Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygoje „Žalgiris“ namuose nesugebėjo įmušti „Sūduvai“

Per pirmąsias dvejas šio „SMScredit.lt A lygos“ sezono rungtynes „Sūduva“ leido čempionams įmušti 11 įvarčių. Šįkart, nepaisydami nuolatinio „Žalgirio“ spaudimo, Marijampolės futbolininkai sužaidė 0:0 ir iš Vilniaus namo išsivežė tašką.,
Jakubas Wilkas
Jakubas Wilkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynes aktyviau pradėjo „Žalgiris“, tačiau pirmą rimtesnę progą sukūrė marijampoliečiai. 10-ąją min. kamuolį ties baudos aikštelės linija gavo Marius Šoblinskas, tačiau kamuolys po jo smūgio nuskriejo virš skersinio.

Netrukus vilniečiai užpylė „Sūduvą“ galinga atakų banga. 15-ąją min. Jakubas Wilkas pataikė į skersinį. Dar po dviejų minučių po to paties lenko smūgio marijampoliečius išgelbėjo vartininkas Džiugas Bartkus, šuoliu pasiekęs kamuolį ir nukreipęs jį į kampinį. 18-ąją min. Adi perdavimu rado Serge'ą Niuyadzi, bet šis nepataikė į kamuolį būdamas už kelių metrų nuo vartų.

Vėliau žaidimas dažniausiai vyko tarp baudos aikštelių, o „Žalgiris“ puolimą grindė aukštais perdavimais į „Sūduvos“ vartų prieigas. Pavojingesnių situacijų šeimininkai sukūrė kėlinio pabaigoje, kai pradžioje būdamas prieš vartus kamuolio vos nepasiekė S.Nyuadzi, o 42-ąją min. iš arti galva virš skersinio kamuolį paleido Linas Pilibaitis. Tas pats žaidėjas mušdamas galva pabandė laimę jau per teisėjo pridėtą laiką, bet pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antrajame kėlinyje atlikęs keitimų „Žalgiris“ tvirtai perėmė inciatyvą į savo rankas, retai leisdamas „Sūduvai“ apsilankyti savo aikštės pusėje, o Adi švaistė vieną progą po kitos. 55-ąją min. brazilas iš toli iššovė į virpstą. 58-ąją min. tas pats puolėjas gavo kamuolį iš Egidijaus Vaitkūno ir nesuvaldė jo būdamas vienas prieš vartus. Dar po penkių minučių Adi nepasinaudojo tiksliu S.Nyuadzi perdavimu ir neįmušė iš arti, o po S,Nyuadzi smūgio 66-ąją min. kamuolį sugavo D.Bartkus.

„Žalgiris“ šturmavo visą antrąjį kėlinį ir per paskutines kelias minutes galėjo įmušti bent triskart, tačiau S.Nyuadzi nepavyko pataikyti į vartus nei 85-ąją min. galva, nei 88-ąją – koja. 89-ąją min. galva iš arti smūgiavo Algis Jankauskas, bet kamuolys nuskriejo į rankas D.Bartkui.

Neįmuši tu – įmuš tau. Šįkart šis futbolo principas nepasitvirtino, nors trūko labai nedaug. 90-ąją min. į kontrataką nubėgęs „Sūduvos“ saugas Giorgio Russo įsiveržė į baudos aikštelę, bet, kovodamas su E.Vaitkūnu ir Artūru Žulpa, smūgiavo silpnai. Rungtynėse, kuriose dėl karščio buvo skelbiamos ir vandens pertraukėlės, teisėjai pridėjo 6 minutes, tačiau „Sūduva“ išsaugojo savo vartus sausus ir per jas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius