-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovos prieš rasizmą humoru bangą sukėlęs Dani Alvesas bananą metusio sirgaliaus nuotrauką norėtų paskelbti internete

Prieš kelias dienas „Barcelona“ futbolo klubo gynėjas iš Brazilijos Dani Alvesas sukėlė tikrą audrą futbolo pasaulyje, kai parodė, jog prieš rasizmą stadionuose galima kovoti ne vien rimtais būdais. Charizma pasižymintis futbolininkas pasitelkė humorą – į aikštę sirgaliaus mestą bananą D.Alvesas suvalgė, o pasaulyje kaip mat paplito didelė antirasizmo kampanija.
Dani Alvesas
Dani Alvesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Primename, kad Ispanijos futbolo čempionato rungtynėse „El Madrigal“ stadione Vilarealyje sirgalius į D.Alvesą metė bananą. Gynėjas nesutriko, pakėlė jį nuo žemės, atsikando ir žaidė toliau.

Futbolo pasaulyje netruko paplisti įvairių žaidėjų nuotraukos, kuriose jie užfiksuoti valgantys bananus ir taip besišaipantys iš rasizmo.

„Tai buvo neįtikėtina, kažkas tokio, ką padarai visiškai negalvodamas apie pasekmes. Pasaulyje tai kaip mat paplito“, – Ispanijos radijo stotyje „Radio Globo“ kalbėjo futbolininkas.

D.Alvesas pasakojo apie rasizmą Ispanijoje, kuri nors ir yra išsivysčiusi Europos Sąjungos valstybė, tačiau, anot futbolininko, problemų su rasine diskriminacija vis tiek turi.

VIDEO: Dani Alves eats Banana Villareal vs Barcelona 2-3

„Ispanijoje yra daug diskriminacijos, nukreiptos prieš užsieniečius. Ispanai apie savo valstybę kalba kaip apie pažengusią šalį, tačiau ir čia yra daug problemų. Manau, kad FIFA pagaliau turėtų imtis rimtų priemonių prieš šiuos dalykus“, – kalbėjo brazilas.

„Barcelona“ klubo žaidėjas liko patenkintas „Villarreal“ klubo sprendimu bananą metusio sirgaliaus daugiau niekada nebeįleisti į „El Madrigal“ stadioną, tačiau prie bausmės norėtų pridėti ir dar vieną nuobaudą.

„Ji tik galėčiau, paskelbčiau jo nuotrauką internete, kad jis pajustų gėdą, kurios nusipelnė“, – sakė D.Alvesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius