Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lemiamą baudinį įmušęs Cristiano Ronaldo: „Nugalėjo mūsų patirtis“

Cristiano Ronaldo šeštadienio vakarą Milane žaidę tikrai ne geriausias savo rungtynes, tačiau lemiamu momentu ryžtingai stojo prie kamuolio ir šaltakraujiškai įmušė penktąjį baudinį, kuris atnešė „Real“ čempionų titulą. Portugalas po mačo teigė, kad pergalę nulėmė karališkojo klubo patirtis.
Pergalingas Cristiano Ronaldo baudinys
Pergalingas Cristiano Ronaldo baudinys / „Scanpix“/AP nuotr.

„Baudinių serija visada yra loterija. Niekada negali žinoti, kas atsitiks, tačiau mūsų komanda parodė, kad turi daugiau patirties. Mes įmušėme visus baudinius – fantastiškas vakaras“, – po rungtynių „BT Sport“ kalbėjo C.Ronaldo.

Puolėjas ketvirtus metus iš eilės tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos futbolininku, trofėjų laimėdamas jau trečią kartą. 2008 m. čempionu jis tapo su „Manchester United“, o 2014 ir 2016 – su „Real“.

Šeštadienio rungtynėse tiek jam, tiek varžovams ir komandos draugams pabaigoje reikėjo medikų pagalbos. Žaidėjams traukė raumenis, jie gulinėjo ant žolės, o baudinių serijoje įmušęs Garethas Bale'as pas komandos draugus grįžo šlubuodamas.

„Labai sunku. Sezono pabaigoje nė vienas iš mūsų nesame visiškai sveiki. Dabar visi turime pailsėti, kad Europos čempionate būtume geriausios formos“, – sakė C.Ronaldo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antoine'as Griezmannas pataikė tiesiai į skersinį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antoine'as Griezmannas pataikė tiesiai į skersinį

A.Griezmannas: „Atletico“ dar sugrįš

Madrido „Atletico“ lyderis Antoine'as Griezmannas antrojo kėlinio pradžioje nepasinaudojo galimybe išlyginti rezultatą. Jis mušdamas 11 metrų baudinį pataikė į skersinį.

„Mes sužaidėme geras rungtynes, gėda, kad neįmušiau to baudinio. Tačiau taip nutinka – reikia pasimokyti iš šių klaidų ir grįžti sustiprėjus.

Žaidėme prieš stiprų varžovą, žinojome, kad neturėsime daug šansų, tačiau Yannickas Carrasco pridarė jiems daug problemų.

Tikiuosi, kad į finalą dar pateksime – toks mūsų tikslas. Žinoma, kad dabar mums skaudu, esame nuliūdę ir pavargę. Tačiau stengsimės tai pamiršti ir toliau dirbsime“, – kalbėjo prancūzas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone

D.Simeone: „Pralaimėti du finalus yra nesėkmė“

„Atletico“ treneris Diego Simeone po mačo pripažino, kad tokios rungtynės „prideda daug metų“ prie žmogaus amžiaus.

„Per trejus metus dukart patekti į Čempionų lygos finalą „Atletico“ yra didžiulis pasiekimas, tačiau aš nesu patenkintas. Pralaimėti juos abu yra nesėkmė ir man reikia pamąstyti apie save ir savo darbą.

Laimėjusi komanda visada yra geresnė – „Real“ tokia yra šiandien. Mes turėjome galimybę tapti čempionais, tačiau ja nepasinaudojome. Dabar beliko grįžti namo ir būti su žmonėmis, kurie mus paguodžia. Pralaimėti baudinių serijas niekada nėra lengva, tačiau mano gyvenimas niekad ir nebuvo lengvas“, – po finalo kalbėjo D.Simeone.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ futbolininkai mėto Zinedine'ą Zidane'ą į orą
„Scanpix“ nuotr./„Real“ futbolininkai mėto Zinedine'ą Zidane'ą į orą

Z.Zidane'as: „Esu be galo laimingas“

2002 metais su „Real“ Čempionų lygą laimėjęs ir finale pergalingą įvartį įmušęs Zinedine'as Zidane'as tapo tik septintuoju žmogumi, turnyrą laimėjusiu ir trenerio, ir žaidėjo vaidmenyje.

Prancūzas komandai vadovauja tik pusę metų, kai pakeitė atleistą Rafaelį Benitezą.

„Svajojau apie tai. Su tokia žaidėjų grupe, tokiu talentu gali pasiekti bet ką. Esu labai laimingas, nes šio didelio klubo dalimi buvau ilgą laiką. Labai didžiuojuosi būdamas šios šeimos nariu.

Sveikinimai ir „Atletico“ bei Diego Simeonei, jis yra didis treneris. Pabaigoje fiziškai buvo labai sunku, prie to dar prisidėjo ir psichologinė našta. Baudinių serija galėjo pakrypti į bet kurią pusę, tačiau mes kovojome“, – po finalo spaudos konferencijoje kalbėjo Z.Zidane'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius