Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Juventus“ saugas Vykintas Slivka: „Taurės finale sutikome 40 tūkstančių priešiškai nusiteikusių žiūrovų“

Lietuvos U-19 futbolo rinktinės atstovų gretose galime atrasti ir garsiuose Europos klubuose žaidžiančių futbolininkų. Vienas tokių – tituluotojo Turino „Juventus“ 18-metis vidurio saugas Vykintas Slivka.
Vykintas Slivka
Vykintas Slivka / Valdo Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Tiesa, vaikinas galėjo tapti krepšininku. Tačiau, likimo arba atsitiktinumo dėka, Vykintas pasuko futbolo keliu. „Kai man buvo 7-eri, norėjau žaisti krepšinį, tačiau vienas treneris pakvietė į futbolo treniruotę ir man ji patiko“, – sakė žaidėjas. Vykintui iškart sekėsi žaisti futbolo aikštelėje, todėl daugiau nieko kito ir nebandė. Jis pasiliko futbole ir sėkmingai žaidžia iki šiol.

Saugas futbolo subtilybių mokėsi gimtajame Panevėžyje. Ten žaidė „Ekrano“ dublerių komandoje, iš kurios pateko į Italijoje esantį Turino „Juventus“ klubą. Dėl to V. Slivka yra dėkingas treneriams, ypač Valdui Dambrauskui. „Padariau didelį šuolį, Buvo nemaža konkurencija ir galvojau, kad negausiu žaidybinio laiko. Bet treneris įnešė daug naujovių“, – kalbėjo rinktinės narys.

Futbolininkas prisimena savo reakciją, kai sužinojo, jog vyks į peržiūrą Turine. „Galvojau – oho. Lėktuve visą laiką galvojau ir negalėjau užmigti“, – prisiminimais dalijosi panevežiėtis, kurio idealas – „Juventus“ ir „Real“ legenda Zinedine‘as Zidane‘as.

Lietuvis džiaugėsi puikiomis Italijos klubo suteikiamomis sąlygomis jauniesiems žaidėjams: „Apsistojame viešbutyje, kuriame gyvena tik „Juventus“ jaunimo žaidėjai. Iki klubo bazės 20 min. kelio, ten yra 8 aikštės, kuriose treniruojamės.“

Nors V.Slivka jau gavo šansą pasirodyti jaunimo Čempionų lygai prilygstančiame „NextGen Series“ turnyre, lietuviui didžiausią įspūdį paliko atsakomoji Italijos jaunimo taurės finalo dvikova, kuriose V.Slivkos atstovaujamas Turino klubas susitiko su „Napoli“ komanda – vienu iš „Juventus“ priešų.

„Buvo apie 40 tūkstančių žiūrovų stadione. Kai atvažiavome visi buvo labai priešiškai nusiteikę. Mus lydėjo trys policijos mašinos, vienas furgonas. Bet viskas praėjo ramiai. Rungtynės buvo vertos finalo“, – prisiminė žaidėjas. Apie pačią dvikovą gali dėstyti ilgai. Permainingoje kovoje „Juventus“ triumfavo po pratęsimo.

Tačiau šiuo metu visos sportininko mintys apie U-19 čempionatą Lietuvoje. „Tai pirmas toks svarbus čempionatas mūsų šalyje“, – teigia V.Slivka.

Pirmasis V.Slivkos ir Lietuvos U-19 rinktinės išbandymas – šeštadienį 18:30 Kaune su Olandijos futbolininkais. Čempionato dvikovos Kaune, Alytuje ir Marijampolėje vyks iki rugpjūčio 1-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius