Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Dainavos“ į „Ekraną“ persikėlęs Arsenijus Buinickis įvarčius tikisi mušti ir Panevėžyje

Panevėžio „Ekraną“ šią savaitę papildė puolėjas Arsenijus Buinickis. Šį sezoną žaidėjas, atstovaudamas FK „Dainavai“, pelnė 11 įvarčių ir pagal rezultatyvumą užima 3 vietą A lygos snaiperių sąraše.
Arsenij Buinickij
Arsenij Buinickij / fkdainava.lt nuotr.

27 metų puolėjas su „Ekranu“ sudarė 2,5 metų kontraktą. Futbolininkas žaisti atsakomųjų UEFA Čempionų lygos rungtynių prieš Airijos čempionus „Shamrock Rovers“ komandą negalės.  

„Buvau vieno Izraelio futbolo klubo peržiūroje, dėl vienokių ar kitokių priežasčių ten nepasilikau ir pasirinkau „Ekrano“ pasiūlymą. Dar prieš išvažiavimą į peržiūrą, mane kvietė „Ekranas“. Kai kilo klausimų ką rinktis, po pokalbio su „Ekrano“ sporto direktoriumi daug dvejonių nebuvo“, – prisijungęs prie FK „Ekrano“ kalbėjo A. Buinickij.  

„Ekranas“ turi vardą, rungtyniauja Europos turnyruose, ekipa nuolat su ambicingais tikslais. Komanda per kiekvienas rungtynes į aikštę išeina laimėti. Visų pirma, buvo malonu sulaukti skambučio iš čempionų komandos su pasiūlymu prisijungti. 

Iš ekipos, kuri turnyro lentelėje yra žemiau viduriuko, patekti į čempionų komandą yra didelis pasiekimas

Neilgai, bet jau spėjau pasikalbėti su vyriausiuoju treneriu, klausė manęs, kur patogiausia žaisti, kurioje pozicijoje jaučiuosi geriausiai. Teko žaisti ir pagrindinio puolėjo pozicijoje, tačiau man patinka rungtyniauti, kaip sakoma, „po puolėju“. Būti jungiamąja grandimi tarp saugų ir puolėjų. Bet, esant reikalui, stovėsiu vartuose, jei to reikės komandai (šypsosi)“, – nevengiantis pajuokauti teigė klubo naujokas.   

Žinoma, kalba pakrypo apie pirmąsias UEFA Čempionų lygos rungtynes. 

„Antrą kėlinį stebėjau. Mintys tik vienos, namuose reikia laimėti. Kitų kalbų negali būti, komanda yra įveikiama, kaip seksis, matysime. Žaisti atsakomosiose rungtynėse su airiais negalėsiu, tačiau jei pavyktų kitame etape debiutuoti tokio rango turnyre, reikštų tik vieną, tai dar vienas žingsnis į priekį mano karjeroje. Apskritai kalbant, iš ekipos, kuri turnyro lentelėje yra žemiau viduriuko, patekti į čempionų komandą yra didelis pasiekimas“.         

„Blogai vertinu“, – paklaustas, kaip vertina savo pasiekimus pirmoje šio sezono A lygos pusėje, atsakė A. Buinickij. 11 įvarčių A lygoje pelnęs žaidėjas teigė, jog statistika nėra reikšminga, jie pačiai ekipai klostydavosi ne kaip.

„Dainava“ nebuvo aukštoje pozicijoje, sunku vertinti savo asmeninius rodiklius, kai ekipai ne visada sekdavosi čempionate. Nesinori nusileisti nei vienose rungtynėse, norisi būti kuo aukščiau. Buvo pralaimėjimų nemažai. Kitą vertus, turint omenyje, kokias sąlygas turėjo komanda, su tomis galimybės jos užimama vieta nėra pats blogiausias variantas. 

„Tikiuosi, seksis mušti įvarčius ir „Ekrane“, padėti ekipai atakuojant bei, žinoma, tikiuosi tik tai pergalių“, – pokalbį užbaigė Arsenij Buinickij.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius