-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galkevičius: „Žaisti su ispanais būtų gyvenimo dovana“

Į Lietuvos nacionalinės rinktinės stovyklą Ispanijoje išvyko du Lietuvoje rungtyniaujantys futbolininkai – Panevėžio „Ekrano“ saugai Ramūnas Radavičius ir Dominykas Galkevičius.
Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekranas“ dar turi galimybę patekti į kitą etapą
Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekranas“ dar turi galimybę patekti į kitą etapą / Fkekranas.lt nuotr.

Pastarasis tvirtina, kad šių metų sezonas buvo geriausias jo karjeroje. Šiemet Lietuvos rinktinėje debiutavęs Dominykas džiaugiasi gavęs galimybę pamatyti pasaulio čempionę Ispaniją iš arti, o jei pasiseks – ir išbandyti jėgas aikštėje.

– Po savaitgalio rungtynių „Ekranas“ A lygoje atsiplėšė nuo persekiotojų. Ar jaučiatės ramūs dėl čempionų titulo?

– Kol viskas nėra aišku šimtu procentų, gyvename mintimi, kad viską reikia padaryti iki galo. Liko ketverios rungtynes, reikia laimėti kelias iš jų. Bet viskas mūsų rankose, titulą galime prarasti tik patys. Kadangi viskas priklauso nuo mūsų, jaučiamės užtikrintai.

Nustebino, kad „Sūduva“ ir „Žalgiris“ prarado taškus pastarajame ture. Visą čempionatą buvome arti vienas kito. Laimėtos rungtynės mums tik duoda dar daugiau pasitikėjimo ir noro iškovoti aukso medalius.

– Kuris varžovas buvo sunkiau įveikiamas – „Sūduva“ ar „Žalgiris“? Kaip apskritai vertini šių metų čempionatą?

– „Sūduva“ buvo neparanki, su ja žaidžiant iniciatyva buvo varžovų pusėje. Su „Žalgiriu“ vienerių rungtynių nežaidžiau, o išvykoje pralaimėjome 0:1. Buvo nelengvas mačas, galėjo pasibaigti ir kitaip, bet truputį pritrūko sėkmės.

Šių metų čempionate buvo ir sunkesnių, ir lengvesnių rungtynių. Tos komandos, kurios yra turnyro lentelės apačioje, visada nori įkasti lyderiams.  Nelengva žaisti, nes varžovai kovoja nuo pirmųjų minučių. Jei greitai neįmuši įvarčio, įveikti varžovą sunku. Tai įvairios komandos įrodė ne kartą.

– Vienerias A lygos rungtynes neseniai praleidai dėl traumos, kitas pradėjai sėdėdamas ant atsarginių suolo. Kas atsitiko ir kaip jautiesi dabar?

– Prieš rungtynes su „Kruoja“ pasitempiau kirkšnies raumenį. Reikėjo išsigydyti, kad nebūtų dar blogiau. Savaitėlę pailsėjau, išsigydžiau traumą ir dabar pasekmių nebejaučiu. Esu sveikas ir pasirengęs žaisti.

– Šiemet įmušei įvartį LFF taurės finale, A lygoje žaidei rezultatyviai ir pelnei savo pirmąjį „hat–tricką“. Šis sezonas – geriausias tavo karjeroje?

– „Ekrano“ pagrindinėje sudėtyje tik antrus metus žaidžiu nuolat, be didesnių traumų. Pernai žaidžiau beveik visą čempionatą, ir tai buvo pirmas mano geras sezonas.  Šis dar nesibaigė, tačiau jau atrodo geresnis. Kaip saugas, įmušiau nemažai įvarčių. Turbūt tai geriausias mano sezonas.

– Ar nesvarstai apie karjerą užsienyje?

– Vasarą baigiasi mano kontraktas su „Ekrano“ klubu, tačiau apie ateitį dar negalvojau, dabar galvoju apie sezono pabaigą. Aišku, kiekvienas žaidžiantis A lygoje nori išvažiuoti į užsienį. Jei turėsiu galimybę, ir bus variantų, po sezono spręsime su klubu. Jei atsirastų proga, būtų visai neblogai pakeisti aplinką.

– Esi pakviestas į Lietuvos nacionalinę rinktinę rungtynėms su Ispanija. Ko tikiesi iš šios dvikovos? Ar pagalvoji apie tai, kad tavo oficialus debiutas būtų akistata su pasaulio čempionais?

– Žinoma, važiuoti į Ispaniją žaisti su pasaulio čempionais yra išskirtinis įvykis. Pažiūrėsime iš arti, kaip jie atrodo. Ar žaisiu – nežinau, tai priklauso ne nuo mano sprendimo. Viską parodys treniruotės. Kol kas viskas stovykloje gerai, Ispanija – graži šalis. Jeigu žaisčiau – tai būtų savęs išbandymas ir šansas, savotiška gyvenimo dovana. Būtų labai gerai.

– Net jei ir nežaistum, ar galėtum sakyti, kad rinktinės stovyklos – gera patirtis?

– Bet kokiu atveju, malonu būti tarp rinktinės žaidėjų, pamatyti kitų šalių rinktines. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę čia būti. Treniruotėse jaučiasi žaidėjų meistriškumas. Nesijaučiu silpnesnis, tačiau malonu rungtyniauti su tokiais žaidėjais iš žinomų užsienio klubų. Iš tokių žaidėjų gali pasimokyti. Be abejo, tai gera patirtis ir duoda vilties pačiam.

– Kaip vertinį mūsų rinktinės startą EURO 2012 atrankos varžybose? Ar esame pajėgūs kovoti dėl kelialapio į finalinį etapą?

– Iki labai gero starto trūko pergalės su škotais. Tačiau niekas nesitikėjo pergalės Čekijoje. Tai tik parodo, kad ši Lietuvos komanda gali žaisti ir gali laimėti prieš bet ką. Ar galime kovoti dėl patekimo, parodys laikas. Dabar į viską žiūrime optimistiškai. Manau, kad tai įmanoma. Reikia turėti tokią svajonę ir eiti jos link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius