Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF direktorius Julius Kvedaras kelia baltą vėliavą: „Patekti į 2014 metų pasaulio čempionatą yra nerealu“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Julius Kvedaras prisipažino nusivylęs šalies rinktinės trenerio paieškomis ir skeptiškai vertina Lietuvos komandos galimybes patekti į 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos žinioms“ J.Kvedaras teigė, kad nacionalinei šalies rinktinei gali vadovauti ir kiti šalies specialistai.

Tarp anksčiau paminėtų trenerių R.Žutauto, V.Ivanausko ir L.Rimbučio įtrauktas ir šiuo metu Kazachstane dirbantis Algimantas Liubinskas.

„Tarp kandidatų – Algimantas Liubinskas, jei nepratęs sutarties Kazachstane“, – sakė J.Kvedaras.

– Praėjusiame vykdomojo komiteto posėdyje užsieniečius pretendentus pavadinote aferistais. Tikrai taip apie juos manote? – „Lietuvos žinios“ paklausė J.Kvedaro.

– Įsivaizduokite – atsiunčia paraišką libanietis, kažkoks „bul bul bul-bili“. Prirašęs keistų dalykų, nuotraukų pridėjęs. Kaip jį pavadinti? Aš juos vadinu aferistais arba avantiūristais. Visi nori to įrašo – „dirbo su rinktine“. Jie mano, kad pas mus doleriais lyja. Vienas vokietis sako: sutikčiau pas jus padirbėti, bet laukiu arabų klubo atsakymo. Mes negalime lygintis su arabų finansiniais pajėgumais. Gruzinai anksčiau buvo nusisamdę garsųjį Alainą Giresse’ą, žaidusį kartu su Micheliu Platini. Klausiu jų – kiek kainavo? Nedaug – sako, pusę milijono dolerių (atsidūsta). Neblogai gyvena. Jei atvirai, esu nusivylęs tomis paraiškomis, kurios dabar yra. Norime, kad žmogus dirbtų ketverius metus, o ne ieškotų geresnės vietos jau po metų.

– Atrodo, naujam treneriui patikėsite nubraižyti ketverių metų darbo gaires?

– Toks variantas mums labai priimtinas. Reikia žmogui suteikti pasitikėjimo, kad jis sudarytų savo štabą, ir netrukdyti dirbti, tik padėti jam. Jei norime ko nors pasiekti, privalome leisti treneriui laisvai dirbti.

– Ši strategija nukreipta į 2016 metų Europos čempionato atrankos ciklą, ar maksimumo sieksite 2014 metų pasaulio čempionato atrankoje?

– Ką aš žinau… Kalbuosi su slovakais – jie sako sustiprės, nes į nacionalinę rinktinę ateis pajėgus jaunimas. Graikai irgi kalba, kad jų „seniai“ iškris. Gruzinai man skundžiasi, kad latviai praėjusiame atrankos cikle jiems sumaišė visas kortas. Mano akimis, patekti į 2014 metų pasaulio čempionatą yra nerealu. Reikia, kad mus dievuliukas labai saugotų ir pagelbėtų, nes mūsų grupėje yra bosniai, graikai ir slovakai. Stiprūs visi.

– Tuomet kyla klausimas – kam žaisti apskritai, jei iš anksto keliama balta vėliava?

– Kaip naujas treneris pasakys, taip ir bus. Aš – už tai, kad laimėtume. Tada aš būnu laimingas. O kai pralaimime – vaikštau uodegą pabrukęs…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius