Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji futbolininkai varžovus pasistengs pranokti drausme ir kovingumu

Kitą savaitę Lietuvos U–19 futbolo rinktinės laukia svarbiausias šių metų išbandymas – UEFA U–19 čempionato atrankos 11 grupės turnyras. Jame lietuviai išbandys jėgas su stipriausia žemyne laikoma Ispanijos komanda, pajėgia Izraelio ekipa ir nenuspėjama Armėnija.
Kancelskis_D
Lietuvos U-19 rinktinės treneris D.Kančelskis
Temos: 1 Marijampolė

Negalime su varžovais lygintis technika, bet mūsų koziriais gali būti drausmė, kovingumas ir namų sienos“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Deivis Kančelskis.

Atrankos varžybas lietuviai antradienį pradės sunkiausia dvikova – susitikimu su Ispanijos komanda, kuri U–19 rinktinių reitinge užima pirmąją vietą. Toks ispanų įvertinimas neatsitiktinis –  šios šalies devyniolikmečių rinktinės nuo 2002–ųjų keturis kartus laimėjo Europos čempionatus, o pernai žaidė turnyro finale.

Dabar varžytis pradeda nauja ispanų karta, tačiau treneris D.Kančelskis teigė neabejojantis, kad Europos ir pasaulio čempionės Ispanijos futbolo mokykla parengia žaidėjų visų lygių rinktinėms:  „Ispanų komandos  turi mentalitetą nugalėti visur ir visada. Šioje šalyje rengimo sistema visur tokio pat aukšto lygio, kiekviena rinktinė į kiekvieną poziciją gali rinktis iš penkių žaidėjų, o  jų pavardės yra įrašytos garsiausių Ispanijos klubų kontraktuose“.

Į Lietuvą atvyksiančioje ispanų ekipoje bus šeši Madrido „Real“, keturi „Barcelona“ klubui priklausantys žaidėjai, o kiti futbolininkai taip pat yra įtraukti į Ispanijos aukščiausios lygos komandų sąrašus. Dalis jų jau spėjo debiutuoti ir Ispanijos čempionate.

Izraelis – favoritas užimti antrą vietą, Armėnija – nenuspėjama

Izraelio atstovai U–19 reitinge žengia 20 vietoje, o Armėnija užima 40 poziciją ir dviem laipteliais atsilieka nuo Lietuvos komandos. Norint žengti į kitą etapą Lietuvos U–19 rinktinei reikia pasirodyti geriau nei abu varžovai – arba gerai sužaisti su lyderiais ir  tikėtis vieno iš dviejų kelialapių trečiosioms grupių komandoms.

Anot D.Kančelskio, žinių apie Izraelio komandą bus bandoma pasisemti iš rugsėjį vykusio draugiško turnyro Serbijoje. Tame turnyre Izraelio futbolininkai 1:1 sužaidė su Ukraina, 0:1 nusileido serbams ir 2:1 įveikė vengrus.

Stengsimės analizuoti jų žaidimą iš turimų vaizdo įrašų. Kol kas žinau, kad didžioji dalis šios komandos futbolininkų rungtyniauja Izraelio lygos dublerių pirmenybėse, o kai kurie atstovauja ir pagrindinėms komandoms šalies čempionate, kurio lygis pakankamai aukštas“, – teigė treneris.

Mažiausiai informacijos lietuviai turi apie Armėniją. Šios šalies U–19 rinktinės nariai žaidžia nacionaliniame čempionate. „Tai nenuspėjama komanda. Prieš dvejus metus jų U–19 rinktinė buvo patekusi į antrąjį etapą, todėl šio varžovo nuvertinti nevalia. Pietiečiai anksčiau subręsta, žaidžia technišką ir greitą futbolą“, – kalbėjo D.Kančelskis

Jo nuomone, visi trys varžovai panašūs, tačiau Lietuvos rinktinė irgi turi savo kozirių. „Negalime su varžovais lygintis techniniu lygiu ar žaisti su jais atvirą futbolą, bet mūsų koziriais gali būti žaidimo drausmė, kovingumas, noras pasirodyti kuo geriau žaidžiant namų sąlygomis ir  greitos kontratakos. Svarbiausia žaisti drausmingai visose grandyse – pradedant nuo gynybos ir baigiant puolimu“.

Išbandė žaidėjus I lygos rungtynėse

Ruošiantis atrankos varžyboms Lietuvos komanda sužaidė dvejas Lietuvos futbolo federacijos I lygos pirmenybių rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ ir Alytaus „Vidzgirio“ komandomis.

D.Kančelskio teigimu, nors abejų rungtynių rezultatas neigiamas, svarbiausia buvo patikrinti visų rinktinės kandidatų formą ir sugebėjimus. „Trūko susižaidimo, tarpusavio supratimo, bet rungtynės buvo naudingos žaidėjų atrankai. Norėjome išbandyti užsienyje rungtyniaujančius futbolininkus. Turime problemą dėl progų realizacijos, tačiau dvikovos su „Vidzgiriu“ antrasis kėlinys buvo geriausias ir jis gan optimistiškai nuteikia“.

Tarp 18 žaidėjų, kurie tikrai nepateks į komandą, bus vartininkas Tautvydas Poniškaitis, kuriam dėl rankos traumos jau stovyklos pradžioje teko atsisveikinti su komanda. Rinktinės gretas kontrolinėms rungtynėms papildė puolėjas Donatas Kazlauskas, kuris neseniai atstovavo U–17 ekipai atrankos varžybose. „Donatas tame turnyre pasirodė neblogai, todėl nutarėme jį išbandyti. Neatmetu galimybės, kad jis gali  papildyti mūsų gretas“, – sakė D.Kančelskis.

UEFA U–19 vaikinų čempionato atrankos 11 grupės rungtynėse Marijampolėje spalio 19 dieną lietuviai žais su Ispanija, po dviejų dienų – su Izraeliu, o turnyrą baigs spalio 24–ąją dvikova su Armėnija.

UEFA U–19 vaikinų atrankos 11 grupės rungtynių tvarkaraštis:

Spalio 19 d.
13:30 Izraelis – Armėnija (Marijampolės „Sūduvos“ stadionas)
16:00 Ispanija – Lietuva (Marijampolės futbolo klubo stadionas)

Spalio 21 d.
13:30 Ispanija – Armėnija (Marijampolės „Sūduvos“ stadionas)
16:00 Lietuva – Izraelis (Marijampolės futbolo klubo stadionas)

Spalio 24 d.
15:00 Izraelis – Ispanija (Marijampolės „Sūduvos“ stadionas)
15:00 Armėnija – Lietuva (Marijampolės futbolo klubo stadionas)


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius