Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingame Baltijos lygos finale „Ventspils“ dramatiškai įveikė „Sūduvą“

2009–2010 metų Baltijos futbolo lygos čempionų vardus iškovojo Latvijos klubas „Ventspils“, kuris finale Marijampolėje sekmadienį po baudinių serijos privertė pasiduoti vietos „Sūduvą“, praneša LFF.
Baltijos lygos finale - latvių triumfas
Baltijos lygos finale – latvių triumfas. / LFF nuotr.

Pirmame dvikovos kėlinyje į Marijampolės naująjį stadioną susirinkę žiūrovai įvarčių neišvydo. Tikslumo trūko ir antrame kėlinyje. Marijampoliečiai buvo aktyvesni, tačiau 82-ą minutę į priekį išsiveržė „Ventspils“ – per greitą ataką smūgiu pažeme iš kairiojo krašto kamuolį į vartų kampą pasiuntė moldovas Alexandru Dedovas.

„Sūduva“ metė visas pajėgas į priekį ir sugebėjo išplėšti lygiąsias trečią pridėtinio laiko minutę. Sulaukęs perdavimo į baudos aikštelę Eimantas Valaitis galva pasiuntė kamuolį ekipoje šiemet debiutavusiam puolėjui Ričardui Beniušiui ir šis iš arti smūgiavo tiksliai – 1:1.

Galimybes keisti žaidėjus išnaudojusi „Sūduva“ per pratęsimą turėjo rungtyniauti su sužeistu gynėju Nerijumi Radžiumi aikštėje ir „Ventspils“ tuo pasinaudojo. 98-ą minutę Arturo Zjuzino uždirbtą 11 metrų baudinį realizavo Jurijus Žigajevas. 105-ą minutę po šio baudos smūgio iš 30 metrų skriejantį kamuolį į vartus nuo virpsto nukreipė nigerietis Michaelas Tukura – 1:3.

Tačiau „Sūduva“ nepasidavė ir 114-ą minutę atlikus kampinį tiksliu smūgiu galva savo komandos viltis atgaivino R.Beniušis – 1:2. Sužaidus jau daugiau nei 120 minučių Andrius Urbšys smūgiu iš baudos aikštelės prieigų išplėšė „Sūduvai“ neįtikėtinas lygiąsias 3:3 ir galimybę toliau kovoti dėl pergalės.

Vis dėlto per 11 metrų baudinių seriją „Ventspils“ mušė nepriekaištingai visus penkis kartus, o vieną iš keturių „Sūduvos“ smūgių atlikęs A.Urbšys pataikė į virpstą – nugalėtojų taurė ir aukso medaliai po dramatiškos kovos iškeliavo į Latviją.

Komentarai po rungtynių

Donatas Vencevičius, „Sūduvos“ vyriausiasis treneris: „Sveikinu varžovus. Pirmame kėlinyje žaidėme ne itin sėkmingai, o antrajame rungtyniavome geriau. Tačiau mums įmušti nepavyko, o tai padarė „Ventspils“. Pratęsimo pradžioje susižeidė Nerijus Radžius, todėl teko perrikiuoti pajėgas. Noriu padėkoti vyrams, kad nepaisydami visų sunkumų pademonstravo charakterį ir kovojo iki galo. 11 metrų baudiniai – tai loterija. Nieko nepadarysi. Mes prieš startą UEFA Europos lygoje galime pasidžiaugti bent jau tuo, kad įvarčius mušė naujokas R.Beniušis bei komandos pademonstruota valia. Du kartus vytis varžovus reikėjo daug jėgų, bet komanda sugebėjo du kartus išlyginti rezultatą.“

Nunzio Zavietteri, „Ventspils“ vyriausiasis treneris: „Labai džiaugiuosi ir noriu pagirti visą komandą. Jai tai didžiulė patirtis, nes turime daug jaunų žaidėjų. Manau, nugalėjome pelnytai. Nors jei būtume buvę gudresni, man nebūtų reikėję per pratęsimą prarasti dviejų kilogramų svorio. Vis dėlto šios rungtynės – puiki reklama futbolui ir Baltijos lygai. Abi komandos pademonstravo kokybišką futbolą. Buvau pralaimėjęs rungtynes 120-ą minutę, bet nei kaip futbolininkui, nei kaip treneriui dar niekada nebuvo atsitikę, kad varžovas lygintų rezultatą dusyk likus žaisti sekundėms iki rungtynių pabaigos. „Sūduvos“ komanda nusipelno didžiausios pagarbos už tai, kad žaidė iki galo.“

2009–2010 m. Baltijos futbolo lygos finalo statistika

Marijampolės futbolo klubo stadionas, 3 000 žiūrovų
Teisėjas – Stenas Kaldmaa (Estija)
Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) – FK „Ventspils“ (Latvija) 3:3
(1 kėlinys 0:0, pagrindinis laikas 1:1, baudinių serija 3:5)

Įvarčiai: 90+3 ir 114 min. Ričardas Beniušis, 120+1 min. Andrius Urbšys („Sūduva“); 82 min. Alexandru Dedovas („Ventspils“), 99 min. Jurijus Žigajevas (realizavo 11 m baudinį), 105 min. Michaelas Tukura.

Įspėjimai: 23 min. Alfredas Skroblas, 98 min. Vaidas Slavickas, 102 min. Eimantas Valaitis, 111 min. Liu Chao, 120+1 min. Andrius Urbšys („Sūduva“); 80 min. Grygory Chirkinas, 82 min. Alexandru Dedovas, 102 min. Jevgenijus Kosmačovas, 111 min. Jurijus Žigajevas („Ventspils“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius