Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konstantinas Sarsanija apie Europos lygos mačą: „Bulgarus gerbiame, tačiau nebijome“

Ketvirtadienį Klaipėdos „Atlantas“ žais pirmąsias Europos lygos turnyro rungtynes su Bulgarijos vicečempionu – Stara Zagoros „Beroe“ klubu. Lietuvos komandos vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija per pastarąsias dienas, nors netrūko rūpesčių savoje stovykloje, beveik visą dėmesį skyrė bulgarams.
Konstantinas Sarsanija
Konstantinas Sarsanija / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

– Ar daug žinote apie varžovus?

– Žiūrėjome Stara Zagoros klubo paskutiniųjų rungtynių neseniai pasibaigusiame Bulgarijos čempionate vaizdo įrašą. „Beroe“ – judri, kovinga, žaidžianti agresyviai ir įvairiai, gerai išnaudojanti aikštės plotį, aukšto lygio komanda. Bulgarijos pirmenybių sidabrą laimėjusi varžovų vienuolikė – stipri, tačiau įveikiama. 

„Beroe“ – patyrusių futbolininkų komanda. Joje mažai jaunų žaidėjų. Gynyboje išsiskiria kapitonas Ivo Ivanovas. Geri – saugai, ypač krašto. Visi patyrę. Labai pavojingas atakuojantis saugas brazilas Eliasas. Mūsų gynėjams nerimą kels puolėjas iš Kongo – Junioras Mapuku. Šiek tiek mums pasisekė, kad traumuotas yra bene pavojingiausias varžovų narys – alžyrietis Salimas Kerkaras.

– Kokią taktiką pasirinks „Atlantas“?

– Kaip mes žaisime pamatysite per rungtynes. Bulgarus gerbiame, tačiau jų nebijome. Žinau, kad abu susitikimai bus sunkūs. Mes kovosime garbingai.

– Kokios permainos per pastarąsias savaites įvyko uostamiesčio ekipoje?

– Iš klubo išvyko gynėjas Lukas Artimavičius, kuriam baigėsi sutartis, į Prancūzijos „Rennes“ komandą, su kuria turėjo kontraktą, išvažiavo vartininkas Edvinas Gertmonas. Taip pat atsisveikinome su vyresniaisiais žaidėjais – Mariumi Kazlausku ir Donatu Naviku. Per pertrauką klube treniravosi keletas futbolininkų iš Serbijos, Kroatijos ir Lenkijos. Su visais atsisveikinome, tik ar palikti ekipoje dešinįjį gynėją Jure Gale, dar svarstome. Į „Atlantą“ grįžo saugas Ovidijus Verbickas ir gynėjas Kazimieras Gnedojus. Taip pat sudarėme sutartį su patyrusiu Dominyku Galkevičiumi. 

– Ar visi „Atlanto“ futbolininkai galės kovoti?

– Baigiant treniruočių stovyklą Lenkijoje žaidėme kontrolines rungtynes su Poznanės „Lech“ komanda. Per šį susitikimą lengvas traumas patyrė du saugai – Andrius Bartkus ir Dovydas Norvilas.

– Gal jau turite numatę startinį vienuoliktuką? 

– Žais tie futbolininkai, kurie varžybų dieną bus geriausios sportinės formos. „Atlanto“ aistruolius ir gerbėjus kviečiu į rungtynes. Jūsų pagalba mums labai reikalinga. Žiūrovai gali būti dvyliktuoju „Atlanto“ žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius