Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo lyga: „Barcelona“ nepadarė jokių pažeidimų įsigydama Neymarą

„Barcelona“ švenčia pirmą pergalę ginčuose dėl praėjusią vasarą įsigyto brazilo Neymaro.
Neymaras švenčia 22-ąjį gimtadienį
Neymaras švenčia 22-ąjį gimtadienį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos futbolo lygos Ekonomikos kontrolės komitetas oficialiai informavo išnagrinėjęs visus dokumentus, susijusius su Neymaro įsigijimu, ir neradęs jokių pažeidimų.

„Nėra jokių įrodymų, kad Neymarą įsigijęs Katalonijos klubas pažeidė kokius nors Ispanijos futbolo lygos reglamentus ar taisykles, todėl bet koks tyrimas šiuo klausimu nutraukiamas“, – skelbiama pranešime.

„Barcelona“ nemalonumai dėl Neymaro prasidėjo praėjusių metų gruodį, kuomet balso teisę turintis klubo narys Jordi Cases negavo išsamios informacijos apie brazilo perėjimą ir kreipėsi į teismą.

Katalonijos klubas ir toliau atsisakė asmeniškai J. Casesui pateikti informaciją, tačiau visas brazilo įsigijimo detales bei finansinius aspektus viešai atskleidė specialioje spaudos konferencijoje tik tada, kai tam leidimą davė Neymaro tėvas.

Tyrimą pradėjusi Ispanijos futbolo lyga 2014 metų vasarį paprašė „Barcelona“ klubo pateikti visus reikalingus dokumentus ir dabar juos baigė nagrinėti bei pripažino, kad jokių pažeidimų Katalonijos klubas nepadarė.

Tų pačių metų vasarį „Barcelona“ savo iniciatyva sutiko sumokėti mokesčius tol, kol bus nagrinėjamas klausimas dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo. Teisininkai turėtų nustatyti, kurioje šalyje – Brazilijoje ar Ispanijoje – reikėtų mokėti mokesčius nuo žaidėjo perėjimo sumos.

„Klubas nusprendė sumokėti 13 milijonų 550 tūkstančių 830 eurų bei 56 centus tam, kad nekiltų jokių papildomų interpretacijų nagrinėjant Neymaro bylą. Ši suma apima visas sutartis bei kontraktus, kuriuos „Barcelona“ sudarė su futbolininku“, – vasarį paskelbė Katalonijos klubas.

Pirmadienį „Barcelona“ išplatino oficialų pranešimą, jog ir toliau ketina bendradarbiauti su teisėsauga bei teikti jai visą reikalingą informaciją dėl Neymaro įsigijimo.

Jei teismas pripažins, jog Katalonijos ekipos pateikti argumentai yra teisingi ir „Barcelona“ bylą laimės, minėta daugiau kaip 13 milijonų eurų suma grįš į klubo biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius