-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LFF pradeda apsivalymą: Stasio Stankaus dienos – suskaičiuotos

Nors tapdamas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu Edvinas Eimontas kalbėjo apie evoliucines, o ne revoliucines permainas, ne vienerius metus pilkuoju šalies futbolo kardinolu vadintam Stasiui Stankui išsaugoti savo posto ir įtakos tai nepadės.
Stasys Stankus ir Edvinas Eimontas
Stasys Stankus ir Edvinas Eimontas

Šešiolika metų LFF vadovybėje dirbęs Julius Kvedaras sausio pabaigoje buvo pastumtas į užribį. Artimiausiu metu toks pats likimas ištiks ir jo gerą bičiulį S.Stankų. Daug metų Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) veiklą kuruojantis ir LFF techninio skyriaus direktoriumi dirbantis kaunietis bus priverstas užleisti savo postą jaunesniems.

Nors įvairaus amžiaus šalies futbolo jaunimo rinktinės jau seniai tapo pajuokos objektu ir pralaimi net tokiems futbolo nykštukams kaip Andora, S.Stankus savo kaltės dėl beviltiškų rezultatų nemato.

15min žiniomis, kategoriškos nuomonės kaunietis iš karto po LFF prezidento rinkimų buvo susitaikęs su tuo, jog netrukus atsisveikins su savo pareigomis, tačiau praėjus keletui savaičių pradėjo pūsti priešingą dūdą.

Dar pirmadienį LFF techninio skyriaus vadovas teigė nesitrauksiąs iš savo pareigų, kadangi nemato tam reikalo, ir bedė pirštu į savo sutartį, kuri galioja iki 2017-ųjų. Visgi panašu, kad iki kitų metų niekas nelauks, o su savo pareigomis S.Stankus bus priverstas atsisveikinti gerokai anksčiau.

Antradienį Kaune naujoji LFF valdžia surengė seminarą „Jaunųjų futbolininkų rengimas Lietuvoje: kokybės paieškos“, kurio metu kviestinis svečias Aurelijus Skarbalius ne vieną ir ne du kartus atvirai dūrė į didžiausius šalies futbolo sopulius.

Nuo šiuo metu Danijos „Brondby“ jaunimo komandos treneriu dirbančio specialisto skaudžiai teko ir S.Stankui, ir NFA direktoriui Raimondui Statkevičiui, ir dabartiniams LFF vadovams E.Eimontui bei Nerijui Dunauskui.

Pastarieji trys visą tiesą išgirdo savo ausimis, tuo tarpu S.Stankaus tarp konferencijos dalyvių nebuvo. Ši aplinkybė tik patvirtina, kad LFF techninio skyrius netrukus turės naująjį vadovą.

Reikalingi rimti pokyčiai. Jie susiję tiek su jaunių asociacija, tiek su NFA veikla.

Tai konferencijos dalyviams tarp eilučių patvirtino ir LFF naujasis prezidentas E.Eimontas, kuris įsisiūbavus diskusijoms, užsiminė, kad S.Stankus LFF techniniam skyriui vadovavo „iki šiol“.

15min žurnalistui pasiteiravus, kaip reikėtų suprasti šią užuominą, E.Eimontas nenorėjo detalizuoti, tačiau patvirtino, kad permainos – neišvengiamos.

„Kol kas detalizuoti dar nenorėčiau, tačiau tiek anksčiau, tiek šiandien pamatėme, kad reikalingi rimti pokyčiai. Jie susiję tiek su jaunių asociacija, tiek su NFA veikla. Tikimės, kad ši konferencija padės išsigryninti situaciją ir žinosime, ką turime padaryti. Sprendimai privalo būti“, – 15min kalbėjo LFF prezidentas.

Paklaustas, kodėl konferencijoje S.Stankus nedalyvavo, E.Eimontas gūžčiojo pečiais: „Galbūt tai irgi iškalbingas vaizdas, kuris tik patvirtina, kad pokyčiai būtini ir jie bus padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius