar nebus suspenduoto Luiso Suarezo, tad visa našta atakose teks PSG puolėjui Edinsonui Cavani, baigusiam Prancūzijos čempionatą su 31 įvarčiu. Gynybą cementuos vienas geriausių „Primeros“ gynėjų Diego Godinas, tad iš titulą ginančios komandos mažiausiai ketvirtfinalio reikalauja visi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edinsonas Cavani
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edinsonas Cavani

Paragvajus. Geriausi pasiekimai – 1953 ir 1979 m. čempionai, 2 vieta 1922, 1929, 1947, 1949, 1963 ir 2011 m.

Naujasis komandos treneris Ramonas Diazas šį turnyrą išnaudos kaip dar vieną pasirengimo etapą artėjančiai kovai dėl patekimo į pasaulio futbolo čempionatą. Treneris teigė, kad renka jauną komandą, kurioje nebus senų vilkų ir rinktinės veteranų. Antrasis „Copa America“ etapas būtų pasiekimas, kuriuo Paragvajus galėtų džiaugtis.

Jamaika. „Copa America“ dalyvaus pirmą kartą istorijoje.

Čempionatų naujokės Jamaikos treneris Winfriedas Schäferis su Kamerūno rinktine 2002 m. laimėjo Afrikos čempionatą, tad patirties jam pakanka. Vis dėlto, daug tikėtis iš jamaikiečių negalima, nors Pietų Amerikos komandos ir mažai žaidusios prieš šią rinktinę. Vien kvietimas į šį turnyrą Jamaikai jau yra pasiekimas, o iškovota pergalė būtų iš viso nuostabu.

C grupė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./ Dunga
AFP/„Scanpix“ nuotr./ Dunga

Brazilija. Geriausi pasiekimai – 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004 ir 2007 m. čempionai. 11 kartų laimėjo antrąją vietą.

Treneriui Dungai tai bus pirmasis rimtas turnyras po sugrįžimo į rinktinę, tačiau problemų brazilams netrūksta. Žaisti negali tokie žaidėjai kaip Oscaras, Marcelo ar Luizas Gustavo, tad į rinktinę pateko net Robinho. Vis dėlto, brazilams padės jaunasis Neymaras, o futbolo šalies tikslas vienas – čempionų titulas ir bandymas susigrąžinti garbę po praėjusio Pasaulio čempionato.

Kolumbija. Geriausi pasiekimai – 2001 metų čempionai, 1975 m. vicečempionai, 1987, 1995 ir 1997 m. 3-oji vieta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezas

Dar viena komanda, kuriai planas minimum yra bent jau turnyro stipriausiųjų ketvertas. Ekipą į priekį ves „Real“ žibėjęs Jamesas Rodriguezas, atsigauti po nesėkmingo sezono bandys Radamelis Falcao, o šalia šių futbolo žvaigždžių dar yra ir „Sevilla“ lyderis Carlosas Bacca. Patyrusio trenerio Jose Pekermano vedama Kolumbija turnyre tikrai bus aukštai.

Peru. Geriausi pasiekimai – 1939 ir 1975 m. čempionai.

Planetos pirmenybėse Peru nežaidė nuo 1982 metų, tačiau šios šalies futbolas pamažu auga. Tai bus pirmasis rimtas turnyras treneriui Ricardo Gerecai, tačiau komandoje jis turi visas ryškiausias Peru žvaigždes – Claudio Pizarro, Jeffersoną Farfaną, Juaną Manuelį Vargasą. Toli Peru žengti neturėtų, tačiau kitame etape gali būti. Kita vertus, praėjusiame turnyre, 2011 m., gynybinį futbolą žaidusi Peru iškovojo bronzą.

Venesuela. Geriausias pasiekimas – 2011 m. iškovota ketvirtoji vieta.

Venesuela niekadanebuvo laikoma futbolo šalimi, tačiau po 2007 metų patekimo į „Copa America“ vyriausybė daug investavo į futbolo vystymą. To rezultatas – praėjusio turnyro pusfinalis. Venesuela turi porą Europoje žinomių futbolininkų – Salomonas Rondonas ir Michu – tačiau sunku tikėtis, kad pakartos 2011-ųjų sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius