Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje prasiskolinęs buvęs rinktinės treneris Raimondas Žutautas pinigus investuoja Londone

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės treneris Raimondas Žutautas pernai nuskambėjo kaip mėgstantis skolintis pinigų ir dingti. Kol tėvynėje jo laukia pikti kreditoriai, buvęs futbolininkas Londone investuoja į vis naujus verslus bei vadovauja dviem kompanijoms, vieną kurių įkūrė pats.
Treniruotės akimirka
Raimondas Žutautas (dešinėje) rinktinėje treniravo Deividą Šemberą (kairėje) / Aliaus Koroliovo nuotr.

Buvusiam treneriui paskolintų pinigų neatgavęs futbolininkas Deividas Šemberas net kreipėsi į teismą, kuris nurodė R.Žutautui grąžinti skolą bei padengti teismo išlaidas.

„Paskolinau žmogui pinigų, su teisininkais pasirašėme dokumentus. Kai skolos nesulaukiau, padaviau į teismą, o paskui bandžiau atgauti antstolių pagalba. Konkrečios sumos, (kurią priteisė teismas – red. past.) įvardyti negaliu, nepamenu, reikia pažiūrėti į dokumentus. Kol kas dar ne viskas grąžinta.

Jeigu tiksliai pamenu, sandorį pasirašėme 2012-aisiais, pakankamai seniai. Prieš kreipdamasis į teismą ilgai laukiau, ieškojau jo, norėjosi viską išspręsti taikiai. Deja, teko dvejus metus tąsytis po teismus“, – 15min sakė D.Šemberas.

Investicijoms pinigų negailėjo

Tais pačiais 2012-aisiais Londone R.Žutautas įsigijo daugiau nei pusę ką tik įkurtos kompanijos „Viroma“ akcijų. Maždaug tuo metu, pasak D.Šembero, Lietuvoje buvęs futbolininkas skolinosi pinigų ir iš kitų kolegų.

Mažmenine drabužių prekyba specializuotose parduotuvėse užsiimančiai įmonei šiuo metu vadovauja pats R.Žutautas, taip pat, kaip ir kitai, tokia pat veikla užsiimančiai įmonei „Edmir“.

Įmonei šiuo metu vadovauja pats R.Žutautas, taip pat, kaip ir kitai, tokia pat veikla užsiimančiai įmonei „Edmir“.

Kompanijų registro duomenimis, 2012-aisiais, įkūrus „Viromą“, buvusiam rinktinės treneriui priklausė 51 proc. įmonės akcijų. Po metų pats užregistravęs „Edmir“, sportininkas turėjo visą jos akcijų paketą, tačiau, praėjus kiek daugiau nei 3 mėnesiams nuo atidarymo, jis akcijomis pasidalijo su žmona Roma Žutautiene bei kita akcininke, kurioms skyrė po 25 proc., o sau pasiliko 50 proc. visų akcijų. Visai netrukus vyras nusišalino nuo kompanijos direktoriaus pareigų.

Tais pačiais metais R.Žutautas įsigijo ir 25 proc. dar vienos jaunos kompanijos, „VIP Distributions“, užsiimančios didmenine prekyba, akcijų. 2014-aisiais šios kompanijos akcijų vyras nebeturėjo, tačiau buvo paskirtas trečiuoju kompanijos direktoriumi, atsakingu už komerciją.

Valdydamas įmonių „Edmir“ bei „Viroma“ pagrindinius akcijų paketus, R.Žutautas prisijungė prie tabako pardavimu užsiimančios „Knightsbridge Cigars“ įmonės ir įsigijo 67 proc. jos akcijų. Praėjus vos kelioms dienoms, jis perdavė valdančiuosius „Edmir“ bei „Viroma“ akcijų paketus savo žmonai.

2015-aisiais buvęs futbolo rinktinės treneris liko beveik be nieko. Kompanija, kurioje dirbo direktoriumi, „VIP Distributions“, taip pat, kaip ir tabaku prekiaujanti įmonė, kurios akcijų jam priklausė daugiausia – uždarytos. Pernai R.Žutautas paskirtas „Viroma“ bei „Edmir“ direktoriumi, kur dirba iki šiol, tačiau jokių akcijų nebeturi.

R.Žutautas vengia atsakymų, o žmona skolas neigia

R.Žutautas telefonu situaciją komentuoti atsisakė. Jis žadėjo susisiekti su 15min žurnaliste, bet taip ir nesusisiekė.

Tačiau jo žmona neigia D.Šembero žodžius apie skolą: „Šemberas yra atgavęs pinigus su procentais labai seniai. Jis gi juos davė, kad uždirbtų, su 2 proc. palūkanomis, ne šiaip sau. Nesuprantu, kodėl Šemberas su juo žaidžia futbolą, spaudžia ranką, bet nieko nesako apie pinigus? Raimondas yra pasiskolinęs pinigų iš labai žinomo žmogaus, bet tas nieko nesako, laukia, kol po truputį grąžins. O čia, dėl kažkokių 50 tūkstančių, kurie yra atiduoti... Aš nesuprantu.“

Raimondas yra pasiskolinęs pinigų iš labai žinomo žmogaus, bet tas nieko nesako, laukia, kol po truputį grąžins. O čia, dėl kažkokių 50 tūkstančių, kurie yra atiduoti...

O D.Šemberas sakė nežinantis, kaip bei kur šiuo metu gyvena R.Žutautas, ir nesidomintis jo veikla: „Neseku jų gyvenimo ir man neįdomu. Žutauto žmona gali teigti, ką nori, turiu dokumentus, kuriuose juodu ant balto parašyta.

Jeigu ji pasimetusi, kam grąžino, iš ko gavo, jeigu turi daug skolų, tai tegul jas susirašo. Jeigu ji mano, kad šmeižiu, tegul paduoda mane į teismą ir išsiaiškinsim. Aš su ja neturėjau jokių reikalų, pinigus skolinau Raimondui, ji man tikrai nieko neskolinga.“

Dvi įmonės vienai parduotuvei

Ir 2012-aisiais įkurta „Viroma“, ir 2013-aisiais „Edmir“ kompanijos užsiėmė ta pačia veikla, tačiau Žutautai Londone turėjo tik vieną prabangių drabužių parduotuvę. Paklausta, kodėl buvo reikalingos dvi kompanijos, jei parduotuvė tik viena, R.Žutautienė atsakymo neturėjo.

Facebook.com/Žutautams priklausiusi prabangių drabužių parduotuvė Londone
Facebook.com/Žutautams priklausiusi prabangių drabužių parduotuvė Londone

„Nieko nežinau apie „Edmir“, aš buvau susijusi tik su „Viroma“. Verslas sužlugo. Turėjome vieną parduotuvę, nežinau, kam kita įmonė, matyt, norėjo daryti ką nors kitą. Investuotojams reikėjo, kad ta skola būtų.

„Viromos“ veikla yra sustabdyta, „Edmir“ apskritai uždaryta, nežinau, kodėl ši informacija neskelbiama“, – tikino R.Žutautienė, nors, oficialiais duomenimis, abi kompanijos vis dar veikia ir joms vis dar vadovauja R.Žutautas.

Nors moteris aiškino nieko nežinanti apie savo vyro įkurtą kompaniją bei jos veiklą, Jungtinės Karalystės įmonių registre skelbiama, kad, praėjus metams nuo įkūrimo, ketvirtadalis, o nuo 2015-ųjų – pusė „Edmir“ akcijų priklausė būtent R.Žutautienei.

Šeimai priklausiusi prabangių drabužių parduotuvė Londone uždaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius