-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausių pirmojo Čempionų lygos žaidėjų 11-uke – naujai sužibusios žvaigždės

Portalas goal.com sudarė geriausių pirmosios UEFA Čempionų lygos savaitės žaidėjų vienuolikę. Du žaidėjai atstovauja Dortmundo „Borussia“ komandai, o iš viso šie futbolininkai įmušė 11 įvarčių.
Yacine'as Brahimi
Yacine'as Brahimi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vartininkas: Joe Hartas („Manchester City“). Nors Anglijos čempionai pirmajame ture 0:1 turėjo pripažinti Miuncheno „Bayern“ pranašumą, tačiau J.Hartas vartuose stovėjo patikimai ir nekart gelbėjo savo komandą. Dėl paskutinėmis akimirkomis įmušto įvarčio vartininkas nekaltas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Hartas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Hartas

Gynėjai: Mario Sergio (APOEL) – Kipro klubas taip pat pralaimėjo, tačiau patyręs portugalas visas rungtynes nedavė kvėpuoti „Barcelona“ žvaigždei Neymarui. Be to, gynėjas apsaugojo komandą nuo L.Messi įvarčio, paskutinę akimorką blokavęs argentiniečio smūgį. Nevenas Subotičius („Borussia“) – vokiečių pergalė prieš „Arsenal“ nebūtų pasiekta be puikaus gynėjo žaidimo gynybos viduryje. Jam į porą stoja „Bayern“ gynėjas Jerome'as Boatengas, įmušęs pergalingą įvartį į „Manchester City“ vartus bei visą mačą puikiai gynęsis prieš Ediną Džeko. Ketvertuką užbaigia „Porto“ narys Alexas Sandro, kuris dominavo kairiajame atakos krašte, o Portugalijos ekipa nušlavė BATE.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas

Saugai: savaitės žvaigždė – Yacine'as Brahimi („Porto“) tapo vieninteliu pirmajame ture, įmušusiu tris įvarčius. Puiki karjeros stipriausiame žemyno klubiniame turnyre pradžia. Axelis Witselis („Zenit“) atvyko su komanda į Lisaboną ir tiesiog dominavo aikštės viduryje, o jo įvartis padėjo palaužti buvusį klubą. Madrido „Real“ naujokas Jamesas Rodriguezas Čempionų lygoje debiutavo įvarčiu ir puikiai žaidė su savo tituluotais komandos draugais. „Roma“ puolėjas Gervinho įmušė dukart, o į turnyrą grįžusi Italijos sostinės komanda nušlavė CSKA.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas

Puolėjai: Carlosas Tevezas („Juventus“) Čempionų lygos turnyre įmušė po penkių metų pertraukos, o jo du įvarčiai padėjo komandai pagaliau laimėti. Pierre'as Emercikas Aubameyangas įmušė įvartį, „Borussia“ be problemų sutvarkė „Arsenal“. Net ir be įvarčio greitasis puolėjas pridarė daugybę problemų anglų gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius