-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaudulio nesulaikantis Fiodoras Černychas geriausiojo titulu dalijosi su komanda

Nors Fiodoras Černychas dar gerokai prieš futbolo apdovanojimų vakarą buvo laikomas neginčijamu favoritu laimėti geriausio Lietuvos žaidėjo prizą, tačiau paskelbus jo pavardę puolėjas atrodė nuoširdžiai nustebęs. „Tai turbūt sunkiausia diena gyvenime“, – seną taisyklę, kad mušti įvarčius futbolininkams lengviau nei viešai kalbėti, patvirtino „Fedia“.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Maskvoje gimęs F.Černychas niekada per daug nesiveržė kalbėti su žurnalistais, tačiau pirmadienį LFF apdovanojimų ceremonijoje jam teko stoti prieš kelių šimtų žmonių minią.

Lenkijoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės kapitonas atsiėmė garbingiausią šalies futbolo prizą – geriausio metų futbolininko apdovanojimą.

Kuklusis futbolininkas tiek kalbėdamas ant scenos, tiek atsakydamas į žurnalistų klausimus jaudinosi, o nuopelnus dalijosi su komandos draugais.

Tik pasibaigus ceremonijai F.Černychas išvyks atgal į Lenkiją, kur antradienį jau turi dalyvauti „Jagiellonia“ klubo treniruotėje. Jau šeštadienį ekipos laukia labai svarbios Lenkijos čempionato rungtynės su Poznanės „Lech“.

– Ką jums reiškia šis apdovanojimas?

– Malonu gauti tokį apdovanojimą, niekada negalvojau, kad man tas kainuos tiek jaudulio. Sunku buvo net nusišypsoti, nes drebėjau.

Dar kartą noriu pasakyti, kad čia ne mano vieno nuopelnas. Čia visos komandos, tiek draugų iš Lenkijos komandos, tiek iš rinktinės, nuopelnas. Visi mes kartu ėjome prie to, man gal kažkur daugiau pasisekė.

Malonu gauti tokį apdovanojimą, niekada negalvojau, kad man tas kainuos tiek jaudulio.

– Lietuvoje turbūt niekas neabejojo, kad gausite šį prizą. O jūs pats?

– Aišku, abejojau, visi galėjo gauti. Visas septynetas gerai pasirodė, kažkas Lietuvos čempionais tapo, kažkas rinktinėje gerai pasirodė, kaip Arvydas. Super sezoną turėjo Ernestas. Daug žaidėjų galbūt net neįtraukė į sąrašą. Iš tikrųjų netikėjau iki paskutinės sekundės.

– Kuo pats labiausiai džiaugiatės iš šio sezono?

– Geru žaidimu tiek rinktinėje, tiek klube, nes gerai sekasi.

– Lenkai jau bijo, kad net sausio mėnesio perėjimų lango metu gali jus prarasti. Ką planuojate apie ateitį?

– Nemanau, kad jie bijo. Kol kas jokių pasiūlymų nebuvo, gal kažkas bus artėjant tam perėjimų langui. Bet kol kas esu susikoncentravęs ties žaidimu „Jagiellonia“ klube.

– Gal dar anksti galvoti, tačiau ar pagalvojate apie visų laikų Tomo Danilevičiaus rekordą (19 įvarčių)?

– Ne, tikrai ne. Išeinu į aikštę kovoti kaip ir visi rinktinės vyrai. Nėra svarbu, kas muš, svarbu yra rezultatas. Lygiai taip pat džiaugsiuosi, jeigu įmuš ir kas nors kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius