-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 14 /17:23

„Klaipėdos granitas“ privertė A lygos čempioną „Žalgirį“ pirmą kartą šiemet pralaimėti

Šešiolikoje mačų iš eilės nepralaimėjęs Vilniaus „Žalgiris“ iš uostamiesčio buvo priverstas grįžti tuščiomis. „SMScredit.lt A lygos“ 17-ojo turo akistatoje „Klaipėdos granitas“ parodė tvirtą charakterį ir išplėšė pergalę prieš sostinės klubą rezultatu 2:1 (0:0). Tai buvo pirmasis Mareko Zubo auklėtinių pralaimėjimas šiame sezone ir vienareikšmiškai skambiausias pasiekimas kol kas neilgoje Klaipėdos klubo istorijoje.
Klaipėdos „Granitas“
Klaipėdos „Granitas“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rungtynių pradžioje akivaizdžiai dominavo svečiai iš sostinės, žalgiriečiai naudojosi varžovų techniniu broku ir atliko kelis smūgius į vartų plotą bei jų link. Visgi, nei vienas bandymas didesnių problemų vartininkui Eduardui Kurskiui nesukėlė.

Atlaikę pirmąjį šturmą klaipėdiečiai įsidrąsino ir surengė keletą aštresnių atakų prie „Žalgirio“ vartų. Įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs aštraus perdavimo arti tikslo buvo Jevgenijus Morozas, tačiau jo smūgiuotą kamuolį Armantas Vitkauskas efektingame šuolyje nukreipė už galinės linijos.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje iniciatyva vėl priklausė žalgiriečiams, bet „Klaipėdos granitas“ drausmingai gynėsi ir neleido prie savo vartų kurti pavojingų situacijų. Patikimai žaidė tiek E.Kurskis, tiek komandos gynėjai.

Po pertraukos kiek netikėtai „Klaipėdos granitas“ išsiveržė į priekį – standartinės padėties metu po puikaus Tamazio Čargeišvilio perdavimo į baudos aikštelę įvartį galva pelnė Zigmantas Jesipovas. Net ir įmušę įvartį klaipėdiečiai nevengė atakuoti bei naudotis pasimetusių „Žalgirio“ žaidėjų klaidomis.

VIDEO: Klaipėdos granitas 2:1 Žalgiris: įvarčiai (XVII turas; 2014-06-14)

Šeimininkai nepriekaištingai gynėsi, bet svečių spaudimas didėjo ir 75-ąją minutę į klaipėdiečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Andro Švrljugai smūgiavus kamuolys atsimušė į gynėjo Aivaro Lukošiaus ranką, o teisėjas Darius Petraška nedvejodamas konstatavo taisyklių pažeidimą.

Prie žymos stojo Andrius Velička, tačiau jo bandymą atrėmė puikiai sužaidęs E.Kurskis. Visgi, po tokios nedėkingos situacijos „Žalgiris“ nepasidavė ir kovojo toliau.

Po kelių akimirkų nuo Jakubo Wilko smūgio komandą vėl gelbėjo E.Kurskis, o kilus chaosui kampinio metu šeimininkams nusišypsojo sėkmė – kamuolys atsimušė į skersinį nuo klaipėdiečių gynėjo galvos ir atšoko į žaidėjų tankumyną, kuriame staigesni buvo „Klaipėdos granito“ žaidėjai likvidavę kilusį pavojų.

Tačiau 86-ąją minutę „Klaipėdos granitas“ kapituliavo – savo klaidą prasiveržęs kairiuoju atakos kraštu ištaisė A.Velička, atlikęs tikslų perdavimą Serge‘ui Nyuiadzi, kuris iš arti pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Atrodė, kad „Žalgiris“ pajutęs kraujo skonį sieks žūtbūt iškovoti pergalę, bet puiki šeimininkų kontrataka pražudė svečius. 89-ąją minutę T.Čargeišvilis atliko ilgą perdavimą į kairįjį atakos kraštą Ernestui Veliuliui, kuris skersavo kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Zigmantui Jesipovui. Saugas nesuklydo ir puikiu smūgiu dešine koja išvedė savo komandą į priekį.

Po šio akibrokšto žalgiriečiai dar bandė gelbėtis, bet laiko buvo likę per mažai. Finalinis teisėjo švilpukas konstatavo pirmąjį sensacingą „Žalgirio“ pralaimėjimą šiame sezone.

„Klaipėdos granitas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:1 (0:0)

„Klaipėdos granitas“: E.Kurskis, R.Borusas, R.Simanavičius, D.Šiškinas (46 min. A.Lukošius), O.Tarasenko, O.Dmytrenko, Z.Jesipovas, A.Kurbangalijevas (46 min. T.Čargeišvilis), J.Morozas, E.Veliulis, R.Poškus (72 min. B.Ignatjevas).

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, R.Leliūga (59 min. E.Zagurskas), L.Pilibaitis (46 min. S.Nyuiadzi), Andrezinho (69 min. P.Janušauskas), D.Šemberas, V.Šilėnas, A.Švrljuga, J.Wilkas, A.Žulpa, A.Velička.

Įvarčiai: Z.Jesipovas (48,89) ; S.Nyuiadzi (86)

Geltonos kortelės: R.Borusas (62), A.Lukošius (75), E.Kurskis (88) ; A.Švrljuga (36), D.Šemberas (56)

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 17 10 6 1 45:9 36

2. „Trakai“ 17 8 6 3 29:17 30

3. Pakruojo „Kruoja“ 17 7 6 4 26:14 27

4. Marijampolės „Sūduva“ 17 8 3 6 33:23 27

5. Klaipėdos „Atlantas“ 16 6 6 4 26:16 24

6. Gargždų „Banga“ 16 6 5 5 15:11 23

7. „Klaipėdos granitas“ 17 5 7 5 22:19 22

8. Panevėžio „Ekranas“ 16 4 7 5 23:18 19

9. „Šiauliai“ 16 4 2 10 21:25 14

10. Alytaus „Dainava“ 17 1 0 16 4:92 3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: R.Beniušis („Kruoja“) ir T.Radzinevičius („Sūduva“) – po 8, Elivelto ir L.Kochanauskas (abu „Ekranas“), J.Wilkas („Žalgiris) – po 7 įvarčius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius