-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Marijampolę atvykstančios Vienos „Rapid“ treneris P.Pacultas: „Sūduva“ – komanda, kuri niekada nepasiduoda

Ketvirtadienį Marijampolės „Sūduvos“ laukia rimtas išbandymas – Europos taurės pirmojo rato varžybose savoje aikštelėje futbolininkams teks išmėginti jėgas su vienu stipriausių Austrijos klubų Vienos „Rapid“. Artėjant šiai dvikovai pristatome Marijampolės klubo tinklalapyje fksuduva.lt publikuojamą interviu su Austrijos ekipos treneriu Peteriu Pacultu.
Vienos „Rapid“ treneris P.Pacultas
Vienos „Rapid“ treneris P.Pacultas / Vienos „Rapid“ nuotr.

Prieš 112 metų įkurtas klubas, turintis ilgą ir garbingą istoriją, gali pasigirti pergalėmis ne tik Austrijos čempionate, bet ir Europos turnyruose. Vienoje „Rapid“ žaidžia Gerhardo Hanappi vardo stadione, kuris pastatytas 1977 metais ir kuriame telpa apie 18,5 tūkst. žiūrovų.

Į Marijampolę su komanda ketina atvykti ir keli šimtai Austrijos klubo gerbėjų. Jie visame pasaulyje garsėja tuo, kad turi įdomią tradiciją – paskutines 15-a žaidimo minučių be perstojo ritmingai ploja nepriklausomai nuo rezultato. Ši tradicija egzistuoja jau nuo 1913 metų, šiuos plojimus žiūrovai turėtų išgirsti ir ketvirtadienį Marijampolėje.

Praėjusių metų šalies čempionate trečią vietą užėmusią komandą nuo 2006 metų treniruoja Peteris Pacultas, kuris prieš kelionę į Marijampolę maloniai sutiko atsakyti į keletą mūsų klausimų.

– Ką žinote apie „Sūduvos“ komandą? Ar turėjote galimybių pamatyti šios komandos žaidimo vaizdo įrašų, kokios esate nuomonės apie varžovus?

– Tikrai žinome, kad „Sūduva“ yra ta komanda, kuri niekada nepasiduoda, net jeigu rezultatas jai tuo metu yra nepalankus. Per pastarąsias savaites „Sūduvos“ žaidimą stebėjome tris kartus. Susidariau įspūdį, kad komanda žaidžia labai kompaktiškai ir disciplinuotai.

– Neseniai „Sūduva“ įsigijo tris naujus žaidėjus, stiprindama savo sudėtį. Ar žinote apie tai?

– Žinome tiek, kad visi žaidėjai, kurie žaidė pastaruosiuose mačuose, pasirodė savo pozicijose labai gerai.

– Pirmasis mačas vyks Lietuvoje. Kokios mačo baigties tikitės – sieksite tik pergalės ar ir lygiosios bus jums neblogas rezultatas?

– Visų pirma stengsimės nepraleisti įvarčio ir bandysime patys įmušti. Mūsų tikslas yra laimėti jau pirmą mačą Lietuvoje.

– Ar į Marijampolę atvyks jūsų komandos gerbėjų?

– Kiek aš žinau, tikrai atvyks – apie 350 sirgalių iš Vienos jau rengiasi kelionei ir prisidės prie mūsų pakeliui į Marijampolę.

– Ar „Rapid“ žais Marijampolėje stipriausios sudėties, ar visi žaidėjai sveiki?

– Galiu pasakyti tiek, kad mes kiekvienas rungtynes žaidžiame pačia stipriausia, kokia įmanoma tuo metu, sudėtimi.

– Jūsų vadovaujama komanda su Lietuvos futbolo komandomis niekada nėra žaidusi. Ką žinote apie Lietuvos futbolą, geriausius žaidėjus?

– Aš žinau, kas yra Valdas Ivanauskas ir Arminas Narbekovas, su jais kartu žaidžiau Austrijoje. Taip pat žinau, kad „Sūduvos“ puolėjas Povilas Lukšys praeityje yra pelnęs daug įvarčių.

– Ko norėtumėte palinkėti „Sūduvos“ komandos gerbėjams, visiems, kurie ateis stebėti rungtynių į stadioną Marijampolėje?

– Galiu garantuoti, kad visi atėjusieji į stadioną pamatys ir jaudinamą, ir garbingą mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius