-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo spektaklis Čempionų lygos pusfinalyje: Madrido „Real“ – „Barcelona“. Kas laimės?

Didžiųjų „El Clasico“ maratonas tęsiasi – jau trečiadienį Madrido „Real“ ir „Barcelona“ pirmą kartą surems ginklus Čempionų lygoje, kurioje jokie iki šiol pasiekti tarpusavio mačų rezultatai neturės jokios reikšmės.
Jose Mourinho („Real“) prieš Pepą Guardiolą („Barcelona“).
Jose Mourinho („Real“) prieš Pepą Guardiolą („Barcelona“). / AFP/„Scanpix“ nuotr.

UEFA Čempionų lyga. I pusfinalio rungtynės
Madrido „Real“ – „Barcelona“

Data: trečiadienis, 21.45 Lietuvos laiku
Vieta: „Santiago Bernabeu“ (80 tūkst. vietų), Madridas, Ispanija
Teisėjas: Wolfgangas Starkas (Vokietija)
Transliacija: TV6, „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)
Atsakomasis mačas: 2011.05.03

Dar prieš savaitę „Barcelona“ realiai svajojo apie tris trofėjus šį sezoną, bet Karaliaus taurės turnyro finale po pratęsimo pralaimėjo Madrido „Real“. Negana to, savaitgalį tik po nelengvo mūšio buvo įveikta viena Ispanijos čempionato autsaiderių „Osasuna“, tuo metu „Real“ be gailesčio 6:3 sutriuškino trečioje vietoje žengiančią „Valencia“.

Po šių įvykių kai kurių futbolo gerbėjų galvose viskas apsivertė aukštyn kojom – patikėję Jose Mourinho magija, jie vis garsiau ėmė kalbėti apie tai, kad ir Čempionų lygoje dar prieš keletą dienų kone „nenugalima“ laikyta „Barcelona“ kris Madrido ekipai po kojomis.

„Aš manau, kad „Real“ yra favoritas. Taip dabar kalba daugelis, - sakė Katalonijos klubo strategas Pepas Guardiola. – Suprantu, kad „Barcelona“ dabar nėra pačios geriausios formos, nes mus persekioja gynėjų traumos, tačiau morališkai mes pasiruošę kautis. Futbolininkai siekė pergalės mače su „Osasuna“, tad esu įsitikinęs, kad pergalės jie sieks ir rungtynėse „Santiago Bernabeu“ stadione.“

Ispanijos čempionų gynybos gretos išties praretėjo. Dėl traumos iš rikiuotės iškrito krašte rungtyniaujantis Adriano, kuris prisidėjo po operacijos atsigaunančio Erico Abidalio, į Madridą nevyko ir tiesioginė Adriano pamaina – kirkšnį susižeidęs Maxwellas. Visgi džiugi žinia katalonams yra tai, kad į aikštę galės išbėgti tiek kapitonas Carlesas Puyolis, tiek ir veikiausiai ant atsarginių suolelio liksiantis Gabrielis Milito.

Įdomu tai, kad J.Mourinho pageidavimu „Santiago Bernabeu“ aikštės žolei buvo leista užaugti iki kone maksimalaus leistino dydžio. Taip portugalas tikisi pristabdyti kamuolio riedėjimo greitį, kuris palankus „Barcelonosa“ kipai.

„Veja išties aukšta, bet mes dėl to neverksime. „Real“ visuomet labai rūpinasi gynyba ir stengiasi sustabdyti mūsų perdavimais paremtą žaidimą. Tam imamasi visų įmanomų priemonių“, - kalbėjo „Barcelona“ gynėjas Gerardas Pique.

Istorija ir statistika teigtų, kad „Real“ tikrai gali tikėtis sėkmės. Europos taurių turnyrų pusfinaliuose Madrido komanda pagrindinę savo varžovę šiame etape įveikė jau dukart – 1960 ir 2002 metais. Paskutinį sykį pergalę sostinės vienuolikė pasiekė bendru rezultatu 3:1, o finale nugalėjo Lėverkuzeno „Bayer“.

Be to, „Barcelona“ pusfinaliuose žaidė 11 sykių, tačiau laimėjo tik penkiskart, o šį sezoną Čempionų lygoje per penkias rungtynes išvykose laimėjo tik prieš Donetsko „Šakhtar“. Nugalėti nebus lengva ir šį vakarą, nes namie „Real“ neklumpa.

Madrido klubo galimybę namie pabrėžė ir šeimininkų gynėjas Sergio Ramosas: „Sirgaliai turi įmušti mūsų pirmąjį įvartį. Kiekviena į Madridą atvykstanti komanda turi prisibijoti lauksiančios atmosferos. Be to, dabar futbolininkai yra vieningi kaip niekada. Čempionų lyga yra be galo svari, todėl tikimės sėkmės. Laukia didelė atsakomybė, bet mes atiduosime viską, jog nugalėtume.“

Numanomos startinės sudėtys:

„Real“: Ikeras Casillasas; Alvaro Arbeloa, Sergio Ramosas, Raulis Albiolis, Marcelo; Lassana Diarra, Pepe, Xabi Alonso; Angelis Di Maria, Mesutas Ozilas; Cristiano Ronaldo.

„Real“ gretose nebus pagrindinės sudėties saugo Sami Khedira, kurį turėtų pakeisti Lassana Diarra. Be to, Ricardo Carvalho yra suspenduotas, todėl gynybos širdyje teks žaisti Rauliui Albioliui.

„Barcelona“: Victoras Valdesas; Dani Alvesas, Javieras Mascherano, Gerardas Pique, Carlesas Puyolis; Ibrahimas Afellay, Sergio Busquetsas, Xavi; Pedro, Lionelis Messi, Davidas Villa.

Didžiausios katalonų bėdos – gynyboje. Nežais Maxwellas, Abidalis, Adriano, todėl atsitraukti į gynybą veikiausiai teks nominaliam saugui Javierui Mascherano arba Sergio Busquetsui. Anot P.Guardiolos, dėl traumos mače tikrai nepasirodys ir vienas lyderių Andresas Iniesta.

Mačo anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius