Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gargždų „Banga“ Europos lygoje debiutuos dvikova su Azerbaidžano klubu

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalininkės Gargždų „Bangos“ laukia nelengvas debiutas Europoje. UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėse „Banga“ susitiks su pastaraisiais metais šiose varžybose sužibėjusiu Azerbaidžano klubu Agdamo „Qarabag“.
Arminas Narbekovas.
Gargždų „Bangos“ treneris Arminas Narbekovas. / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Du įspūdingi sezonai Europoje

„Qarabag“, kuris atstovauja karo nualintam Kalnų Karabacho regionui,  Azerbaidžano čempionate pastaruosius dvejus metus likdavo trečioje vietoje, tačiau sėkmingiausiai per visą šalies klubų istoriją pasirodė Senojo žemyno varžybose. Du sezonus iš eilės klubas UEFA Europos lygoje nukeliavo iki atkrintamųjų varžybų (ketvirtojo etapo).

Pernai „Qarabag“ trečiajame atrankos etape netikėtai įveikė „Šiaulių“ skriaudikę Krokuvos „Wisla“ (Lenkija) ekipą, o užpernai – daugkartinį Norvegijos čempioną Trondheimo „Rosenborg“. Agdamo ekipos žygius sustabdė tik olandų „Twente“ ir vokiečių Dortmundo „Borussia“.

„Qarabag“ savo gretose turi legionierių iš Serbijos, Makedonijos, Albanijos ir Gruzijos, tačiau praeityje žinomo futbolininko Gurbano Gurbanovo treniruojamos ekipos pagrindą sudaro vietiniai žaidėjai. Septyni Azerbaidžano klubo futbolininkai atstovauja šalies nacionalinei rinktinei.  Nepatvirtintais duomenimis, stebėti jų žaidimą į Gargždus atvyks ir rinktinės treneris, garsus Vokietijos specialistas Berti Vogtsas.

Į Lietuvą „Qarabag“ atvyko anksti – dar pirmadienį – ir apsistojo Klaipėdoje. Nors rungtynių favoritu laikomas Azerbaidžano klubas, komandos treneris G.Gurbanovas savo šalies žiniasklaidai teigė, jog nenuvertina varžovo.

„Per pastarąsias 3-4 dienas analizavau „Bangą“ ir tie, kurie sako, kad ši komanda silpna, turbūt jos apskritai nematė. Negalima vertinti varžovo vien pagal vardą. Reikia kiekvieną varžovą gerbti, – kalbėjo treneris. – Pirmose rungtynėse tikimės nepralaimėti. Būtų gerai įmušti įvartį. Tikimės įveikti šį etapą, tačiau manau, kad būtent pirmoji dvikova bus sunkiausia.“

„Bangos“ laukia pirmasis žingsnis

Varžovų dvikovų vaizdo įrašus analizavęs „Bangos“ treneris Arminas Narbekovas klubo oficialiai svetainei sakė, jog  būsimi varžovai paliko itin gerą įspūdį praėjusių metų minėtose rungtynėse su „Wisla“. Po pergalės išvykoje 1:0 Azerbaidžano klubas namie  dar kartą įveikė varžovus 3:2.

„Viskas išsisprendė per septynias minutes – nuo 28 iki 35 minutės.  Trys įvarčiai parodo, kad pajautusi „kraujo skonį“ komanda nenusiramina ir bando iškart „pribaigti“ priešininką. Manau, kad mūsų laukia tas pats, jeigu tik parodysime kokią savo silpną vietą. Stiprioji varžovų pusė  – komandinis žaidimas. Sukame galvą, kaip jį sutrikdyti“, – sakė A.Narbekovas.

Gargždų ekipos strategui nerimo kėlė komandos žaidimas paskutinėse rungtynėse A lygoje.  Vis tik A.Narbekovas teigė tikįs, kad rungtynėse  su „Qarabag“ jo vadovaujama komanda atrodys visiškai kitaip: „Žaidėjams apie tokių rungtynių reikšmę net nereikia kalbėti. Tokiam jaunam klubui kaip „Banga“ tai pirmasis žingsnis, kuris bus įsimintinas. Manau, kad žaidėjai tai supranta patys, tuo labiau, kad daugeliui tai bus krikštas tarptautiniame lygmenyje.“

„Bangos“ treneris pripažino, kad komandos sudėtis rungtynėms greičiausiai nebus optimali. „Po traumos atsigaunantis moldavas Anatolijus Ostapas demonstruoja norą kovoti. Tačiau jis ilgai nerungtyniavo ir negali daug padėti komandai. Rimvydas Grudys paskutinėse rungtynėse patyrė traumą ir dvi dienas nesitreniravo. Ar jis galės žaisti, matysime dvikovos dieną.“

Šią savaitę oficialiai patvirtinta, kad rungtynės su „Qarabag“ vyks Gargždų miesto stadione, 18 valandų 30 minučių. Pagal LFF projektą pernai įrengta dirbtinės dangos aikštė, jai suteiktas FIFA dviejų žvaigždučių kokybės įvertinimas, o tai leidžia žaisti ir aukščiausio lygios varžybas. Tačiau siekiant patenkinti UEFA infrastruktūros reikalavimus „Bangai“ nemažai darbų teko atlikti tribūnose.

„Esam nedidelis klubas, todėl mums tai buvo didelis krūvis, kiekvienas klubo administracijos darbuotojas plušėjo už tris ar keturis. Dėkoju rėmėjams, savanoriams ir sirgaliams už pagalbą. Tikiuosi, kad tribūnos ketvirtadienį bus užpildytos, nes žiūrovui tai puikus reginys, o daug žiūrovų – parama klubui siekiant aukštesnių tikslų“, – klubo tinklalapiui kalbėjo „Bangos“ valdybos pirmininkas Dainius Šatkus.

Atsakomoji komandų dvikova vyks po savaitės Azerbaidžane. Poros nugalėtojo antrajame atrankos etape lauktų kelionė į Farerų salas ir dvikova su Eidžio „Streymur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius