Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune pirmą kartą surengtas moterų futbolo teisėjų seminaras

Vasario 15-17 dienomis laikinojoje sostinėje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) iniciatyva pirmą kartą vyko moterų futbolo teisėjų kursai. Šis seminaras – viena iš judėjimo „Moterys už futbolą“ programos dalių.
Ingrida Siliūnienė
Ingrida Siliūnienė / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) surengtuose kursuose dalyvavo 21 pradedančios ar esamos teisėjos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Pakruojo. Kursų dalyves apmokė Europos futbolo asociacijos (UEFA) lektorė ir Rusijos teisėjų asociacijos narė Nadežda Uljanovskaja, o savo patirtimi pasidalijo FIFA kategorijos teisėjai – Aušra Tvarijonaitė-Kancė, Ingrida Siliūnienė ir Sergejus Slyva.

N. Uljanovskaja išvydusi tiek daug jaunų futbolo teisėjų buvo nustebusi. „Tai buvo labai malonus siurprizas. Kuo jaunesnė teisėja, tuo daugiau laiko ji turi tapti gera futbolo arbitre. Turbūt geriausias metas pradėti teisėjauti yra tada, kuomet baigi savo sportinę karjerą“, – kalbėjo UEFA lektorė iš Rusijos.

Du metus teisėjaujanti, į II lygos licenciją pretenduojanti futbolo arbitrė iš Vilniaus Vaiva Skipitienė, sakė, jog moterys teisėjos prideda papildomo žavesio futbolui. „Tai gera galimybė pradedančioms teisėjauti iš arčiau susipažinti su futbolo teisėjos darbu, artimiau susipažinti tarpusavyje pasidalinti įvairiomis idėjomis“, – kalbėjo V.Skipitienė, kurios vyras Mantas taip pat žengia futbolo teisėjo keliu.

Aukščiausio rango Lietuvos moterų futbolo teisėja A. Tvarijonaitė-Kancė džiaugėsi, jog dabartinėms futbolo arbitrėms ruošiama pamaina. „Labai džiugu matyti daug jaunų veidų, kurie dega noru sužinoti naujų dalykų. Tikiuosi, jog ateityje moterų futbolo teisėjų gretos tik didės.“

Seminaro vadovas, Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos sekretorius Edmundas Mieliulis, pasidžiaugė išaugusiu dailiosios lyties teisėjų skaičiumi. „Tai – istorinis seminaras. Didžiuojamės, jog Lietuvoje įregistruotos 32 įvairaus amžiaus ir lygio moterys futbolo teisėjos. Siekiame, jog moterų futbolo A lygoje teisėjautų tik dailiosios lyties atstovės“, – neslėpė E. Mieliulis.

LFF varžybų ir renginių skyriaus vadybininkė Vaiva Zizaitė pažymėjo, jog šis projektas – dalis judėjimo „Moterys už futbolą“, kuriuo siekiama pritraukti kuo daugiau moteriškos lyties atstovių į futbolą. „Norinčių merginų teisėjauti yra nemažai. Todėl kartu su teisėjų asociacija siekiame pritraukti jas į teisėjavimą ir suteikti žinių“, – sakė V. Zizaitė.

Lietuvos futbolo federacijos 2010-2020 metų strategijoje numatytas tikslas, kad ketvirtadalis žaidžiančių futbolą būtų moterys.

Judėjimas „Moterys už futbolą“ šiemet planuoja surengti keturias šventes visoje Lietuvoje. Pirmoji vyks kovo 9 dieną Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius