Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų sirgalių nusiaubtame stadione padaryta žala gali siekti iki 100 tūkst. litų

250 sulaužytų kėdžių, petardomis pradegintas stadiono bėgimo takas, apgadintos tribūnų sienos, kai kurios užtvaros, dešimtys išlaužtų grindinio plokščių – tokie penktadienio vakarą Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, vykusių draugiškų rungtynių tarp Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių rezultatai. Agresyviai nusiteikusių lenkų sirgalių padarytą žalą turės atlyginti Lenkijos futbolo federacija. Preliminariais skaičiavimais, suma gali siekti iki 100 tūkst. litų.
Stadionas po rungtynių
Stadionas po rungtynių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienį stadioną apžiūrėję jo administracijos, Lietuvos futbolo federacijos atstovai bei statybininkai sunkiai galėjo patikėti tuo, ką mato. Palikta netvarka rodė, kad lenkų sirgaliai elgėsi tarsi barbarai: iš tribūnų išplėšę plyteles daužė jas vieną į kitą, o atskilusius gabalus mėtė į policijos, viešojo saugumo tarnybos pareigūnus bei apsaugininkus. Į viešąją tvarką užtikrinusius asmenis lėkė ir kitos stadiono inventoriaus dalys, pavyzdžiui, kėdžių atramos. Nukentėjo ir Kauno sporto halės kasos – sirgaliai išdaužė lango stiklo paketą. Nepigiai atseis ir petardomis dviejose vietose pradeginto bėgimo tako atnaujinimas.

„Šiuo metu stadionas atrodo tarsi po karo“, – konstatavo padarytą žalą vertinę specialistai. Tuo metu statybininkai tvirtino, kad, nepaisant žiauraus vaizdo, sutvarkyti padarytą žalą pavyks greit – per pirmadienį.

Kai kurie darbai atliekami jau dabar: šeštadienį pradėtas tvarkyti stadionas, o pirmadienį ketinama pradėti remontuoti tribūnas: suvirinti kėdes, aptvarkyti išplėštas grindinio plokštes. Pastarosios, anot Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus, jau anksčiau kėlė galvos skausmą.

„Ekspertai seniai yra pasakę, kad šitokių plokščių stadione neturėtų būti. Jos – Kauno stadiono gėda, be to, yra pavojingos. Pavyzdžiui, prieš keletą metų prancūzų rinktinės treneris užkliuvęs už vienos jų griuvo ir susilaužė nosį. O tai, kad grindinio plokštes galima panaudoti kaip ginklą, įrodė lenkų sirgaliai“, – kalbėjo L.Varanavičius, priminęs, kad prieš keletą metų federacija buvo parengusi stadiono rekonstrukcijos projektą, kuris nesulaukė miesto valdžios pritarimo.

Vertindamas lenkų sirgalių padarytą žalą Lietuvos futbolo federacijos prezidentas pabrėžė, kad visus nuostolius sutiko atlyginti Lenkijos futbolo federacija: „Galutinė suma paaiškės pirmadienį, kai bus padarytas remontas. Preliminariai skaičiavome, kad nuostoliai gali siekti iki 100 tūkst. litų. Lenkai sakė, kad viską atlygins“.

Kalbėdamas apie penktadienio įvykius L.Varanavičius gyrė viešąją tvarką užtikrinusius pareigūnus.

„Policijos ir kitų pareigūnų parodyta jėga – neblogas signalas pasauliui, rodantis, kad Lietuva šalis, kurioje agresija sėkmingai atremiama. Manau, po truputį tapsime ta šalimi, į kurią lenkų sirgaliai nebenorės atvažiuoti, nes žinos, kad policija čia – jėga“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius