Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik nežaidžiantis Kaka kainuoja daugiau nei visa Dortmundo „Borussia“ komanda

Trečiadienio vakarą Čempionų lygos pirmajame pusfinalyje Dortmundo „Borussia“ 4:1 nugalėjo Madrido „Real“. Futbolo apžvalgininkai suskubo paskaičiuoti, kiek daugiau vertas yra karališkasis klubas prieš vokiečių komandą. Pasirodo, didelių matematinių skaičiavimų neprireikė – vienas Kaka yra vertas daugiau nei visa „Borussia“.
Kaka
Kaka / AP/„Scanpix“ nuotr.

Dortmundo ekipa vos prieš dešimtmetį buvo ant bankroto ribos, o šiandien jau kojomis atidarinėja Čempionų lygos duris. Ir visa tai – jų pačių darbo pastangomis. Vokietijos klubas neturėjo nei milijardierių rėmėjų, nei visų garbinamo trenerio, todėl daugelis abejojo, kad Jurgenas Kloppas gali iš nieko sukurti čempionų komandą.

Šiandieninė „Borussia“ yra paremta jaunimo jėga. 2011 metais Dortmundo ekipą į Bundeslygos čempionus atvedė Turkijai atstovaujantis Nuris Sahinas, kuris yra vietinis vaikinas, perėjęs visą klubo akademiją. Jis visą savo karjerą praleido Dortmunde, kol galiausiai (ironiška) persikėlė į Madrido „Real“.

Kitą sezoną jie už 5,1 milijonų eurų įsigijo Shinji Kagawa ir Robertą Lewandowskį. Pastiprinimas padėjo laimėti antrą titulą iš eilės. Žinoma, kol „Borussia“ siautėjo Vokietijoje, Madrido „Real“ neatsiliko Ispanijoje. Vedami 94 milijonus eurų kainavusio Cristiano Ronaldo jie pranoko „Barcelona“ ekipą ir iškovojo „La liga“ titulą.

Galėtum pamanyti, kad vienodai sėkmingų klubų susidūrimas žadės lygią kovą, bet trečiadienio vakaras to tikrai neįrodė. Įdomiausia, kad brazilas Kaka, kuris šį sezoną pradėjo vos 10 rungtynių, yra vertas daugiau nei visa Dortmundo „Borussia“ ekipa.

Nepaisant skaičių, vokiečiai turi tai, ko pritrūksta turtingajam „Real“: dvasios, aistros ir susivienijimo. Ir tai įkvepia vilties bet kokiam kitam futbolo klubui.

Pinigai gali nupirkti futbolininkus žvaigždes, tačiau už pinigus tu neįsigysi tos tikros meilės. Futbolui ir savo komandai.

Startinės Čempionų lygos pusfinalio sudėtys pagal žaidėjų kainą (eurais):

„Real“: vartininkas – Diego Lopezas (3,5 mln.); gynėjai – R.Varane (10 mln.), S.Ramosas (27 mln.), Pepe (30 mln.), F.Coentrao (30 mln.); saugai – X.Alonso (35,4 mln.), S.Khedira (14 mln.), L.Modričius (30 mln.); puolėjai – M.Ozilas (18 mln), C.Ronaldo (94 mln.), G.Higuainas (12 mln.). Viso: 303,9 mln. eurų.

„Borussia“: vartininkas – Romanas Weidenfelleris (įsigijo nemokamai); gynėjai – Lukaszas Pizszekas (įsigijo nemokamai), Nevenas Subotičius (4,5 mln.), Mattsas Humelssas (4,2 mln.), M.Schmelzeris (įsigijo nemokamai); saugai – S.Benderis (1,5 mln.), I.Gundoganas (5,5 mln.), M.Gotze (įsigijo nemokamai), M.Reusas (17,1 mln.), J.Blazszykowskis (3,05 mln.); puolėjas – R.Lewandowskis (4,75 mln.). Viso: 40,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius