Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 18 /16:41

J.Kvedaras nesieks būti perrinktas: „Nenoriu, kad prieš mane nukreiptas puolimas pakenktų futbolui“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras penktadienį Vykdomojo komiteto posėdyje pranešė, kad nebedalyvaus kitais metais vyksiančiuose federacijos prezidento rinkimuose. Paprastai pavasarį vykstantys rinkimai Vykdomojo komiteto sprendimu paankstinti – jie vyks 2016 metų sausio 20 dieną.

Apie tai portalui 15min.lt patvirtino LFF atstovė spaudai Vaiva Zizaitė.

„Nenoriu, kad visa kritika ir pastaruoju metu vykstantis puolimas, kuris nukreiptas prieš mane asmeniškai, pakenktų futbolui. Todėl priėmiau sprendimą per kitus rinkimus nekandidatuoti nei į prezidento postą, nei į generalinio direktoriaus pareigas“, – LFF.lt cituojamas J.Kvedaras.

LFF prezidentu jis tapo 2012 metais, kai pakeitė prieš tai federacijai vadovavusį Liutaurą Varanavičių. 2000-2012 m. jis LFF ėjo generalinio sekretoriaus pareigas.

„Tikiu, kad rinkimai bus skaidrūs, ir viliuosi, kad iš federacijos narių pasiūlytų kandidatų bus išrinktas geriausias. Mano didžiausias noras – būsimo prezidento ir visos futbolo bendruomenės pastangomis apginti futbolą ir visą sportą nuo didžiausio vėžio – sutartų rungtynių“, – sakė J.Kvedaras.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edvinas Eimontas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edvinas Eimontas

Rinkimai paankstinti

Vykdomojo komiteto sprendimu, nauji LFF prezidento rinkimai vyks kitų metų sausio 20 dieną, o ne pavasarį, kaip iki šiol buvo įprasta.​​

LFF generalinis sekretorius Edvinas Eimontas penktadienį po vykdomojo komiteto posėdžio teigė, kad data paankstinta teisėtai ir tai yra tarptautinių organizacijų praktika.

Paklaustas, ar per tokį trumpą laiką nauji kandidatai spės pasirengti rinkimams, E.Eimontas buvo lakoniškas: „Tie, kurie visus metus dirbo ir ruošėsi, problemų neturės.“

Pagal LFF įstatus, prezidentas renkamas ketverių metų terminui. Kandidatus gali siūlyti LFF nariai.

Konferencija LFF įstatuose įtvirtintas kaip aukščiausias federacijos organas. Į konferenciją kiekvienas LFF narių – apskričių federacijos, šakinės asociacijos – gali deleguoti iki 5 atstovų.

Kandidatai nežinomi

Realiu pretendentu pakeisti J.Kvedarą LFF prezidento poste galime laikyti šiuo metu generalinio sekretoriaus pareigas einantį E.Eimontą.

Pats E.Eimantas penktadienį žurnalistams teigė nežinantis, ar kandidatuos: „Laikas parodys“.

Apie ketinimus versti LFF valdžią gruodžio pradžioje pranešė legendinio futbolininko Valdo Ivanausko ir verslininko Raimondo Karpavičiaus grupė. Jie surengė spaudos konferenciją „Nusikalstama Lietuvos futbolui LFF veikla“.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Valdas Ivanauskas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Valdas Ivanauskas

Joje dabartinė LFF valdžia su J.Kvedaru priešakyje apkaltinta korupcija, nesąžiningu rinkimų organizavimu, grasinimu opozicijai ir pan.

Vis dėlto, nei V.Ivanauskas, nei R.Karpavičius nepasakė, kad būtent kuris nors iš jų kels kandidatūrą LFF prezidento rinkimuose. Tiesa, V.Ivanauskas vėliau teigė, kad tokį iššūkį priimtų.

Ši konferencija vyko praėjus savaitei po sukilimo Tauragės apskrities futbolo federacijoje (TAFF), kurios vadovu neeiliniame posėdyje išrinktas anksčiau teistas Arūnas Pukelis, nusikaltėlių pasaulyje žinomas Šviniaus pavarde.

LFF po šio sprendimu suspendavo TAFF veiklą. Pats A.Švinius portalui 15min.lt sakė, kad LFF prezidentu tapti jis nesieks.

Taip pat skaitykite: Įtariamoje Futbolo federacijos aferoje – dviejų LFF vadovų ir Manto Kalniečio pavardės

Skandalų šleifas

J.Kvedaras nuo seno laikomas savu žmogumi „Daktarų“ gaujos kompanijose, tarp jų buvo žinomas Lialkos pavarde. Iš Vilijampolės kilęs kaunietis prieš pora dešimtmečių buvo ne kartą pastebėtas prie vieno stalo su žinomiausiais tų laikų banditais legendomis apipintame Kauno „Vilijos“ restorane.

Visą savo kadencija futbolo stagnacija ir net žlugdymu kaltintas, 2012 metais teismo sprendimu nuo prezidento pareigų laikinai nušalintas J.Kvedaras ketvirtadienį papuolė į dar vieną skandalą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas LFF būstinėje ir J.Kvedaro dukros namuose Vilniuje. Kratos atliktos ir LFF partnerės „Hummel“ kompanijos atstovybėse Lietuvoje.

FNTT pareigūnai tiria galimą lėšų iššvaistymą. Anot jų, kalba eina apie milijonines sumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius