Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 8-osios vakarą vyrams teks plėštis pusiau – moterys ar futbolo spektaklis tarp „Barcelona“ ir „Arsenal“? (apžvalga)

Šiandien ne vienam vyrui teks plėštis pusiau, svarstant, ką pasirinkti – kovo 8 dienos vakarą skirti moterims ar milžinišką intrigą keliančiam futbolo spektakliui tarp „Barcelona“ ir Londono „Arsenal“ vienuolikių. Antradienį į stadionus grįš UEFA Čempionų lyga – vyks atsakomosios aštuntfinalio rungtynės.
Pirmosiose poros rungtynėse minimalų pranašumą įgijo „Arsenal“, namuose 2-1 įveikęs „Barcelonos“ klubą.
Pirmosiose poros rungtynėse minimalų pranašumą įgijo „Arsenal“, namuose 2:1 įveikdama „Barcelona“ klubą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ ir „Arsenal“ klubų akistata futbolo sirgalių širdis sužavėjo jau pirmajame mače. Prieš tris savaites Londono vykusiose reto grožio futbolo rungtynėse „Arsenal“ laimėjo rezultatu 2:1.

Neabejojama, kad antradienio vakarą viena iš Čempionų lygos favoričių laikoma „Barcelona“ savajame stadione „Camp Nou“ bandys panaikinti šį deficitą.

„Barcelona“ siekis – nugalėti

Užtikrintai šį sezoną Ispanijos pirmenybėse žygiuojanti katalonų komanda tikisi sėkmės ir Čempionų lygoje, bet tam jiems reikia savo aikštėje įveikti traumų išretintą „Arsenal“ ekipą, kuri atvyksta su tokiu pačiu tikslu – laimėti.

Ispanijos čempionų titulą ginantis Katalonijos klubas, praėjus 27-iems „La Liga“ čempionato turams, sąskaitoje turi net 74 taškus. Artimiausia ir nuožmiausia persekiotoja Madrido „Real“ ekipa yra surinkusi 7 taškais mažiau.

Po pralaimėjimo Londone prieš tris savaites katalonų komandos futbolininkai nepalūžo ir Ispanijos lygoje toliau sėkmingai žygiavo dar vieno „La Liga“ čempionų titulo link. Per ketverias žaistas rungtynes „Barcelona“ iškovojo keturias pergales.

Tiesa, pastarosios dvejos Barselonos klubo rungtynės su „Valencia“ ir „Zaragoza“ klostėsi sunkiai, mat tiek vienas, tiek kitas mačas baigėsi Ispanijos čempionams nebūdinga pergale minimaliu rezultatu 1:0.

„Barcelona“ šį sezoną savo aikštėje laimėjo net 18 rungtynių iš 21 žaistų, todėl svečiams iš Anglijos, norint patekti į kitą etapą, reikės žaisti nepriekaištingai arba tikėtis sėkmės.

Priminsime, kad šios dvi komandos Čempionų lygoje ketvirtfinalyje susitiko praėjusį sezoną. Tąkart rungtynės stadione „Camp Nou“ baigėsi šeimininkų pergale 4:1, o visus keturis įvarčius katalonams pelnė geriausias pasaulio futbolininkas Lionelis Messi.

Antradienio rungtynėse Ispanijos čempionai turės verstis be dviejų pagrindinių savo vidurio gynėjų. Gerard'as Pique negalės žaisti dėl per mačą su „Arsenal“ gautos geltonosios kortelės, o Carlesas Puyolis susitikimą praleis dėl traumos.

Komandos treneris Josepas Guardiola prieš rungtynes teigė: „Manau, kad šiose rungtynėse bus nedaug žaidimo aikštės viduryje. Turbūt visos atakos bus rengiamos kraštais. Turime pulti labai atsargiai, nes „Arsenal“ futbolininkai moka labai greitai kontratakuoti.“

„Arsenal“ nėra psichologiškai silpna komanda. Jie kiekvienais metais labai kovoja dėl Anglijos pirmenybių titulo, taip pat sėkmingai rungiasi Čempionų lygoje. Tai, kad jie visada rikiuojasi tarp stipriausių, rodo, jog šis klubas tikrai galingas, – tęsė P.Guardiola. – Kai tik jie pagaliau iškovos kokį nors didesnį trofėjų, supras, kad yra jau pakankamai stiprūs laimėti dar daugiau. Mes šiose rungtynėse stengsimės atakuoti. Galite būti tikri – mes pasiryžę laimėti ir darysime viską, kad pasiektume savo tikslą. Mūsų siekis – nugalėti „Arsenal“ ir tai pats svarbiausias rungtynių dalykas.“

„Arsenal“ bandys pabėgti nuo spaudimo

Jau šešerius metus „Arsenal“ trofėjų kambarys nepapildomas naujomis taurėmis. Komanda demonstruoja žiūrovams patrauklų futbolą ir sudaro lygiavertę konkurenciją tiek Anglijos, tiek Europos futbolo gigantams. Deja, trofėjų kaip nėra, taip nėra.

Kaip ir kasmet, šiemet „Arsenal“ kovoja dėl Anglijos čempionų vardo. Šiuo metu Londono miesto klubas „Premier“ lygoje savo sąskaitoje turi 57 taškus ir rikiuojasi antroje turnyro lentelės vietoje. Lygos lyderė „Manchester United“ komanda turi trimis taškais daugiau, bet yra žaidusi vienomis rungtynėmis daugiau.

Po prieš tris savaites pasiektos pergalės prieš „Barcelona“ ekipą „Arsenal“ tarsi užmigo ant laurų. Jie išvykoje lygiosiomis 1:1 sužaidė su trečiosios Anglijos lygos „Leyton Orient“ klubu, o vėliau savo aikštėje tik minimaliu rezultatu 1:0 nugalėjo „Stoke City“ ekipą.

Jei paklaustumėte kurio nors mūsų komandos žaidėjo, jis atsakytų paaukosiantis gyvybę dėl šiandienos pergalės, - sakė A.Wengeras.Tačiau didžiausią smūgį „Arsenal“ gavo vasario 27 dieną, kai paskutinę rungtynių minutę praleido įvartį ir pralaimėjo (1:2) Anglijos lygos taurės („Carling cup“) finale „Birmingham City“ futbolininkams. „Gunners“ nepasinaudojo proga nutraukti šešerius metus besitęsiančios titulų sausros.

Po nesėkmingo finalo Londono klubas visą pyktį išliejo FA taurėje ant „Leyton Orient“, kuriuos savo sirgalių akivaizdoje sutriuškino net 5:0. Tačiau savaitgalį „Premier“ lygos rungtynėse su „Sunderland“ vėl buvo prarasti du taškai, nes mačas baigėsi be įvarčių.

Komandos strategas Arsene'as Wengeras nustebino daugelį, kartu į Ispaniją išskrisdamas su traumą besigydančiu puolėju Robinu van Persie. Emmanuelis Eboue šias rungtynes praleis dėl kortelių, o Alexas Songas ir Theo Walcottas – dėl traumų.

A.Wengeras prieš rungtynes teigė: „Mums tai bus visiškai kitokios rungtynės, nei buvo namuose. Savo aikštėje žaidėme tikrai gerai. Jei paklaustumėte kurio nors mūsų komandos žaidėjo, jis atsakytų paaukosiantis gyvybę dėl šiandienos pergalės.“

„Tiek vienos, tiek kitos komandos futbolininkų žaidimo filosofija panaši, abi ekipos stengiasi iškovoti pergalę žaisdamos akims patrauklų futbolą. Dabar mums svarbiausia sugalvoti, kaip pabėgti nuo „Barcelona“ žaidėjų spaudimo“, – užbaigė A.Wengeras.

„Shakhtar“ prisibijo naujo trenerio vadovaujamos „Roma“ ekipos

Kitose antradienį vyksiančiose Čempionų lygos rungtynėse intrigos laukiama kur kas mažiau –  Donetsko „Shakhtar“ namuose grumsis su svečiais iš Italijos – „Roma“ futbolininkais.

Pirmosios šios poros rungtynės, vykusios Italijoje, baigėsi Ukrainos čempionų pergale 3:2. Nuo šios akistatos prabėgus trims savaitėms didžiausias pasikeitimas įvyko „Roma“ komandos vyriausiojo trenerio poste – Claudio Ranieri pakeitė Vincenzo Montella.

„Jų klubo trenerio pakeitimas keičia viską. Dabar ta ekipa pradėjo demonstruoti geresnius rezultatus ir žaidžia kitaip nei anksčiau, – perspėjo „Shakhtar“ Mircea Lucescu. – Mums yra labai svarbu laimėti šias rungtynes. Mūsų priešininkai nori mums atkeršyti, tačiau aš manau, jog mes esame ta ekipa, kuri gali pasipriešinti, o ypač namuose.“

„Mes atvykome į Donetską tam, kad iškovotume reikiamą pergalę ir patektume į kitą etapą. Mes ruošiamės šioms rungtynėms kaip vienoms iš svarbiausių šio sezono rungtynių. Žinoma, kad bus sunku, bet norime įrodyti savo pranašumą“, – sakė V.Montella.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius