Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hearts“ taikiklyje – du talentingi lietuviai

Verslininko iš Lietuvos Vladimiro Romanovo valdomas Edinburgo „Hearts“ klubas neliks be lietuvių. Trečioje Škotijos lygos vietoje įsitvirtinusios pagrindinės komandos marškinėlius jau artimiausiu metu gali apsivilkti du mūsų šalies futbolininkai – aštuoniolikmetis Arvydas Novikovas ir septyniolikmetis Marius Žukovas.
„Hearts“ klubo spalvas M.Žaliūkas gina nuo 2006 metų.
„Hearts“ klubo spalvas M.Žaliūkas gina nuo 2006 metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vladimiras Romanovas visada norėjo, kad komandoje rungtyniautų lietuvių. Mes ugdome ir stebime talentingus žaidėjus Lietuvoje, norime, kad jie siektų karjeros stipriuose klubuose, garsintų Lietuvą sporto pasiekimais“, – kalbėjo „Hearts“ vadovas Sergejus Fedotovas.

Perspektyviojo A.Novikovo gebėjimai stebina ne tik jį, bet ir garsiausius Škotijos lygos trenerius. Jis jau tituluojamas vienu perspektyviausių Didžiojoje Britanijoje rungtyniaujančių jaunųjų futbolininkų.

Su „Hearts“ jaunimo komanda sezoną pradėjęs futbolininkas nuolat kviečiamas padėti „Hearts“ dubleriams. „Į varžybas važinėju su abiem ekipomis. Futbolas Škotijoje pavyzdingai organizuojamas. Sportininkai neturi kitų rūpesčių – tik žaisti“, – įspūdžiais dalijosi A.Novikovas. Šį sezoną jis pelnė aštuonis įvarčius.

„Neretai jauniems žaidėjams sunku prisitaikyti prie Škotijos ir škotiško futbolo, tačiau Arvydas parodė neeilinius sugebėjimus ir sveiką užsispyrimą. Jis turi puikių perspektyvų ir, jeigu toliau taip sparčiai tobulės, taps aukščiausio lygio žaidėju. Tai vienas talentingiausių žaidėjų, kurį man teko treniruoti“, – šiltų žodžių talentui iš Lietuvos negailėjo jaunimo treneris Darrenas Murray.

Esu tikras, kad „Hearts“ man taps tramplinu į pačias garsiausias ir stipriausias Europos komandas, – sakė M.Žaliūkas.

Prie A.Novikovo sausį prisidėjo dar vienas lietuvis –  FBK „Kaunas“ žaidėjas Marius Žukovas. Jaunasis futbolininkas tobulinasi „Hearts“ futbolo akademijoje ir žaidžia klubo septyniolikmečių ekipoje. Paklaustas, ką laiko savo autoritetu, jis nusišypso: „Šį sezoną – Marių Žaliūką.“ Futbolininką, kuris Csaba Laszlo treniruojamoje ekipoje šį sezoną atsiskleidė visa jėga.

„Net nežinau, kur būčiau, jeigu nežaisčiau „Hearts“. Čia esu jau trečią sezoną – šis klubas padarė reikšmingiausią įtaka mano sportinei karjerai, tobulėjant kaip futbolininkui“, – apie savo žaidimą „Hearts“ pasakoja 25-erių Marius Žaliūkas.

Beveik visas rungtynes pagrindinėje sudėtyje žaidžiantis M.Žaliūkas pasakoja, jog Edinburgas tapo antraisiais namais. „Edinburgas – labai gražus miestas. Žmonės mėgsta futbolą ir sportininkus, kurie jiems dovanoja pergalę“, – šypsojosi gynėjas.

Talentingas futbolininkas neketina sustoti. „Mano tikslas – kuo daugiau dirbti, žaisti pagrindinėje sudėtyje ir tobulėti. Ambicingi ir komandos tikslai – patekti į UEFA Europos lygą. Esu tikras, kad „Hearts“ man taps tramplinu į pačias garsiausias ir stipriausias Europos komandas“, – neabejoja futbolininkas iš Lietuvos.

M.Žaliūkas yra vienas iš penkiolikos lietuvių, kuriems buvo suteikta galimybė žaisti viename stipriausių Škotijos futbolo klubų „Hearts“, kai šį 2005-aisiais įsigijo ŪBIG (Ūkio banko investicinė grupė).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius