Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai tampa geidžiama preke Kipro futbolo klubams?

Vos per keletą dienų du futbolininkai iš Lietuvos, anot pranešimų, patraukė skirtingų Kipro futbolo klubų dėmesį.
Futbolo kamuolys
Aukščiausioje Kipro futbolo lygoje šiuo metu nerungtyniauja nė vienas lietuvis. / Photos.com nuotr.

Pirmasis, į kurį nukrypo Kipro futbolo klubo skautų akys, buvo 2009 metais Gargždų „Bangai“ atstovavęs gynėjas Darius Žutautas.

Užsienio žiniasklaido teigimu, patyręs futbolininkas sudomino Kipro antroje pagal pajėgumą lygoje žaidžiantį Jeroskipo „Atromitos“ klubą.

Kipro komandos strategu neseniai tapo makedonas Gjoko Hadžievskis, kuris iki tol buvo „Ekrano“ varžovo Čempionų lygos atrankos varžybose „Baki“ stovykloje.

D.Žutautas prieš pora metų Azerbaidžane atstovavo Lenkoranės „Chazar“ komandai.

Pernai buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas pusę sezono praleido „Ventspils“ klube, o šiemet atstovavo gimtojo miesto „Bangai“.

Tačiau be D.Žutauto į Kipro klubų akiratį pateko ir dar vienas lietuvis – Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Ričardas Beniušis.

Kipro futbolo tinklapio kerkida.net duomenimis, Lietuvos rinktinės kandidatas domina Kipro aukščiausios lygos ekipą Pejos „APOP Kinyras“.

R.Beniušis dar turi sutartį su „Sūduva“, tačiau neseniai apie puolėjo ateitį Futbolas.lt paklaustas marijampoliečių klubo prezidentas Vidmantas Murauskas neatmetė galimybės, jog žaidėjas žiemą persikels į užsienį.

2009 metus R.Beniušis pradėjo priklausydamas FBK „Kaunui“, vėliau buvo skolinamas Dunajska Stredos DAC ekipai. Vasarą puolėjas išsiskyrė su kauniečiais, bet po nesėkmingų peržiūrų svečiose šalyse sukirto rankomis su „Sūduva“.

Marijampolės klube R.Beniušis per 10 rungtynių A lygoje įmušė net 11 įvarčių, taip pat po kartą pasižymėjo LFF taurės ir Baltijos lygos turnyruose.

„APOP Kinyras“ praėjusį sezoną Kipro čempionate užėmė 7-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius