-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolo A lygos 15-ojo turo apžvalga: lyderis nelaimėjo, bet tolsta, autsaideris sudrebino lygą

Naujo trenerio vadovaujamos Alytaus „Dainavos“ futbolininkų pergalė tapo viena didžiausių šio „SMScredit.lt A lygos“ sezono sensacijų.
„Dainavos“ žaidėjai
„Dainavos“ žaidėjai / fkdainava.lt nuotr.

2:0. Šis rezultatas tapo savotišku turo simboliu – trejos iš penkerių rungtynių baigėsi būtent tokiu santykiu. Du įvarčius be atsako Marijampolės „Sūduva“ įmušė Panevėžio „Ekranui“, „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantui“, o iki tol nė taško nepelniusi ir vos sykį per 14 rungtynių kamuolį į varžovų vartus siuntusi „Dainava“ – Gargždų „Bangai“.

Gretos. 15 turų – vienas algoritmas. Kiek taškų skiria antrą ir penktą „SMScredit.lt A lygos“ komandas? Atsakymas – nė vieno. Situacija, kuri palanki lyderiui Vilniaus „Žalgiriui“ – čempionai net ir nelaimėję Pakruojyje dar padidino savo atotrūkį nuo persekiotojų. Dabar jau iki devynių taškų.

Karštis. Juo skundėsi ne vienos komandos treneriai, o vėlyvą popietę vykusiose ir be įvarčių pasibaigusiose Pakruojo „Kruojos“ bei „Žalgirio“ ir „Atlanto“ – „Trakų“ rungtynėse net buvo daromos trumpos pertraukos kėlinių viduryje.

Taiklumas. Per rungtynes Pakruojyje ir „Kruoja“, ir „Žalgiris“ šaudė dievui į langus. Iš 17 vilniečių smūgių tik vienas skriejo į vartų plotą, o visi penki aikštės šeimininkų bandymai buvo netaiklūs.

„Kai mūsų gynyba tokia, Robertas Poškus – superpuolėjas“, – kepurę prieš kolegą nukėlė šiauliečių treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Atsargumas. „Pernai persvara irgi buvo didelė, bet jos vos užteko“, – priminė „Žalgirio“ gynėjas Algis Jankauskas, išgirdęs klausimą apie vis didėjantį atotrūkį nuo varžovų.

San Marinas. Šios nykštukinės valstybės pilietis padovanojo „Dainavai“ sensacingą pergalę. Marco Ragini dzūkų klubo trenerio poste pakeitė baltarusį Sergejų Aleinikovą. „Žinau, kad, pasak italų sporto leidinio "Gazzetta dello Sport", atvykau į blogiausią komandą pasaulyje“, – prieš šias rungtynes kalbėjo treneris iš San Marino, kurio debiutas naujame poste tapo triumfu ir švente Alytui.

Dublis. Abu įvarčius „Dainavai“ pelnė puolėjas Kęstutis Balčiūnas. „Dainavoje“ yra žaidėjas, kuris kamuolį siuntė į vartus triskart – Nedas Čeplinskas. Bėda ta, kad visi jo rezultatyvūs smūgiai buvo į savo vartus. K.Balčiūnas tapo rezultatyviausiu šio sezono „Dainavos“ futbolininku – nesunku paskaičiuoti, kad dabar jis yra įmušęs lygiai du trečdalius komandos įvarčių.

Kančia. „Devyniasdešimt minučių kančios“, – lakoniškai rungtynes įvertino oficialus „Bangos“, praradusios puikią galimybę grįžti į antrą turnyro lentelės poziciją, interneto tinklalapis.

Serbai. Rungtynių Panevėžyje su „Ekranu“ pradžioje „Sūduva“ neteko gynėjo Milošo Kovačevičiaus, kuris po susidūrimo su varžovu greitosios pagalbos automobiliu iš karto buvo išgabentas į ligoninę. Gera žinia – kaulai nelūžo. „Sūduva“ po rungtynių paskelbė naujieną, susijusią su kitu serbu – saugas Marko Andjelkovičius paliko komandą ir išvyko į tėvynę dėl šeiminių priežasčių.

15 turų – vienas algoritmas. Kiek taškų skiria antrą ir penktą „SMScredit.lt A lygos“ komandas? Atsakymas – nė vieno.

Savikritika. „Dviejų dienų tarp rungtynių komandos atsigavimui neužtenka. Galbūt suklydau leisdamas į aikštę per mažai futbolininkų, nerungtyniavusių prieš tai – yra teorija, kad tokiu atveju reikia keisti 5-6 žaidėjus“, – taip „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas paneigė Lietuvos politikams įprastą teiginį, kad dėl nesėkmių visada yra kalta aplinka ir niekada – tu pats.

Ankšta. „Trakai“ iškovojo antrą pergalę iš eilės ir iš septintos vietos per du turus grįžo į komandų, bandančių persekioti „Žalgirį“, grupę. Trečią kartą iš eilės nelaimėjęs „Atlantas“ paskendo gausioje komandų, besivejančių „SMScredit.lt A lygos“ čempionus, minioje, už kurią surinktais taškais nebėra pranašesnis. Nuostabi sumaištis šio sezono turnyro lentelėje.

Revanšas. „Klaipėdos granitas“ namuose sumušė „Šiaulius“ 3:0 ir atsirevanšavo varžovams už pirmajame rate patirtą pralaimėjimą. Iki tol klaipėdiečiai rezultatyviau buvo sužaidę tik sykį – pirmojo rato dvikovoje su „Dainava“.

Pagarba. „Kai mūsų gynyba tokia, Robertas Poškus – superpuolėjas“, – kepurę prieš kolegą nukėlė šiauliečių treneris Gedeminas Jarmalavičius. Žaidžiantysis uostamiesčio komandos treneris R.Poškus pradėjo „Šiaulių“ triuškinimą, kai įmušė pirmajame kėlinyje.

Pertrauka. Į aikštes „SMScredit.lt A lygos“ komandos grįš kitos savaitės pabaigoje, tačiau daugeliui futbolininkų ilsėtis neteks. Kai kurie jų pakviesti į nacionalinę, kai kurie – į jaunimo rinktines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius