Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jono Žemaičio vardo turnyro nugalėtojų taurės liko Vilniuje

Šventinę Vasario 16-ąją daugiau nei 140 aštuonmečių – dešimtmečių berniukų iš dvylikos komandų gainiojo futbolo kamuolį Vilniuje, Nepriklausomybės dienai pažymėti skirtame IV Lietuvos Prezidento vardo taurės turnyre. Renginio organizatoriai futbolo mokyklos „Audra“ treneriai kartu su turnyro svečiais generolo J.Žemaičio Lietuvos Karo akademijos atstovais jaunuosius futbolininkus mokė istorijos ir karybos paslapčių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr.

Jau tradicija tampantį 2005-2006 m. gimimo vaikų futbolo turnyrą šįmet laimėjo sostinės komandos: 2006 m. amžiaus grupėje lygių sau futbolo aikštėje neturėjo trenerio Artūro Švaikevičiaus vadovaujama Vilniaus BFA komanda, kuri turnyre iškovojo visas keturias pergales, o tarp metais vyresniųjų nugalėjo Remigijaus Klimavičiaus treniruojama FA „Žalgirietis“ komanda.

Turnyro šeimininkų FM „Audra“ komanda tarp vyresniųjų vaikų užėmė trečiąją, o tarp jaunesniųjų liko ketvirta.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Turnyre su pilna kario ekipiruote apsilankę generolo J.Žemaičio Lietuvos Karo akademijos atstovai visiems smalsuoliams demonstravo per 35 kilogramus sveriančią karinę amuniciją ir šaunamuosius ginklus bei simboliškai kamuolio spyriu pradėjo turnyro varžybų kovas.

Akademijos Bazinių karininkų kursų fizinio rengimo karininkas majoras Rytis Vasiliauskas sveikindamas turnyro dalyvius visiems linkėjo užaugti gerais kariūnais, disciplinos ir tvirtumo.

Turnyro nugalėtojų komandos buvo apdovanotos išskirtinėmis Prezidento J.Žemaičio vardo taurėmis, o visi dalyviai – medaliais, suvenyrais, menančiais tarpukario partizanų kovas ir saldžiaisiais prizais.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Anot vieno turnyro idėjos autorių ir turnyro mecenato bendrovės „Vigifarma“ vadovo Gintaro Milkevičiaus, turnyras pavyko ir jo dalyviams bei žiūrovams tapo išskirtiniu renginiu.

„Džiugu, kad vaikai aikštelėje drąsiai priiminėjo sprendimus, žaidė kovingą ir brandų futbolą. Juk savimi pasitikintys žmonės užaugti gali tik laisvoje šalyje. Ir jei bent keletas iš šiame turnyre dalyvavusių vaikų, nepaisant dar jauno jų amžiaus, suvoks, kodėl turime didžiuotis savo praeitimi ir savo šalies laisve, tai drąsiai galėsime manyti, jog mūsų patriotiškumo pamoka pavyko,“ – išreiškė viltį G.Milkevičius.

Turnyro organizatoriai futbolo mokyklos „Audra“ atstovai žadėjo, jog turnyras būtinai įvyks ir kitais metais, o jo dalyvių geografija dar labiau plėsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius