-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Valančiūno gimtinėje – kasmet augantys „Utenio“ vadovų siekiai

Debiutiniame A lygos sezone šeštąją vietą užėmę ir Lietuvos futbolo padangėje vis tvirčiau besijaučiantys Utenos „Utenio“ futbolininkai šiemet pasirengę kilti dar aukščiau.
Utenos „Utenio“ sezono pristatymas
Utenos „Utenio“ sezono pristatymas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmasis tikslas – šešetukas

Pakartoti net ir praėjusių metų pasiekimą Aukštaitijos klubui nebus lengva. Iš elitiniame divizione vis dar tebežaidžiančių komandų „Utenis“ pernai aplenkė vos vieną varžovą – Kauno „Stumbrą“. Kitos trys už uteniškių nugarų likusios komandos („Šiauliai“, Pakruojo „Kruoja“ ir „Klaipėdos granitas“) iš šalies futbolo žemėlapio išnyko.

„Pirminis mūsų tikslas yra patekti į šešetą, o jei tai pavyks padaryti, kelsime užduotį pasirodyti bent viena vieta geriau nei praėjusiais metais“, – kalbėjo „Utenio“ klubo vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Klubo direktoriaus Artūro Gimžausko teigimu, kryptingai dirbant „Utenis“ po dviejų-trejų metų jau galėtų pakovoti dėl A lygos medalių ir vietos Europos taurių varžybose.

„Galėtume pasikviesti žaidėjus, su kuriais kažką laimėtume jau dabar, tačiau mūsų pagrindinis tikslas yra ugdyti šią ekipą. Norime duoti šansą jauniems žaidėjams ir prie jų prijungti keletą patyrusių futbolininkų, iš kurių jaunimas galėtų mokytis“, – klubo viziją dėstė A.Gimžauskas.

Sulipdė futbolo piramidę

„Šie metai išskirtiniai tuo, jog pagaliau turime pamatus, ant kurių galime kurti visą klubo piramidę. To mes siekėme nuo pat 2013-ųjų, kai atkūrėme šį klubą. Po ilgų diskusijų pavyko įtikinti savivaldybės atstovus, kad jaunųjų miesto futbolininkų ugdymu turėtų rūpintis klubas. Tai mums yra didelė atsakomybė, tačiau visa tai veda mus į priekį ir skatina tobulėti“, – kalbėjo „Utenio“ direktorius.

Ilgai puoselėta klubų vadovų idėja kūnu virto kovo pradžioje, kai Utenos daugiafunkciniame sporto centre nebeliko futbolo grupių, o visi šios biudžetinės įstaigos auklėtiniai – apie 70 jaunųjų futbolininkų – tapo „Utenio“ futbolo akademijos nariais.  

Tikiu, kad šis miestas gali išugdyti ne tik J.Valančiūną, bet ir ne vieną Lietuvos futbolo rinktinės žaidėją.

Šį žingsnį sveikino ir naujasis A lygos prezidentas Deividas Šemberas. Pasak jo, „Utenis“ gali būti pavyzdžiu daugumai šalies klubų.

„Džiaugiamės, kad savo sudėtyje turime „Utenį“, nes norime A lygoje turėti ne komandas, o klubus, kurie turėtų savo viziją, tikslus, infrastruktūrą, aiškią piramidę pradedant vaikų futbolu ir baigiant profesionalia komanda. „Utenis“ – skaidrus klubas, todėl neatsitiktinai verslo žmonės rimtai žiūri į tokią komandą ir neatsisako padėti“, – teigė D.Šemberas.

A.Gimžausko teigimu, Jono Valančiūno gimtinėje futbolui vietos po saule tikrai užtenka. „Nekonkuruojame su krepšiniu, o norime, kad sportiška Utena turėtų pajėgius ir krepšinio, ir futbolo klubus. Tikiu, kad šis miestas gali išugdyti ne tik J.Valančiūną, bet ir ne vieną Lietuvos futbolo rinktinės žaidėją“, – kalbėjo klubo direktorius.

Džiaugiasi finansine injekcija

A.Gimžauskas pasidžiaugė, kad naujuoju klubo dalininku tapo verslininkas Nemunas Dagilis. Anot klubo direktoriaus, jis tikisi, kad šis žingsnis artimiausiu metu dar labiau padės išplėsti rėmėjų ratą.

Manau, jog pritrauksime dar naujų rėmėjų, taip pat kai kuriuos jų „atitrauksime“ nuo kitų sporto šakų, kad šie investuotų į futbolą. Galbūt tai kažkam ir nepatiks, tačiau toks yra gyvenimas.

„Remiame ne vien tik futbolą, taip pat esame vienas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo rėmėjų. Vadovaujamės tokiu požiūriu, kad privalome kažką duoti toms vietoms, kuriose dirbame. Utenos mieste praėjusiais metais buvo pastatyta „Baltijos polistireno“ gamykla. Apie paramą klubui galvojome jau ir praėjusiais metais, tačiau šiemet sumanymą realizavome“, – kalbėjo naujasis klubo dalininkas.

Jo teigimu, artimiausiu metu klubo rėmėjų gretos dar labiau prasiplės. „Manau, jog pritrauksime dar naujų rėmėjų, taip pat kai kuriuos jų „atitrauksime“ nuo kitų sporto šakų, kad šie investuotų į futbolą. Galbūt tai kažkam ir nepatiks, tačiau toks yra gyvenimas“, – ambicingai kalbėjo N.Dagilis.

A.Gimžausko teigimu, sezoną „Utenis“ pasitinka su maždaug 280 tūkst. eurų biudžetu. Maždaug trečdalį jo sudarys naujojo investuotojo parama. N.Dagilis pažadėjo, kad jei įpusėjus sezonui „Utenis“ rimtai taikysis į vietą Europos taurių varžybose, „Baltijos polistirenas“ savo finansavimą padidins.

Alfredo Pliadžio nuotr./Nemunas Dagilis ir Artūras Gimžauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Nemunas Dagilis ir Artūras Gimžauskas

Papildė būrys naujokų

Vyriausiasis treneris M.Čepas pasidžiaugė, kad Utenos klubui pavyko išsaugoti komandos branduolį. Prieš pat naujojo sezono pradžią „Utenio” pagrindinę komandą papildė Nikola Prebiračevičius, Vitalijus Myrnas, Igoris Poručinskis, Aleksandras Levšinas ir Marius Paukštė.

„Visuomet stengiamės rinktis tokius žaidėjus, kurie šiai komandai galėtų daugiau duoti, nei iš jos paimti. Šie metai nebuvo atsitiktinumas“, – teigė M.Čepas.

Visuomet stengiamės rinktis tokius žaidėjus, kurie šiai komandai galėtų daugiau duoti, nei iš jos paimti. Šie metai nebuvo atsitiktinumas.

Serbas N.Prebiračevičius sustiprins gynėjų grandį. 29 metų gynėjas praėjusiame sezone rungtyniavo Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje. 2015 metų A lygos čempionate sužaidė 20 rungtynių. Prieš tai Nikolai teko rungtyniauti Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Suomijos ekipose.

Utenos pagrindinės komandos vartininkų gretas papildė du nauji atstovai.

Ukrainietis V.Myrnas 2012-2013 metais atstovavo Gargždų „Bangos“ klubui aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. 23 metų vartininkas pastaruosius du sezonus rungtyniavo Ukrainos Čerkasų „Slavutič“ klube. 

Vartininkas M.Paukštė iš „Utenio“ antrosios ekipos bus registruojamas ir A lygos kovoms.

Saugas I.Poručinskis į Uteną atvyksta iš Ukrainos antrosios lygos „Veres“ ekipos. 21 metų ukrainietis prieš tai atstovavo Lvovo „Karpatų“ jaunimo komandoms.

„Utenio“ gretas papildė dar vienas jaunas saugas A.Levšinas. Prieš tai visaginietis rungtyniavo savo gimtojo miesto komandoje, kuri praėjusiame sezone varžėsi LFF II lygos Vilniaus zonos pirmenybėse. 

Taip pat Utenos klube liko ir praėjusiame sezone rungtyniavęs gynėjas Jurijus Fliakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius