Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hiddinkas: „Chelsea“ turi šansą

UEFA čempionų lygos antrame pusfinalyje trečiadienį atsakomąsias rungtynes Londone žais vietos „Chelsea“ ir ispanų „Barcelona“ komandos. Po nulinių lygiųjų Barselonoje šį vakarą lemiamoje dvikovoje paaiškės, kas turnyro finale Romoje dėl pagrindinio trofėjaus kovos su anglų „Manchester United“.
Ar pavyks Londono komandai antrą kartą sulaikyti  pavojingąjį L.Messi?
Ar pavyks Londono komandai antrą kartą sulaikyti pavojingąjį L.Messi? / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Chelsea“ treneris Guusas Hiddinkas lemiamų rungtynių išvakarėse įspėjo savo auklėtinius, kad kitos tokios galimybės laimėti čempionų vardą gali ir nebūti, rašo uefa.com. Taip kalbėdamas olandų futbolo specialistas turėjo galvoje Franką Lampardą, Didier Drogba, Michaelį Ballacką ir Nikolas Anelką – šiems futbolininkams jau virš 30 metų.

Be to, pats laikas pralaužti tą užburtą ratą, kuriame „Chelsea“ klubas nuolat sukasi – Čempionų lygos pusfinalyje jis žaidžia jau penktąkart per šešis sezonus. Tik kartą Londono komandai pavyko prasibrauti į finalą, tačiau ir ten teko tenkintis pralaimėjusiųjų dalia.

„Chelsea“ futbolininkai viliasi, kad šie metai priklausys jiems ir dar kartą išgyventi praėjusio sezono košmaro neteks. Tuomet finale Maskvoje po baudinių serijos jie turėjo pripažinti „Manchester United“ pranašumą.

Turime puikią galimybę patekti į finalą. Apie tai svajoju aš ir visa komanda. Manau, kad mes savo šansą išnaudosime. (J.Guardiola)

„Akivaizdu, kad čia surinkti labai geri žaidėjai, turintys didelių ambicijų, – uefa.com komentavo G.Hiddinkas. – Tačiau šie žaidėjai neturi dar penkerių ar šešerių metų, kad gautų panašų šansą. Tai bus ta galimybė daugeliui pasiekti tai, ko jie taip trokšta.“

Jeigu Londono klubas galvojo, kad svarbiausia buvo pasiekti nulines lygiąsias Barselonoje ir didesnė dalis darbo bus nuveikta, jie veikiausiai klydo. Į Londoną „Barcelona“ atvyksta itin pakiliai nusiteikusi.

Savaitgalį katalonai amžinų varžovų dvikovoje išvykoje net 6:2 įveikė Madrido „Real“ futbolininkus ir užsitikrino Ispanijos čempionų vardą. Tai turėtų priminti „Chelsea“ ekipai, koks didelis yra Josepo Guardiolos komandos potencialas.

G.Hiddinkas pripažino, kad tas ispanų derbis buvo nuostabus, tačiau pabrėžė, kad Londone rungtynės bus visiškai kitokios. „Turime žaisti protingai ir emocingai. Varžovai – geriausia Europos komanda ir už kiekvieną net menkiausią klaidą skaudžiai baus. Emocijos reikalingos, nes be jų įsijungs stabdžiai“, – tikino „Chelsea“ strategas.

„Barcelona“ komandai padėti negalės traumuotas Rafaelis Marquezas ir suspenduotas Carlesas Puyolis. Abejojama ir dėl Thierry Henry sveikatos – jis susižeidė kelį rungtynėse su Madrido „Real“. Nepaisant to J.Guardiola neabejoja, kad komanda turi pakankamai rezervų.

„Turime puikią galimybę patekti į finalą. Apie tai svajoju aš ir visa komanda. Manau, kad mes savo šansą išnaudosime“, – sakė jis.

Apie tai, kaip „Manchester United“ įveikė Londono „Arsenal“ ir pateko į finalą, daugiau sužinosite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius