Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Varanavičius: „Lyderiu gali tapti kiekvienas, reikia tik turėti tikslą“

Perspektyviausi šalies moksleiviai, siekiantys išmokti lyderystės meno, šią savaitę susirinko Kaune į Lietuvos futbolo federacijos projekto „Jaunasis lyderis 2010” vasaros stovyklą, praneša LFF.
Lyderiai žaidžia futbolą
Lyderiai žaidžia futbolą. / Valdo Knyzelio/kaff.lt nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Nacionalinėje futbolo akademijoje 14–17 m. jaunuoliai mokomi vadovavimo, viešo kalbėjimo ir organizavimo gebėjimų, darbo kolektyve pagrindų, pilietinių bei tautinių vertybių. Savaitę vykstančioje stovykloje moksleiviai turi galimybę dirbti ir būti su kitais bendraminčiais iš visos Lietuvos, susitikti su šalies nacionalinės futbolo rinktinės treneriais, vadovais, kitais žinomais futbolo pasaulio atstovais bei specialistas iš Lietuvos įmonių.

„Lyderis nėra tas, kuris eina aukštas pareigas. Lyderis yra tas, paskui kurį eina žmonės, kuriuo pasitiki ir tiki kiti bei nori kartu dirbti, – patirtimi seminaro metu dalijosi LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. – Lyderiu gali tapti kiekvienas. Svarbiausia turėti tikslą ir jo siekti nepaisant sunkumų.“

Trečius metus vykdomas projektas yra dalis ilgailaikės vaikų užimtumui skirtos LFF programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS). LFF projektų vadybininko Andriaus Pacevičiaus teigimu, šio projekto idėja gimė lankantis šalies mokyklose. Vykdydami įvairius SVIS projektus organizatoriai pastebėjo, jog daugelyje miestų ir miestelių yra vaikų, galinčių savarankiškai organizuoti renginius ar jau bandančių tai daryti. Deja, daugeliui jų trūko elementarių žinių.
 

„Programa „Jaunasis lyderis 2010” skirtas aktyviems, iniciatyviems, kūrybingiems, tolerantiškiems jaunuoliams. Tai puiki galimybė išmokti to, ko mokykloje paprastai nemoko, – sakė A.Pacevičius – Tikimės, jog ateityje šie jaunuoliai aktyviai įsitrauks į Lietuvos futbolo gyvenimą ir taps savo regionų, o gal ir visos šalies lyderiais.“

Šioje vasaros futbolo stovykloje užsiėmimus veda geriausi Lietuvos lektoriai. Darbas su vaikais grindžiamas aktyviu įtraukimu į kolektyvines užduotis.

„Mokymų metu įgytos žinios ir įgūdžiai jauniesiems futbolo mėgėjams padės ne tik futbolo aikštėje, bet ir už jos ribų: organizuojant futbolo turnyrus ir renginius bei ateityje ieškant vietos darbo rinkoje“, – sakė lektorius Nerijus Miginis, atstovaujantis Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijai.

Programa „Jaunasis lyderis 2010“ vyksta Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune liepos 26–31 dienomis. Daugiau informacijos apie projektą www.svis.lt/lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius