-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konservatoriai: pasiūlymu surengti draugiškas futbolo rungtynes Grozne rusai akivaizdžiai siekia politinio tikslo

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime antradienį paragino Lietuvos futbolo federaciją (LFF) atsisakyti planų vykti į Grozną žaisti draugiškas futbolo rungtynes.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

„Frakcija ragina LFF atsakingai įvertinti visas neigiamas tokio sprendimo aplinkybes ir atsisakyti planų vykti į Čečėniją“, – sakoma pranešime spaudai.

Konservatorių nuomone, rengdama draugiškas rungtynes lapkričio 12-ąją tarp antrųjų futbolo rinktinių Čečėnijoje Maskva siekia politinių tikslų.

„Esame įsitikinę, kad pasiūlymu surengti draugiškas Lietuvos ir Rusijos futbolo komandų rungtynes Grozne Rusija akivaizdžiai siekia politinio tikslo – parodyti, kad Lietuvos sportininkai užsimerkia prieš tarptautinei demokratinei bendrijai plačiai žinomus faktus apie Čečėnijoje, o ypač jos sostinėje Grozne ilgą laiką vykdytus ir vis dar tebevykdomus karo nusikaltimus bei nusikaltimus prieš žmoniškumą ir kitokius šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus“, – teigia frakcija.

Frakcijos seniūnas Jurgis Razma teigė, kad futbolo rungtynės gali netgi kompromituoti Lietuvos autoritetą.

„Demokratijos ir žmogaus teisių situacija minėtame regione yra skandalinga ir neatitinka žemiausių demokratinio pasaulio standartų. Todėl neatsakingai priimami LFF sprendimai gali ne tik sukelti realų pavojų ten vyksiančių asmenų saugumui, bet ir kompromituos Lietuvos, kaip demokratines vertybes išpažįstančios valstybės autoritetą“, – pranešime spaudai sakė J.Razma.

Futbolo federacijos planus anksčiau kritiškai įvertino ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

„Lietuvos URM nustebino ketinimas žaisti draugiškas rungtynes Grozne. Ministerija atkreipė LFF dėmesį į tai, kad Šiaurės Kaukazo regionas yra įtrauktas į rekomenduojamų nevykti šalių sąrašą“, – BNS yra sakęs ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

Rungtynės lapkričio 12 dieną planuojamos Grozno „Terek“ komandos stadione.

LFF atmeta priekaištus, tikindama, kad kaip tik atsisakymas vykti į rungtynes Grozne būtų laikomas politikavimu.

„LR Seimo narių siūlomas atsisakymas vykti į rungtynes Grozne galimai sukeltų didelį atgarsį ir galėtų būti vertinamas kaip politinis žingsnis. Tokiu atveju Lietuvai galimai grėstų griežtos FIFA sankcijos“, – sakoma federacijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Nepriklausomybės siekusią Čečėnijos vyriausybę Rusija palaužė prieš dešimtmetį, bet šioje ir gretimose provincijose iki šiol aktyviai veikia sukilėliai. Žmogaus teisių gynimo organizacijos ne kartą yra skelbusios apie kankinimus, žudymus ir kitus šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos vykdo Kremliui ištikimas režimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius