Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo padangėje – žaibai

Ne vieną mūsų šalies ir užsienio futbolo klubą remiančio garsaus verslininko ir bankininko Vladimiro Romanovo bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus nesutarimai, atrodo, baigsis skyrybomis.
Vladimiras Romanovas.
Vladimiras Romanovas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pastaruoju metu vis didėjanti praraja privertė vyrus žengti skirtingais keliais. Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininkas L.Varanavičius pareiškė, kad nuo kovo 27 dienos pasitrauks iš šio posto.

Anot LFF prezidento, gandai apie muštynes tarp V.Romanovo ir susirinkimo dalyvių – laužti iš piršto, bet rietenų tikrai neišvengta.„Tai jau įsisenėjusi problema, ir atsistatydinimas – tik pasekmė. V.Romanovas man nuolat priekaištavo dėl futbolo reikalų. Jei žmogus manimi nepasitiki, aš negaliu dirbti su juo“, – „Lietuvos rytui“ aiškino antradienį 39-ąjį gimtadienį švenčiantis L.Varanavičius.

Tuo tarpu Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) prezidentas V.Romanovas apie kilusią priešpriešą kalbėjo kitaip: „Nejuokinkite žmonių. Jis pareiškė apie atsistatydinimą? Jūs tuo tikite? Na, tebūnie, kaip jis sako. Bet reikia paklausti banko darbuotojų, ar jis savo noru išeina. Niekada L.Varanavičiui nepriekaištavau dėl futbolo reikalų. Aš jam tik sakydavau, kad Lietuvos futbole neturi būti nešvarių dalykų“.

Maža to, verslininkas pareiškė, kad jam atsibodo būti puolamam iš visų pusių ir jis net pasiryžęs su Ūkio banko remiamu „Kauno“ klubu trauktis iš šalies futbolo padangės.

V.Romanovas daug prisidėjo, kad tuometis Ūkio banko valdybos pirmininkas L.Varanavičius 2000 metais taptų LFF vadovu.

Juoda katė tarp abiejų verslininkų perbėgo praėjusiais metais, o nesutarimų pūlinys pratrūko per kovo 6 dieną vykusį LFF vykdomojo komiteto ir Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) pasitarimą.

„Scanpix“ nuotr./Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius

Sklandė gandai, kad be kvietimo į susirinkimą atėjęs V.Romanovas pareiškė savo nuomonę apie būsimą čempionatą, siūlė atimti iš LFF visus įgaliojimus rengti A lygos čempionatą, pareikalavo aiškios atsiskaitomybės iš futbolo valdininkų ir dėl to vos nebuvo sumuštas.

„Būtent per pasitarimą įvyko nesusišnekėjimas su V.Romanovu. Pasakiau visiems susirinkimo dalyviams, kad tarp banko ir futbolo renkuosi futbolą“, – teigė į UEFA vykdomojo komiteto narius kandidatuojantis L.Varanavičius.

Anot LFF prezidento, gandai apie muštynes tarp V.Romanovo ir susirinkimo dalyvių – laužti iš piršto, bet rietenų tikrai neišvengta.

„V.Romanovas neturėjo teisės dalyvauti LFF ir NFKA posėdyje, tačiau pasirodė jame ir paprašė leidimo pabūti. Jis pateikė savo siūlymus dėl A lygos čempionato rengimo, kurie nebuvo sutikti džiaugsmingai. Kalbų pakeltu tonu buvo, tačiau tikrai niekas nenorėjo pasitarimo paversti bokso ringu. Net ir garsiai šnekant galima surasti kompromisų“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo L.Varanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius