Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš savo pareigų pasitraukė 9 trenerius per metus atleidęs „Palermo“ prezidentas

Didžiausiu klounu Italijos futbolo lygoje vadinamas Maurizio Zamparini pasitraukė iš „Palermo“ futbolo klubo prezidento pareigų. Iš viso per 15 metų jis klubo trenerį keitė net 40 kartų.
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu permainų vis draskomas „Palermo“ klubas „Serie A“ čempionate žengia tik 18-as. Per 12 likusių rungtynių, norint neiškristi į žemesnį divizioną, ekipai reikia panaikinti septynių taškų skirtumą.

M.Zamparini pranešė, kad užleidžia savo vietą kol kas neįvardytai anglų-amerikiečių verslininkų grupei, kurios tikslas yra stabilizuoti „Palermo“ klubą, per 3-5 metus išvesti jį į Europos turnyrus.

M.Zamparini vadovauti „Palermo“ ėmėsi 2002 metais. 2004-aisiais klubas sugrįžo į aukščiausią divizioną pirmą kartą po 22 metų. Jau 2004-2005 m. sezone buvo užimta šeštoji vietą ir pirmą kartą klubo istorijoje pasiekta Europa – UEFA taurės turnyras.

Komandoje sužibo Luca Toni žvaigždė, Europos turnyrai pasiekti dar keletą sezonų, tačiau 2013-aisais ekipa iškrito į „Serie B“. Nors netrukus sugrįžo, tačiau pastaraisiais metais M.Zamparini sprendimai buvo vis keistesni.

Vien per kalendorinius 2016-uosius metus įvyko devyni trenerių pasikeitimai, klubui vadovavo aštuoni skirtingi žmonės. Nuo 2017-ųjų sausio prie ekipos vairo stovi urugvajietis Luisas Diego Lopezas, pirmasis „Palermo“ treneris ne iš Italijos nuo 1986 metų.

Žinomas treneris Francesco Guidolinas komandai yra vadovavęs net keturis sykius vos per ketverius metus 2004-2008 m. Davide Ballardini ekipos treneriu dirbo tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius