Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lyga: pergalių seriją pratęsė „Šiauliai“

II-ojo „SMScredit.lt A lygos“ rato pabaigą Šiauliuose pažymėjusi vietos „Šiaulių“ ir Panevėžio „Ekrano“ dvikova baigėsi aikštės šeimininkų pergale. Devintąją vietą čempionate užimanti saulės miesto įveikė varžovus rezultatu 2:0 (0:0) ir savo sirgalius laimėtomis rungtynėmis nudžiugino jau trečią kartą iš eilės. Turėjęs puikią galimybę pakilti į penktąją vietą vidurio Lietuvos klubas lieka septintas.
Lukas Baranauskas
Lukas Baranauskas / fkekranas.lt nuotr.

Pirmoji šiauliečių ataka galėjo baigtis įvarčiu. Greitos atakos metu Rokas Gedminas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą Edvinui Jasaičiui. Komandos kapitonas nepataikė į kamuolį, bet jį išsaugojo ir parideno atskubėjusiam Edvardui Gaurilovui, kuris stipriai smūgiavo virš vartų.

Atlaikęs šeimininkų pirmąją atakų bangą, „Ekranas“ išlygino žaidimą. Kovai persikėlus į aikštės vidurį, pavojingų momentų sukurti nesisekė nei vienai komandai. Kėlinio viduryje ir šiaulietis R.Gedminas, ir panevėžiškis T.Dapkus tikėjosi, kad bus skiriamas 11 m. baudinys, bet rungtynių arbitras nei vienoje aikštės pusėje taisyklių pažeidimo neįžiūrėjo.

34-ąją minutę Valdas Dambrauskas buvo priverstas atlikti keitimą, kadangi dėl traumos dvikovos tęsti nebegalėjo Sigitas Urbys. Į jo vietą gynybos dešinėje pusėje iš kairės persikėlė Aleksandras Šušnjaras, o serbo vietą užėmė aikštėje pasirodęs Džiugas Petrauskas.

Po šių taktinių manevrų, nesunkiai „Ekrano“ legionieriaus priežiūros išvengdavusio R.Gedmino reidai svečiams nebekėlė didelės grėsmės. Vis tik saugas, sėkmingai atšokus kamuoliui, labai pavojingai iššoko prieš vartus 39-ąją minutę, galėjo perduoti kamuolį netoliese buvusiam Mindaugui Straukai, tačiau nusprendė ataką užbaigti pats ir pataikė į jį pasitikusį Luką Žukauską.

Po pertraukos aikštės šeimininkai vėl užgulė varžovų vartus., M.Straukai smūgiavus į vartus, šiauliečiai apsupo teisėją, reikalaudami 11 m. baudinio už žaidimą ranka baudos aikštelėje, tačiau jo švilpukas tylėjo.

51-ąją minutę sudrebėjo „Ekrano“ vartų konstrukcija. Aktyviai pradėjęs antrą dvikovos dalį M.Strauka aukštu perdavimu surado Edviną Jasaitį, kuris galva smūgiavo į virpstą. Netrukus L.Žukauskas šuoliu išgelbėjo komandą nuo netikėto Mindaugo Vorobjovo bandymo įsukti kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės.

VIDEO: Įvarčiai

Apsigynę nuo trijų kampinių serijos, svečiai surengė žaibišką išpuolį. Vienas prieš vartus galėjo atsidurti Uchenna Umeh, bet legionierius užlipo ant kamuolio. Jis atšoko Lukui Baranauskui, bet jo labai stiprų smūgį prieš save atrėmė Ignas Plūkas. Pakartotinis Elivelto bandymas tikslo nepasiekė, be to, buvo užfiksuota nuošalė.

„Šiauliai“ atsakė pavojinga galėjusia tapti ataka, bet baudos aikštelės prieigose prieš pat vartus neleistinai buvo nugriautas Titas Vitukynas. Prie kamuolio stojęs N.Tokičius L.Žukauskui nepaliko jokių vilčių, tarsi ranka pataikęs tiesiai į viršutinį vartų kampą 56-ąją minutę.

Nuskubėję lyginti rezultato panevėžiečiai didelių problemų varžovų gynybai nekėlė. Vis tik, 66-ąją minutę „Ekranas“ turėjo išlyginti rezultatą, kai aktyviai nuo suolo pakilęs L.Kochanauskas gavo perdavimą baudos aikštelėje ir atmetė kamuolį visiškai laisvam Elivelto, bet eilę rungtynių nesugebantis įmušti brazilas nesugebėjo pataikyti į vartus ir neišnaudojo dar vienos puikios progos.

74-ąją minutę legionierius iš futbolo šalies puikiu reidu aikštės viduriu link vartų už nugaros paliko net tris varžovus, tačiau smūgiuoti jam sutrukdė paskutiniu momentu po kojomis kritęs Justas Raziūnas.

Laikui bėgant, svečių atakos tapo vis labiau chaotiškomis. Nerasdami kelių link šiauliečių vartų, jie bandė laimę tolimais smūgiais, bet I.Plūkui įsijungti į žaidimą prireikė labai retai.

Paskutinę rungtynių minutę „Šiauliai“ uždirbo kampinį ir po M.Vorobjovo aukšto perdavimo komandos pergalę taikliu smūgiu galva įtvirtino Vytas Gašpuitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius