Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gary Linekeris: „FIFA korupcija verčia vemti“

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės žaidėjas ir BBC komentatorius Gary Linekeris atvirai kalbėjo apie FIFA ištikusią krizę.
Gary Linekeris
Gary Linekeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Ciuriche buvo suimti septyni FIFA aukšto rango pareigūnai, kurie kaltinami už kyšius susirinkę 100 mln. svarų sterlingų.

Atskirą tyrimą atlieka Šveicarijos policija, kuri konfiskavo FIFA dokumentus, kad išsiaiškintų, ar skaidriai pasaulio čempionatų organizavimo teisę įsigijo Rusija ir Kataras.

Bet kurioje organizacijoje vadovas po tokių kaltinimų atsistatydintų, bet FIFA galioja kitos taisyklės. Čia negalioja sveikas protas.

Buvęs Anglijos rinktinės kapitonas G.Linekeris tikino, kad padėtis tapo nepakenčiama: „Tai stiprus smūgis futbolo valdybai. Labai gaila, nes futbolas yra nuostabus sportas. Vemti verčia, kai supranti, kokia gėdinga yra FIFA padėtis.“

G.Linekeris skatina sustabdyti penktadienį turinčius įvykti FIFA prezidento rinkimus ir iš naujo paskirti pasaulio čempionatų šeimininkus.

FIFA jau trečiadienį pareiškė, kad rinkimų nenukels ir neperbalsuos dėl Rusijos ir Kataro šeimininkų teisių.

Nuo 1998 metų FIFA vadovaujantis S.Blatteris penktadienį sieks jau penktosios kadencijos. Jam iššūkį mes Jordanijos princas Ali bin al-Husseinas.

G.Linkerio nenustebino žinios apie korupciją FIFA: „Manau, kad visi apie tai žinojome. Tik nesitikėjome tokio masto operacijos. Pamatėme, kokio lygio korupcija yra organizacijos viduje.“

Didžiosios federacijos turi susivienyti ir pasakyti, kad jiems jau gana tokio valdymo.

Anot buvusio futbolininko, nacionalinės federacijos turėtų boikotuoti FIFA ir taip pabandyti kažką pakeisti: „Didžiosios federacijos turi susivienyti ir pasakyti, kad jiems jau gana tokio valdymo.“

„Bet kurioje organizacijoje vadovas po tokių kaltinimų atsistatydintų, bet FIFA galioja kitos taisyklės. Čia negalioja sveikas protas. Rinkimai turėtų neįvykti, bet nenustebčiau, jei S.Blatterį perinktų, nes niekas nenori prieš jį balsuoti. Jeigu jis laimėtų, susilpnėtų jų pozicijos organizacijoje“, – apie S.Blatterio režimą kalbėjo G.Linekeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius