-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keturis įvarčius per 15 minučių įmušęs pabėgėlis iš Gambijos tapo „Werder“ atradimu

Brėmeno „Werder“ klubo 18-metis afrikietis Ousmanas Manneh surengė neįtikėtiną pasirodymą klubo kontrolinėse rungtynėse. Pabėgėlis iš Gambijos žaidė nuostabiai ir įmušė keturis įvarčius per 15 minučių, o jo istorija tapo pavyzdžiu kitiems Vokietijos, kuri nebežino, kur dėti iš Afrikos ir Azijos plūstančius žmones, pabėgėliams.
Ousman Manneh
Ousman Manneh

Kaip rašo „Reuters“, Vokietijoje nerimsta įtampa nuo į šalį plūstančių pabėgėlių. Tikimasi, kad šiemet jų skaičius, lyginant su praėjusių metų (apie 200 tūkst.), bus daugiau nei dvigubai didesnis (450 tūkst.). Apklausos rodo, kad gyventojai vis įtariau žiūri į valdžios atsainią politiką šiuo klausimu.

Vis dėlto, 18 metų Ousmanas Manneh suteikė problemai naują prieskonį. „Werder“ klubas kontrolinėse rungtynėse 7:0 sutriuškino kuklų „Wilhelmshaven“ klubą, tačiau afrikiečio žaidimas nepaliko abejingų. Jaunasis puolėjas tik 60-ąją minutę žengė į aikštę, tačiau 82-ąją jau buvo įmušęs keturis įvarčius.

Tik kovo mėnesį pilnametystės sulaukęs O.Maneh persikraustė iš pabėgėlių centro į atskirą butą. Tą pačią dieną jis pasirašė sutartį su Brėmeno futbolo klubo jaunimo ekipa. Tik 2014 m. jis vienas pats sugebėjo iš Gambijos pasiekti Vokietiją.

VIDEO: Ousmano Manneh šou (nuo 3:35 min.) „Werder“ rungtynėse

„Aš esu ten, kur noriu būti. Aš dirbu sunkiai, kad to pasiekčiau. Jei tik gausiu šansą, parodysiu, ką galiu“, – apie žaidimą Vokietijos Bundeslygoje kalbėjo paauglys.

Kai dar gyveno pabėgėlių centre, prieš metus, O.Meneh gavo šansą sudalyvauti regioninėje lygoje žaidžiančios „Blumenthal“ ekipos peržiūroje. Per 12 rungtynių jis įmušė 15 įvarčių ir į jį iškart dėmesį atkreipė „Werder“.

„Jis gyvena futbolu. Jis turėtų užmiršti visus kitus dalykus“, – sakė „Werder“ trenerio asistentas Torstenas Fringsas.

Jaunasis O.Meneh rungtynėse su „Wilhelmshaven“ į aikštę žengė 60-ąją minutę ir įmušė po septynių. 78-ąją min. jis įmušė antrą, 81-ąją – trečią, o dar po minutės – ketvirtą kartą.

Apie „Werder“ atradimą rašė visi didžiausi Vokietijos naujienų portalai ir laikraščiai.

Kaip rašo „Reuters“, Vokietijoje situacija pabėgėlių klausimu tampa įtempta. Žymus režisierius Tilas Schweigeris teigė, kad labai daug vokiečių yra rasistinių pažiūrų. Per pirmuosius šešis 2015 metų mėnesius pabėgėlių gyvenamosiose vietose įvykdyta 150 išpuolių ir padegimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius