Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos devyniolikmečiai taškų neiškovojo

Lietuvos U-19 rinktinė neatsigavo po apmaudžios nesėkmės rungtynėse su Izraeliu ir Marijampolėje pralaimėjo trečiąsias atrankos rungtynes Armėnijai minimaliu rezultatu 0:1, praneša Lietuvos futbolo federacija (LFF).
E.Girdvainis U-19 komandos sudėtyje
Marijampolėje vykusiame U-19 keturių rinktinių atrankos turnyre šeimininkai liko be taškų / E.Šemioto nuotr.
Temos: 2 Armėnija Lietuva

Vidurio gynėjų netektys

Lietuviai šiose rungtynėse vertėsi be dvi geltonas korteles surinkusio kapitono Mariaus Miškinio. Rungtynių pradžioje komanda neteko ir antro vidurio gynėjo - traumą patyrė Aurimas Vilkaitis.

Rungtynių pradžioje lietuviams prireikė šiek tiek laiko įsibėgti. Po Mindaugo Grigaravičiaus prasiveržimo ir perdavimo nedaug trūko, kad Martynas Dapkus baudos aikštelėje pasiektų kamuolį. Pavojingas buvo Justo Vilavičiaus smūgis iš baudos aikštelės krašto.

Vėliau armėnai privertė padirbėti ir lietuvių vartininką Luką Lidakevičių, o kėlinio pabaigoje svečius po Luko Bielskio perdavimo Laurynui Stonkui gelbėjo vartininkas Tigranas Davtyanas. Vis tik antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo armėnai ir 65 min. jie išsiveržė į priekį, kai ataką tiksliai užbaigė Khorenas Manucharyanas. Likusioje kėlinio dalyje lietuvių pastangos rezultato nedavė.

Nugalėjo didesnis armėnų noras


Lietuvių trenerio Deivio Kančelskio teigimu, komandai šiose rungtyėnse pritrūko užsidegimo, o užduotį dar labiau apsunkino netektys.

„Prieš rungtynes kalbėjau apie norą ir motvyaciją, tačiau aikštėje to nesimatė. Ypač pirmajame kėlinyje, kai žaidėjai neparodė pakankamai noro žaisti. Kortas mums sumaišė ir Miškinio diskvalifikacija bei ankstyva Vilkaičio trauma. Dėl to reikėjo keisti taktiką, Girdvainį atitraukti į gynybą. Todėl susilpnėjo saugų grandis, buvo sunkiau rengti atakas. Visos tos priežastys susidėjo. Armėnai labiau degė noru laimėti ir nugalėjo pelnytai", - teigė D.Kančelskis.

Armėnų strategas Sevada Arzumanyanas antrino, kad jo auklėtiniai labiau norėjo pergalės.

„Mūsų žaidėjai buvo greitesni, žaidė tiksliau, sukūrė progų. Labai džiaugiamės iškovotais trimis taškais.  Rungtynėse su Izraeliu lietuviai žaidė daug geriau, šį kartą tai buvo visai kita komanda. Šiandien varžovams neleidome žaisti taip, kaip jie norėtų. Nors šios rungtynės nieko nelemia, pergalė yra svarbi tokioms mažoms šalims kaip Armėnija, kur futbolas dar tobulėjimo stadijoje", - sakė treneris.

Grupėje pirmąją vietą užėmė Ispanijos futbolininkai, kurie tuo pat metu vykusioje dvikovoje antrajame kėlinyje 3:0 palaužė Izraelio pasipriešinimą. Į kitą etapą žengė abi komandos.

Rungtynių statistika


Izraelis - Ispanija 0:3 (0:0)
Įvarčiai: 48 min. Pablo Sarabia, 71 ir 79 min. Francisco Alarconas

Įspėti: 27 min. Eliranas Gorgi, 35 min. Oras Lagrisi (Izraelis); 18 min. Pablo Sarabia (Ispanija).


Armėnija - Lietuva 1:0 (0:0)
Įvartis: 65 min. Khorenas Manucharyanas
Įspėti: 21 min. Gagikas Poghosyanas, 66 min. Alenas Hambartsumyanas, 70 min. Valteris Poghosyanas (Armėnija); 34 min. Martynas Dapkus, 46 min.  Lukas Sendžikas, 78 min. Tomas Dapkus, 90+3 min. Mindaugas Grigaravičius (Lietuva).

 

Galutinė turnyrinė lentelė
Vieta Rinktinė R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Ispanija 3 3 0 0 12:0 9
2. Izraelis 3 2 0 1 4:3 6
3. Armėnija 3 1 0 2 1:6 3
4. Lietuva 3 0 0 3 0:8 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius