Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas bus naujasis Anglijos treneris – neatmetami ir užsieniečiai

Anglijos Futbolo asociacijos (FA) vykdantysis direktorius Martinas Glennas atsiprašė sirgalių už rinktinės ankstyvą iškritimą iš „Euro 2016“. Kalbėdamas apie būsimą Anglijos rinktinės trenerį jis teigė, kad durys neužveriamos niekam, tačiau skubama nebus.
Harry Redknappas, Garethas Southgate​'as ir Eddie Howe'as
Harry Redknappas, Garethas Southgate​'as ir Eddie Howe'as

Iškart po Anglijos rinktinės pralaimėjimo 1:2 Europos čempionato aštuntfinalyje prieš Islandiją atsistatydino nuo 2012 metų Anglijos treneriu dirbęs Roy Hodgsonas.

„Ieškosime paties geriausio žmogaus šiam darbui. Šiuo metu neatmetame jokio varianto. Nesu čia tam, kad jau dabar kalbėčiau apie pavardes – vos prieš 24 valandas pasitraukė buvęs treneris.

Tačiau aš galiu užtikrinti, kad rasime geriausią žmogų, kuris ves į priekį šią puikių žaidėjų komandą“, – kalbėjo M.Glennas.

FA vykdantysis direktorius atsiprašė anglų futbolo gerbėjų už prastą rinktinės pasirodymą Prancūzijoje, tačiau teigė, kad R.Hodgsonas paliko komandą geresnę nei ta, su kuria treneris pradėjo dirbti.

M.Glennas teigė, kad FA neskubės su naujo trenerio paieškomis, išklausys kuo daugiau nuomonių. Anot jo, labai svarbu, kad būtų paskirtas tinkamas treneris.

Ieškosime paties geriausio žmogaus šiam darbui. Šiuo metu neatmetame jokio varianto.

„Norime ateityje važiuoti į čempionatus kaip vieni pretendentų į titulą. Norime, kad ši stipri komanda eitu į priekį, kad kiekvienuose būsimose rungtynėse, kiekviename kėlinyje žaistume, kaip galime. Kad pasiektume savo potencialą“, – kalbėjo M.Glennas.

Portalas „Sky Sports“, pasiremdamas lažybų bendrove „Sky Bet“ pateikė realiausius pretendentus į trenerio postą:

Garethas Southgate​'as – 45 metai, Anglijos U-21 rinktinės treneris

Lažybininku laikomas pagrindiniu kandidatu. Laikomas puikiu jaunų talentų treneriu, tačiau turi mažai patirties. 2006–2009 m. treniravo „Middlesbrough“, nuo 2013-ųjų dirba su U-21 rinktine.

Harry Redknappas – 69 metai, Jordanijos rinktinės treneris

Daugelio buvo laikomas geriausiu variantu tada, kai buvo paskirtas R.Hodgsonas. Vis dėlto pats treneris neseniai interviu „Daily Telegraph“ pareiškė, kad jo šis darbas jau nedomina.

Alanas Sheareris – 45 metai, treneriu nedirba

Anglijos futbolo legenda teigė, kad norėtų dirbti rinktinės treneriu, tačiau FA jam atsakė, kad A.Sheareris turi per mažai patirties. Vos šešios rungtynės vadovaujant „Newcastle United“ tikrai nėra ta patirtis, kuri leistų vadovauti rinktinei.

Eddie Howe'as – 38 metai, „Bournemouth“ treneris

Vienas talentingiausių Anglijos futbolo specialistų, išvedęs kuklų klubą į „Premier“ lygą. Vis dėlto patirtis šiuo metu visa dar yra nedidelė – tai didžiausias E.Howe'o minusas.

Glennas Hoddle'as – 58 metai, klubo netreniruoja

1996-1999 metais Angliją treniravęs ir skandalingai savo periodą rinktinėje užbaigęs treneris. Treneriu nedirba jau dešimt metų, tad jo paskyrimas realiai sunkiai tikėtinas.

Gary Neville'as – 41 metai, be darbo

Kaip R.Hodgsono asistento, G.Neville'o šansai gal ir gali būti vertinami gerai, tačiau tik ne po nesėkmių „Valencia“ klube, kur anglas išbuvo tik keturis mėnesius.

Alanas Pardew – 54 metai, „Crystal Palace“ treneris

Jo pavardė išnyra visada, kai svarstoma apie galimus Anglijos trenerius. Patirtis nemaža, tačiau sekėsi jam įvairiai. Vienas puikus sezonas „Newcastle United“, tačiau po to smigimas žemyn, nebloga pradžia „Crystal Palace“ klube, išgelbėjant ekipą nuo iškritimo, tačiau blanki sezono pabaiga. Abejojančių A.Pardew kompetencija tikrai netrūksta.

Anot „Sky Sports“ ir „Sky Bet“, galima svarstyti ir Samo Allardyce'o pavardę, o iš užsienio trenerių – Guuso Hiddinko, Laurento Blanco ir Arsene'o Wengero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius