Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataras neigia kyšiais užsitikrinęs teisę rengti 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą

Katare 2022 metais vyksiančio pasaulio futbolo čempionato organizatoriai griežtai neigia elgęsi nesąžiningai, kai vienas Didžiosios Britanijos laikraštis paskelbė, jog vienas aukštas tos šalies pareigūnas sumokėjo daugiau nei 5 mln. JAV dolerių (12,7 mln. litų), kad užsitikrintų palaikymą atrankos procese.
Planetos futbolo pirmybės vyks įprastu metu
Planetos futbolo pirmybės vyks įprastu metu / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadieninis laikraštis „The Sunday Times“ nurodė gavęs milijonus elektroninių laiškų, dokumentų ir bankinio pinigų pervedimo čekių, susijusių su numanomais mokėjimais, kuriuos atliko buvęs Kataro aukščiausias futbolo pareigūnas Mohamedas bin Hammamas.

Leidinys tvirtina, kad M.bin Hammamas, buvęs Azijos futbolo konfederacijos (AFC) prezidentas, panaudojo „juodąsias“ lėšas, kad užtikrintų „triuškinamą“ aukštų futbolo pareigūnų palaikymą mažyčio emyrato siekiui surengti čempionatą.

Leidinys tvirtina, kad M.bin Hammamas, buvęs Azijos futbolo konfederacijos (AFC) prezidentas, panaudojo „juodąsias“ lėšas, kad užtikrintų „triuškinamą“ aukštų futbolo pareigūnų palaikymą.

Tuo metu M.bin Hammamas buvo Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA), šio sporto pasaulinės valdančiosios institucijos, vykdomojo komiteto narys.

M.bin Hammamas, nesėkmingai metęs iššūkį FIFA prezidentui Seppui Blatteriui, 2012 metais atsistatydino ir postų FIFA ir AFC. Tuojau po to FIFA etikos komitetas jam uždraudė kada nors užimti postus futbolo administracijoje.

FIFA, atsižvelgdama į ankstesnius kaltinimus dėl korupcijos, tiria 2010 metais vykusį balsavimą, per kurį Kataras pelnė teisę rengti 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą, o Rusija – 2018-ųjų metų turnyrą.

Šio tyrimo ataskaitą iškilus JAV teisininkas Michaelas Garcia turėtų parengti šiais metais.

Jis planuoja pirmadienį susitikti Omane su 2022-ųjų čempionato Katare aukštais pareigūnais.

Atsakydamas į įtariamus, Kataro 2022-ųjų turnyro Įgyvendinimo ir paveldo aukščiausiasis komitetas pareiškė, kad jų šalis dalyvavo konkurse, „laikydamasi aukščiausių etikos ir padorumo standartų“.

M.bin Hammamas „neatliko jokio oficialaus arba neoficialaus vaidmens“ atrankos komitete, pridūrė komiteto nariai.

Komiteto pranešime sakoma, kad jie bendradarbiauja su M.Garcia ir yra „visiškai įsitikinę“, jog „objektyvus“ tyrimas parodys, kad Kataras laimėjo sąžiningai.

„Mes griežtai neigiame bet kokius kaltinimus netinkamu elgesiu. Imsimės visų būtinų priemonių, kad apgintume Kataro pretendavimo skaidrumą, – sakoma pranešime. – Teisė surengti turnyrą buvo laimėta, nes (mūsų) pasiūlymas buvo geriausias.“

„The Sunday Times“ pranešimas buvo paskelbtas likus kelioms dienoms iki FIFA kasmetinio suvažiavimo, kuris vyks San Paule birželio 9–12 dienomis. Prognozuojama, kad ten S.Blatteris paskelbs kandidatuojantis penktajai kadencijai FIFA vadovo poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius