Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Granito“ vartus bombardavęs „Atlantas“ nesugebėjo laimėti Klaipėdos derbio

Pirmoje sezone pusėje pasidalijusios po pergalę, puikiame trečiajame uostamiesčio derbyje „Atlantas“ ir „Klaipėdos granitas“ išsiskyrė taikiai – 1:1 (1:0). Be rezultatyviausių A lygos snaiperių sąrašo viršuje esančio Andrejaus Paniukovo rungtyniavę aikštės šeimininkai sukūrė gausybę progų, tačiau svečius ne kartą gelbėjo vartų konstrukcija arba puikiai žaidęs vartininkas Tadas Norbutas.
Lietuvos futbolo federacijos taurės finalas: „Žalgiris“ - „Atlantas“
„Atlanto“ sirgaliai liko nusivylę / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Aktyviai rungtynes pradėjęs „Atlantas“, sužaidus vos penkias minutes, privalėjo išsiveržti į priekį. Pakėlus kampinį, Maksimas Maksimovas dusyk pataikė į tą patį virpstą . Iš pradžių rusas vartų konstrukciją sudrebino smūgiu galva, o po kelių sekundžių, kilus gaisrui, ten pat pataikė ir pakartotiniu bandymu.

Vis tik greitą įvartį aikštės šeimininkams pavyko įmušti kitos standartinės situacijos metu. 7-ą minutę komandą į priekį išvedė Ovidijus Verbickas, iš aštraus kampo sugebėjęs įsukti kamuolį į vartus baudos smūgiu nuo tolimo virpsto.

Netrukus M.Maksimovas privalėjo padvigubinti persvarą. Po pražangos O.Verbicko pakeltą kamuolį tiesiai visiškai laisvam šeimininkų legionieriui atmušė Tamirlanas Kozubajevas, bet puolėjas apmaudžiai į vartus nepataikė.

Pirmosios savo atakos metu „Klaipėdos granitas“ galėjo išlyginti rezultatą. 14-ą minutę Juro Pejičius iš aikštės gilumos įmetė kamuolį prieš vartus iššokusiam Dragomirui Duminkai, bet granitiečių gretose debiutavusio saugo smūgį atrėmė puikiai sužaidęs Mindaugas Malinauskas.

Klaida gynyboje „Atlanto“ iš vėžių neišmušė, jis toliau kūrė progas. Įmušti galėjo Lukas Baranauskas ir Robertas Vėževičius. Pirmasis iššoko prieš vartus po labai tolimo Rolando Baravyko perdavimo, tačiau smūgiu pažeme į vartus nepataikė, antrasis sulaukė perdavimo iš krašto ir mušė galva, bet patikimai sužaidė Tadas Norbutas, nukreipęs kamuolį į kampinį.

VIDEO: „Atlantas“ 1:1 „Klaipėdos Granitas“: įvarčiai (A lyga; XXI turas; 2015-08-01)

Kėlinio viduryje dusyk meistriškumą teko demonstruoti ir M.Malinauskui. Šeimininkų vartininkas fantastišku šuoliu sugebėjo atremti labai pavojingą, tolimą Mariaus Papšio smūgį, o po kelių minučių neleido pasižymėti Alenui Stepanjanui greitos atakos metu.

Labai braškėjusi „Klaipėdos granito“ gynyba tik nedidelį stebuklą pademonstravusio T.Norbuto dėka ilsėtis išėjo nepraleidusi antrojo įvarčio. 40-ą minutę vartininkas sugebėjo atremti ne tik labai nepatogų tolimą O.Verbicko smūgį pažeme, bet ir pakartotinį atskubėjusio R.Vėževičiaus bandymą.

Antrojo kėlinio pradžioje „Atlantas“ tikėjosi baudinio po to, kai puikiai įsiveržusį į baudos aikštelę ir porą gynėjų suklaidinusio L.Baranausko reidą nutraukė kamuolį jam iš po kojų išmušęs Jegoras Potapovas. Teisėjo švilpukas tylėjo.

Po kelių minučių greitas svečių išpuolis baigėsi įvarčiu. D.Duminka baudos aikštelėje surado be priežiūros paliktą J.Pejičių, kuriam užteko laiko ne tik susistabdyti kamuolį, bet ir ramiai nukreipti jį į vartų kampą.

Išlyginęs rezultatą, „Klaipėdos granitas“ kuriam laikui perėmė iniciatyvą, Dusyk pavojingai vartams grasino D.Duminka, vėliau jis baudos aikštelėje geru perdavimu surado M.Papšį, bet kapitonui smūgis nepavyko.

Artėjant rungtynių pabaigai, „Atlantas“ vėl ėmė spausti varžovus. 78-ą minutę darsyk sudrebėjo svečių vartų konstrukcija, kai įspūdingu smūgiu, susistabdęs kamuolį krūtine ir neleidęs jam nusileisti ant žemės, ją sudrebino po keitimo aikštėje pasirodęs Dominykas Galkevičius

90-ą minutę dar vieną stebuklą pademonstravo T.Norbutas. Granitiečių vartininkas kažkokiu būdu sugebėjo neleisti pasižymėti prieš vartus iššokusiam M.Maksimovui, o po kelių akimirkų atrėmė ir pakartotinį Juliaus Kasparavičiaus smūgį.

Jau per arbitro pridėtą laiką idealios progos neišnaudojo D.Galkevičius, iš kelių metrų pasiuntęs kamuolį virš vartų, Andriui Bartkui laimėjus oro dvikovą.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 19 16 1 2 52:14 49
2. Trakų „Trakai“ 17 13 2 2 42:15 41
3. Kauno „Spyris“ 21 11 2 8 30:37 35
4. Klaipėdos „Atlantas“ 18 9 5 4 30:16 32
5. Marijampolės „Sūduva“ 18 9 3 6 37:19 30
6. Kauno „Stumbras“ 20 5 6 9 28:37 21
7. Utenos „Utenis“ 21 5 5 11 17:30 20
8. Pakruojo „Kruoja“ 20 4 7 9 19:28 19
9. „Klaipėdos granitas“ 21 3 6 12 21:48 15
10. „Šiauliai“ 19 1 5 13 14:46 8

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) ir T.Radzinevičius („Sūduva“) – po 17, A.Rimkevičius („Stumbras“) – 14, D.Aršakianas („Trakai“) – 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius