Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvarčio šventimu internete išgarsėjęs „Trakų“ futbolininkas iš Baltarusijos Dmitrijus Koubas apie Lietuvą: „Europa yra Europa“

Metų pradžioje į Lietuvą atvykęs „Trakų“ futbolo klubo legionierius baltarusis Dmitrijus Koubas po kelių minučių jau žaidė draugiškas rungtynes. Dar po kelių dienų su senosios sostinės riteriais pasirašė sutartį, o išgarsėjo po įmušto įvarčio ir jo šventimo į „Žalgirio“ vartus.
Dmitrijus Koubas
Dmitrijus Koubas / fktrakai


„Lietuvoje iš pirmo žvilgsnio patiko absoliučiai viskas – tiek komanda, tiek gyvenimo sąlygos, tiek miestas. Vis dėlto Europa yra Europa“, – pokalbį pradėjo D.Koubas.
 
– Dmitrijau, kokį didžiausią skirtumą pajutote atvykęs į Lietuvą?
 
– Didžiausias skirtumas – aikštės. Baltarusijoje visur natūralios dangos vejos, kurios futbolininkams yra gerokai malonesnės, nei dirbtinės. Be to, traumų tikimybė jose mažesnė.
 
Kalbant apie kitus dalykus, jūsų šalyje mažesnės kainos, tačiau visa kita praktiškai tas pats. Tiek Vilnius, tiek Minskas – miestai gražūs, žmonės geri, taip kad viskas gerai.
 
– Ar neišgąsdino jūsų tvarkaraštis, kai pamatėte, kiek teks rungtyniauti?
 
– Iš pradžių buvo keista, kai reikėjo žaisti kas dvi ar tris dienas. Jautėmės pavargę. Dabar turime beveik dvi savaites poilsio, tad galiu pasakyti, kad rungtyniauti yra smagiau, nei treniruotis (šypsosi).
 
– Vertinant paskutinius rezultatus, turbūt to poilsio reikėjo?
 
– Žinoma, mums patiems sunku, kad negalime laimėti. Atsiranda papildomas spaudimas ir nors pastaruosius du kartus pirmavome, nelaimėjome. Nežinau dėl kokių priežasčių.
 
„Žalgiris“ Lietuvoje yra išskirtinis varžovas, tačiau su juo „Trakai“ visus keturis kartus sužaidė labai gerai..
 
Žinome, kad tai šalies čempionas, tad mūsų nusiteikimas rungtynėms su „Žalgiriu“ yra maksimalus. Atrodo, kad visoms rungtynėms nusiteikimas yra didžiulis, tačiau su „Žalgiriu“ nebūna varžovo neįvertinimo, kas kartais atsitinka žaidžiant su kitomis komandomis.
 
– Po pastarųjų rungtynių su „Žalgiriu“ Lietuvoje tapote populiarus. Kaip sugalvojote tokį šventimo būdą?
 
– Praėjusiais metais buvome bazėje ir draugas parodė šitą video. Tada pasakė, kad gal aš kada nors taip padarysiu, kai įmušiu įvartį. Aš jam atsakiau, kad kaip nors padarysiu. Rungtynėse su „Žalgiriu“ viskas gavosi spontaniškai – išėjau į aikštę, po poros minučių įmušiau įvartį ir staiga prisiminiau savo pažadą.
 
– Dar kokių pažadų draugui turite?
 
– Daugiau ne, viskas ramu (šypsosi). Dažniausiai ramiai švenčiu įvarčius, bet tąkart emocijos paėmė viršų.
 
– Žinojote, kad už tai galite būti nubaustas geltona kortele?
 
– Žinojau ir bijojau. Klube jau buvome įspėti, kad už gautas nesportines geltonas korteles būsime baudžiami finansinėmis baudomis. Šįsyk turėjau pasiteisinimą. Juk ne kiekvienas išeina į aikštę ir po trijų minučių muša įvartį. Ir dar į „Žalgirio“ vartus. Sužaidė emocijos. Ačiū Dievui, kad teisėjas kortelės man neparodė.
 
– Po rungtynių su „Sūduva“ treneriai davė tris dienas atostogų. Turbūt buvo apie ką pagalvoti?
 
– Gavome laisvų, tai visi turėjome progą atsipūsti. Vakar susirinkome ir nuo pirmos treniruotės pradėjome ruoštis rimtai, nes jau laikas pradėti rinkti taškus. Tiesiog nebeturime pasirinkimo, nes taškų ir taip per daug praradome.
 
Netrukus pamatysime, ar tos išeiginės mums išėjo į naudą, ar ne, bet nuotaikos vakar, lyginant su tuo, kaip jautėmės po pralaimėjimo „Sūduvai“, yra visiškai kitokios. 

VIDEO: Žalgiris 1:1 Trakai: įvarčiai TV (XII turas; 2014-05-07)
VIDEO: 2005 metais įmušto įvarčio šventimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius