Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo gerbėjai laukia žinių iš Ciuricho – kur vyks 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatai? (video)

Šiandien, ketvirtadienį, Ciuriche FIFA turėtų paskelbti, kur vyks 2018-ųjų ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatai.
Buvęs Portugalijos futbolininkas Luisas Figo agituoja už Ispanijos ir Portugalijos kandidatūrą
Buvęs Portugalijos futbolininkas Luisas Figo agituoja už Ispanijos ir Portugalijos kandidatūrą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patys pirmieji savo paraišką pristatė Belgijos ir Olandijos atstovai. Tarp kalbėtojų buvo praeities futbolo žvaigždės Ruudas Gullitas, Johanas Cruyffas, Jeanas Marie Pfaffas. Pagrindinis šios paraiškos koziris – čempionato kompaktiškumas. Šalys, kuriose šis žaidimas išties labai populiarus ir mėgstamas, turi pakankamai stadionų, kad galėtų surengti tokio rango turnyrą. Didelių problemų dėl infrastruktūros ar finansinių resursų tikrai neturėtų kilti. Kad varžybos vyktų be jokių problemų, buvo pateiktos ir šių valstybių vyriausybių garantijos. 

Jungtinės Ispanijos ir Portugalijos paraiškos atstovų pristatyme svarbus  vaidmuo teko Ispanijos premjerui Jose Luisui Rodriguezui Zapatero. Ir nors Pietų Europos šalys paprastai garsėja emocingumu, šį kartą pristatyme dominavo ne jausmai, o skaičiai: pavyzdžiui, šalys pažadėjo nutiesti beveik 17 tūkstančių kilometrų automobilių kelių ir beveik 2 500 km geležinkelių. Nacionalinių rinktinių treneriai, praeities ir dabarties futbolo garsenybės ir, be abejo, dabar Ispanijai priklausanti pasaulio čempionų taurė – tai buvo svarūs koziriai gana nuobodžiame ir kiek ilgiau nei numatyta (reglamentas skiria kandidatūros pristatymui 30 minučių) trukusiame pristatyme.

Kol kas didžiausią įspūdį padarė Anglijos pristatytmas.Jjis nebuvo nuobodus, svečių kalbos buvo lakoniškos ir truko vos po 2–3 minutes, tačiau svarbiausai akcentai buvo išsaugoti. Svariai kalbėjo šalies premjeras Davidas Cameronas, nenuobodi buvo Davido Beckhamo kalba, daug dėmesio buvo skirta vaikų futbolo populiarinimui visame pasaulyje: „Būtent senelis mane atvedė į pirmą futbolo trenriuotę. Prieš metus jis mirė. Todėl dabar aš noriu padaryti viską, ką galiu, kad vaikai visame pasaulyje galėtų žaisti šį nuostabų žaidimą. Galbūt taip jie pakeis savo gyvenimą ir įgyvendins savo svajones“, – teigė D.Beckhamas.

Paskutiniai 2018 metų pasaulio čempionato kandidatūrą pristatė Rusijos atstovai. Jų pristatymas išsamumu nusileido ispanijos ir Portugalijos kandidatūrai, o emocingumu - anglams. Vyriškas nuotaikas praskaidrino šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva, kuri prisipažino mylinti futbolą ir padėkojo FIFA už dėmesį moterų sportui. Pristatymo pabaigoje buvo akcentuota, kad dabar Rusijoje nėra visų reikiamų objektų, tačiau šalis yra pasiryžusi padaryti viską, kad pasaulio čempionatas taptų didžiule puikiai organizuota švente.

Pirmojo balsavimo turo rezultatai turėtų paaiškėti apie 17 valandą Lietuvos laiku.

Ispanijos ir Portugalijos prisistatymo klipas:

 

 

VIDEO: FIFA World Cup 2018/2022 Spain & Portugal Bid Official Video

Belgijos ir Olandijos prisistatymo klipas

 

Rusijos prisistatymo klipas

 

 

Anglijos prisistatymo klipas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius