Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedi visas pasaulis: Argentinoje gyvenimas sustojo, Neapolyje pervadins stadioną

Pasaulio neteko Diego Maradonos – futbolo genijaus, privertusio šį sportą pamilti daugelį. Trečiadienį mirusio pasaulio čempiono gedi viso pasaulio futbolo mėgėjai, bet labiausiai dėl jo netekties išgyvenama Argentinoje ir Neapolyje.

Buenos Airėse gimęs ir nepasiturinčioje šeimoje užaugęs D.Maradona įskiepijo meilę futbolui daugybei, o ryškiausią pėdsaką jis paliko dviejuose miestuose.

VIDEO: Prisiminkite legendinio futbolininko Diego Maradonos gyvenimą: „Pastebėti kamuolį ir jį vytis – tai padaro mane laimingiausiu žmogumi pasaulyje“

Argentinos sostinėje jis pradėjo karjerą ir žaidė pirmuosius šešerius profesionalios karjeros metus atstovaudamas „Argentinos Juniors“ ir „Boca Juniors“ komandoms, o Neapolyje D.Maradonos žvaigždė sutvisko visu gražumu, kai kamuolio virtuozas atvedė „Napoli“ komandą link 60 metų neregėto Italijos čempionato aukso.

Vida Press nuotr./Diego Maradonos šlovės akimirkos
Vida Press nuotr./Diego Maradonos šlovės akimirkos

Tad būtent Buenos Airėse ir Neapolyje futbolo genijaus gedima labiausiai.

Argentinoje jau paskelbtas trijų dienų gedulas, o trečiadienį turėjusios vykti „Boca Juniors“ rungtynės Argentinos čempionate atšauktos.

Vietoje futbolo, žymiajame „La Bombonera“ stadione rinkosi tūkstančiai žmonių, kurių akyse kaupėsi ašaros. Ir visai nesvarbu, kad daugelis iš jų buvo per jauni, kad gyvai pamatytų žaidžiantį Argentinos dievuką.

Žmonės rinkosi ne tik stadione, bet ir gatvėse, ypač San Andreso rajone, kuriame D.Maradona gyveno, bei La Platoje, kurios komandos „Gimnasia y Esgrima“ treneriu argentinietis dirbo prieš mirtį.

Buenos Airėse visuose traukinių informacijos stenduose užsidegė žodžiai „gracias Diego“ (liet. ačiū Diego), o jo fanai dainavo žymiąją dainą „La Mano De Dios“ (liet. Dievo ranka).

„Scanpix“ nuotr./Argentina gedi Diego Maradonos
„Scanpix“ nuotr./Argentina gedi Diego Maradonos

Trečiadienį Argentinoje gyvenimas tarsi sustojo. Ketvirtadienį daugelis argentiniečių neis į darbą, vaikai – į mokyklą.

Tūkstančiai žmonių su D.Maradona atsisveikino ir už tūkstančių kilometrų nuo Buenos Airių nutolusiame Neapolyje, kuriame ketvirtadienis – taip pat gedulo diena.

Futbolo grando sirgaliai rinkosi greta šio miesto „San Paolo“ stadiono, kuris jau netrukus turės kitą pavadinimą. Neapolio meras Luigi de Magistri išreiškė norą, kad stadionas būtų pervadintas Maradonos vardu.

VIDEO: Diego Maradonos momentai „Napoli“ klube

Po 81 įvartį „Napoli“ klube pelniusio, du Italijos čempiono titulus ir vieną UEFA taurę į šį miestą atnešusio D.Maradonos mirties buvo ne tik gedima, bet ir švenčiama: tūkstančiai futbolo aistruolių argentiniečio atminimą Neapolyje minėjo leisdami į orą fejerverkus, vilkdamiesi jo marškinėlius ar net D.Maradonos veidu išmargintas kaukes.

„Mes gedime. Jaučiamės kaip boksininkas, kuris ką tik patyrė nokautą. Esame šokiruoti. Tai – didžiulis smūgis miestui ir mūsų klubui“, – teigiama oficialiame „Napoli“ pranešime.

Šios komandos sirgaliai prie stadiono paliko šalikus, nuotraukas, marškinėlius ir daug kitų atributų, kurie jiems siejasi su D.Maradona.

„Scanpix“ nuotr./Argentina gedi Diego Maradonos
„Scanpix“ nuotr./Argentina gedi Diego Maradonos

D.Maradonos mirtis sukrėtė net ir Braziliją – didžiausią Argentinos priešininkę futbole.

Ryškiausia brazilų žvaigždė Pele paskelbė pranešimą su jautria žinute, o D.Maradonos mirtis Brazilijos žiniasklaidoje buvo svarbiausia dienos, o gal net ir mėnesio naujiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius