-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje „Dainavą“ sutriuškino ir „Šiauliai“

Ketvirtadienio popietę Šiauliuose vykusiose Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse čempionato autsaiderė Alytaus „Dainava“ ir vėl patyrė skaudų pralaimėjimą. Alytiškiai „Šiauliams“ pralaimėjo rezultatu 0:5 ir toliau išlieka vienintele komanda be taškų ir įmuštų įvarčių. Šiaulių klubas iškovojo pirmąją pergalę čempionate ir pakilo į septintąją vietą, o dusyk pasižymėjęs Niko Tokičius – į snaiperių klasifikacijos viršų.
„Šiaulių“ futbolininkai
„Šiaulių“ futbolininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiauliai“ dvikovos reikalus išsprendė dar pirmajame kėlinyje. Nuo pirmųjų minučių užgulę varžovų vartus, aikštės šeimininkai keletą kartų pabandė laimę iš toli, o pirmąjį įvartį įmušė 17-ąją minutę. Rokas Gedminas įsiveržė į baudos aikštelę perdavė kamuolį įkirtusiam N.Tokičiui. Kroatas savo progos nepraleido.

Po trijų minučių Stjepanas Babičius neišnaudojo puikios galimybės pasižymėti. „Dainavos“ gynėjas nevykusiai išsmūgiavus kamuolį, jį perėmęs legionierius gražiai sužaidė „sienelę“ su savo tėvynainiu N.Tokičiumi ir, atsidūręs prieš vartininką, apmaudžiai pataikė į virpstą.

VIDEO: Įvarčiai

Varžovų gynybą kairėje draskęs Yamadou Keita 28-ąją minutę puikiai baudos aikštelėje surado visiškai laisvą Edviną Jasaitį. Saugas smūgiuoti sudelsė ir, atskubėjus gynėjui, po kontakto griuvo, tikėdamasis 11 m. baudinio, bet teisėjas taisyklių pažeidimo neįžvelgė.

Jau po minutės į „Dainavos“ vartus krito antrasis įvartis. Po S.Babičiaus pakelto kampinio galva kamuolį į vartus nukreipė Vytas Gašpuitis.

Donatas Mikučionis išgelbėjo komandą 33-ąją minutę. S.Babičiaus smūgiuotas kamuolys kliudė gynėją ir, pakeitęs kryptį, nuskriejo į vartų kampą, bet puikiai sužaidęs alytiškių vartininkas šuoliu sugebėjo jį pasiekti ir nukreipti už galinės linijos.

Kėliniui baigiantis, „Dainavai“ pavyko šiek tiek ilgiau palaikyti kamuolį, tačiau iškart į jų vartus krito dar vienas įvartis. Aikštės šeimininkai surengė kontrataką ir perdavimu iš gilumos vieną prieš vartus išvedė N.Tokičių. Atsikratęs bandžiusio jį sustabdyti Skirmanto Šeštavicko, kroatas antrąsyk nuskriaudė varžovų komandą.

Pirmąją rungtynių pusę šiauliečiai užbaigė dar vienu rezultatyviu išpuoliu 44-ąją minutę. Po R.Gedmino aukšto perdavimo N.Tokičius smūgiu galva pataikė į skersinį. Pirmasis prie į aikštę atšokusio kamuolio atskubėjo Y.Keita ir nukreipė jį į tuščius vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje atsipalaidavusią „Šiaulių“ komandą galėjo nubausti Kęstutis Balčiūnas, bet patogioje pozicijoje smūgiui varžovų baudos aikštelėje nepataikė į šokinėjantį kamuolį.

Susikrovusių solidžią persvarą aikštės šeimininkų atakų bangos nuslūgo, tačiau D.Mikučionis atsipūsti negalėjo ir pademonstravo puikią reakciją 58-ąją minutę po stipraus ir techniško E.Jasaičio smūgio, neleidžiant kamuoliui nusileisti ant žemės. Po to darsyk puikiai sužaidęs „Dainavos“ vartų sargas perskaitė prieš jį eilinį kartą išbėgusio N.Tokičiaus manevrą.

Alytiškis vartininkas liko bejėgis 62-ąją minutę. Po perdavimo į baudos aikštelę joje kilo gaisras. Gynėjams nepavykus išsmūgiuoti kamuolio, jis atšoko visiškai laisvam V.Gašpuičiui, kurio stiprus šūvis buvo rezultatyvus.

Rungtynėms baigiantis, „Dainava“ vis dažniau ėmė lankytis šiauliečių aikštės pusėje. Nerijus Bartkevičius po Dominyko Grižo perdavimo iššoko prieš vartus dešinėje pusėje, tačiau smūgis buvo netikslus.

Paskutinę minutę bene geriausia progą turėjo K.Balčiūnas. Gražiai baudos aikštelėje dusyk suklaidinęs Filipą Zderičių, alytiškis pabandė nestipriai paridenti kamuolį į priešingą vartų kampą, bet šis prariedėjo visiškai šalia virpsto.

Po šių rungtynių „Šiauliai“ su keturiais taškais pakilo į septintąją vietą čempionate. Alytaus „Dainava“ su nuliu tašku ir net aštuoniolika praleistų įvarčių išlieka A lygos dugne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius